uskossa kasvaminen

Anna aivan kaikki Jumalalle

Anna aivan kaikki Jumalalle

Eräs Raamatusta oppimani asia on se, että meidän tulee antaa aivan kaikki Jumalalle. Kaikki. Mikä tahansa meitä vaivaakin, meidän tulee antaa se Jumalalle. Joskus saatamme ajatella, että Jumala haluaa vain hyvät puolemme, mutta se ei ole totta. Jumala haluaa meidät kokonaan: hyvän, pahan ja ruman. Sillä hän tietää, että tarvitsemme häntä pystyäksemme elämään hänen tahtonsa mukaisesti.

Eli kun epäilemme, tuomme epäilymme Jumalalle. Silloin hän voi tulla luoksemme ja auttaa meitä lopettamaan epäilymme ja uskomaan häneen. Jos taas olemme tehneet syntiä, meidän tulee antaa syntimme Jumalalle. Silloin Jeesus voi pestä meidät kaikesta synnistä. Ja jos olemme vihaisia, katkeria tai muuten vain harmistuneita, meidän tulee antaa nämä Jumalalle. Silloin hän voi auttaa meitä ja luoda jotain uutta epätoivostamme.

Anna aivan kaikki Jumalalle

Tämä voi kuulostaa liian yksinkertaiselta. Mutta, usko on yksinkertaista. Me luotamme Jumalaan niin kuin lapset luottavat isänsä huolenpitoon. Mutta hän ei voi niin tehdä ellemme juokse hänen luoksensa. Samalla tavalla Jumala ei voi parantaa meitä, jos emme käänny hänen puoleensa.

Kuningas Daavid on erinomainen esimerkki tästä. Hän oli Jumalan mielen mukainen mies ja silti hän teki raskaasti syntiä. Mutta hän aina kääntyi takaisin Jumalan puoleen ja katui syntejään. Aina.

Sitten Jumala pani hänet viralta ja nosti heille kuninkaaksi Daavidin. Daavidista hän myös antoi todistuksen: ’Minä olen löytänyt Daavidin, Iisain pojan, mieleni mukaisen miehen. Hän on kaikessa toteuttava minun tahtoni.’ (Ap.t. 13:22)

Hän tiesi, mistä hänen apunsa tulee ja hän kääntyi Jumalan puoleen huolimatta siitä kuinka pahasti hän oli sotkenut asiansa. Ja Jumala antoi hänelle anteeksi ja siunasi häntä. Ja niin hän haluaa tehdä meillekin.

Joten anna aivan kaikki Jumalalle. Hyvä, paha ja ruma elämässäsi. Silloin Jumala voi auttaa, uudistaa ja siunata sinua. Siten Pyhä Henki pääsee tekemään työtään sinussa tehdäkseen myös sinusta Jumalan mielen mukaisen naisen tai miehen.

Rakas Jumala,
Me tulemme luoksesi juuri sellaisina kuin olemme ja
annamme sinulle kaiken, mitä olemme ja mitä me omistamme.
Anna anteeksi, uudista, siunaa meitä.
Pidä meistä huolta ja
luo jotain kaunista epäonnistumisistamme.
Anna meidän tuntea läsnäolosi ja
kaada armoa armon päälle.
Me tarvitsemme sinua,
me rakastamme sinua ja
me ylistämme sinua iankaikkisesti!
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Annatko sinä aivan kaiken Jumalalle? Vai ajattelitko ensin tehdä parannusta omin voimin, että kehtaisi mennä Jumalan eteen? Älä turhaan vaivaa nää, Jumala tietää sinun menneisyytesi ja silti odottaa sinua malttamattomana. Älä siis yritä omin voimin päästä eroon epäilyistä tai epäonnistumisista. Sen sijaan anna aivan kaikki Jumalalle. Jeesus on valmiina sinua auttamaan. Ja se apu onkin aivan oma lukunsa. Avaa sydämesi sitä vastaanottamaan. Anna armon vaikuttaa jokaisessa solussasi niin, että tuska vaihtuu iloksi, epäily uskoksi ja pettymys toivoksi. Ole suuresti siunattu, rakas ystävä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *