uskossa kasvaminen

Etsi enemmän Jumalaa

Etsi enemmän Jumalaa

Paastonaika on erinomainen mahdollisuus tarkistaa, olemmeko laittaneet jonkun muun/jotain muuta kuin Jumalan ensimmäiselle paikalle elämässämme. Mikä asia vie eniten aikaasi? Tai mitä asioita pohdit eniten? On niin helppoa harhautua ja alkaa välittää enemmän Netflixistä tai harrastuksista kuin kaikkivaltiaasta Jumalasta. Joskus meidän täytyy tehdä vähemmän, jotta voimme nähdä, mikä elämässämme on tärkeää ja mikä ei. Kun teemme vähemmän, pystymme etsimään enemmän Jumalaa.

Jumalan kanssa käytettyä aikaa ei mene hukkaan. Kun haluamme enemmän Jumalaa, elämämme muuttuu paremmaksi. Meidän tulee etsiä ensin Jumalaa ja kaikki muukin kyllä järjestyy. Tämä on Jumalan tahto meille.

Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. (Matt. 6:33)

Etsi enemmän Jumalaa

Kuitenkin, joskus paastoaikeemme menevät pieleen. Tavoitteemme on valmistaa itsemme pääsiäisilon vastaanottamiseen, mutta joskus eksymme matkalla. Keskitymme enemmän prosessiin tai omiin uhrauksiimme emmekä keskity Jumalaan niin kuin oli tarkoitus. Älä käsitä minua väärin, olen suuri paastoamisen ystävä. Mutta meillä on kyky kääntää hyvät asiat pahoiksi ilman että edes huomaamme sitä.

Miten sitten toimia? Meidän täytyy varmistaa, että etsimme Jumalaa emmekä omavanhurskautta. Etsikäämme siis enemmän Jumalaa kuin osaamme edes kuvitella. Jumala haluaa meidän oppivan tuntemaan hänet.

Uskollisuutta minä vaadin, en uhrimenoja,
Jumalan tuntemista, en polttouhreja.
(Hoosea 6:6)

Miten sitten voimme etsiä enemmän Jumalaa? Yksinkertaisesti vain rukoilemalla ja mietiskelemällä Jumalan Sanaa. Kuuntelemalla, odottamalla hiljaa Jumalan edessä. Mitä jos päivittäin varaisit hieman enemmän aikaa Jumalan kanssa viettämiseen? Huomaat pian eron. Jumalan siunaa jokaista, joka etsii häntä. Joten unohdetaan ulkokohtainen uskonnollisuus. Sen sijaan etsitään enemmän Jumalaa. Juuri Jumalan läsnäolossa meitä siunataan.

Rakas Jumala,
kiitos, että haluat meidän tuntevan sinut.
Me haluamme juuri sitä, Herra.
Auta meitä löytämään enemmän aikaa sinulle.
Näytä meille miten viettää aikaa kanssasi.
Anna meidän jokaisen kokea 
rakkautesi kohteena olemisen riemu.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Saakoon tämä paastonaika meissä aikaan suurta Jumalannälkää. Että etsiytyisimme Jumalan läsnäoloon enemmän ja enemmän. Mikään muu ei anna meille niin autuaallista oloa kuin elämä Pyhässä Hengessä. Kaikki muu kalpenee sille. Mitä enemmän aikaa vietämme Jumalan kanssa, sitä vähemmän sirkushuvit vetävät meitä puoleensa. Antakoon Pyhä Henki sinulle armon haluta yhä enemmän Jumalaa. Ole suuresti siunattu, ystäväni!

1 thought on “Etsi enemmän Jumalaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *