armoa arkeesi

Ilosanoma uupuneille

Ilosanoma uupuneille

Tiedäthän sinä, ystäväni, ettei sinun tarvitse ansaita pelastustasi? Saat sen lahjaksi uskoessasi Jeesukseen. Armo riittää. Sinä riität. Miksi sitten puhutaan niin paljon uskon hoitamisesta ja siinä kasvamisesta? Meitä kutsutaan elämään Jumalan yhteydessä ja siinä olennaisena osana on hengelliset harjoitukset. Mutta mitä jos on syystä tai toisesta niin uupunut, ettei jaksa edes ajatella mitään hengellisiä harjoituksia? Mitä sitten? Silloin on aika vastaanottaa ilosanoma uupuneille.

Silloin sinä muistat, että armo riittää. Sinä riität. Ei Jumala vaadi suorituksia, hän kutsuu sinua syliinsä lepäämään. Minä ajattelen, että hengittäminen on jo rukousta, silloin Jumalan nimi on huulillamme (Y-H-W-H). Riittää, että hengität. Jumala on jo luonasi.

Myös minirukoukset toimivat hyvin hätärukouksina. Tällaisia ovat esimerkiksi ”Herra, armahda”, ”Tule, Herra Jeesus” tai ”Auta, Jeesus”. Jumala tietää tilanteesi paremmin kuin sinä itse. Riittää, että huokaiset hänen puoleensa. Hän on jo luonasi.

Hän virvoittaa väsyneen ja antaa heikolle voimaa. (Jes. 40:29)

Itkeminenkin voi olla rukousta. Jumala kuulee ja auttaa. Voimme pyytää rakkautta ja Jeesus itse tulee keskellemme. Ja anoessamme ihmettä, Jeesus itse on tiemme. Pyytäessämme voimaa, Jeesus tulee voimaksemme.

Voit myös kantaa mukanasi ristiä tai jotain muuta symbolia, jota voit puristaa tarvitessasi apua. Samoin voit keräillä rohkaisevia raamatunlauseita johonkin kippoon/kännykkään/jääkaapin oveen, josta voit lukea yhden silloin tällöin. Hengellinen musiikki auttaa monia. Myös kynttilän sytyttäminen voi muistuttaa meitä maailman Valon läsnäolosta tai se voi toimia rukouksena.

Ilosanoma uupuneille

Tärkein tapa elää uskoa todeksi on oppia yhdistämään henkemme Jumalan hengen kanssa. Silloin yhdymme iankaikkisen elämän virtaan, joka virvoittaa, kun tarvitsemme virvoitusta. Se voimannuttaa, kun tarvitsemme voimaannusta. Ja se puhdistaa, kun tarvitsemme puhdistusta. Ja antaa levon, kun tarvitsemme lepoa. Se on ilosanoma uupuneille.

»Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.» (Matt. 11:28)

Ei Jumala lähetä uupuneita pois. Uupuneiden paikka on Taivaan Isän sylissä ja saamme viipyä siellä niin kauan kuin tarvitsemme sylihoitoa. Jos et muuta jaksa kuin olla Jeesuksen sylissä, tiedä, että olet hyvässä hoidossa.

Uskon harjoittamisesta ei pidä tulla taakka tai suoritus, vaan sen tavoitteena on uskossa kasvaminen ja hengellinen hyvinvointi. Jeesus rakastaa sinua ja haluaa siunata sinua, siitä on uskossa kysymys. Että ristin voima voisi olla meidän elämänvoimamme. Sillä yksin emme jaksa, mutta armon varassa jaksamme. Ja armoa riittää. Sitä saamme rohkeasti pyytää ja käyttää. Se ei lopu koskaan.

Rakas Jumala,
Kiitos siitä, ettei usko ole suorittamista,
vaan saamme tulla luoksesi juuri sellaisina kuin olemme.
Siunaa meitä juuri sellaisilla tavoilla kuin kukin meistä tarvitsee.
Kiitos, että meidän heikkoudessamme sinä olet väkevin.
Vahvista, uudista, virkistä, nosta, kanna, vie.
Tee ihmeitäsi, Herra.
Anna meidän tuntea läsnäolosi erityisesti silloin,
kun olemme aivan loppu.
Anna meille armoasi niin paljon kuin tarvitsemme ja
rohkaise meitä turvautumaan siihen joka päivä ja joka hetki.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Muista, että saat olla uupunut tai masentunut, ei se tee sinusta ”huonompaa” kristittyä. Saat olla juuri sellainen kuin olet ja olet syvästi rakastettu juuri sellaisena kuin olet. Riipu kiinni Jeesuksessa, hänestä saat voimaa ja iloa elämäsi kaikkina päivinä. Lepää armossa, Jumalan salaperäisessä voimassa. En vieläkään tiedä, miten Jumala toimii, se jäänee mysteeriksi tässä maailmassa, mutta tärkeintä on tietää, että Jumala toimii, vaikkakin usein salatulla tavalla. Me saamme avun, kun käännymme Jumalan puoleen. Vaikka sitten vain huokauksin. Ole suuresti siunattu, rakas ystävä, suurenmoisesti siunattu.

3 thoughts on “Ilosanoma uupuneille

    1. Eikö olekin ihanaa, miten Taivaan Isä huolehtii, että saamme oikeaa rohkaisua juuri oikeaan aikaan. Ole suuresti siunattu, Mikko! Ja kiitos kommentistasi!

  1. […] Ilosanoma sisältää Jumalan voiman ja rauhan. Jeesuksen Kristuksen evankeliumi ei ole vain oppikokoelma, vaan se on elävää Jumalan Sanaa, joka tuo luoksemme toivoa, iloa ja rauhaa. Ja nämä eivät ole vain sanahelinää, jotta tulisi hyvä fiilis, vaan ne ovat sanoja, jotka muuttavat sinua, kun elät Kristuksen yhteydessä.Usein minulle yritetään selittää, kuinka kristinusko on vain uskonto muiden joukossa, mutta he eivät voisi mielestäni olla enempää väärässä. Sillä kristinusko on kutsu elää Kristuksessa, kokea elämä Jumalan kanssa. Se on ihmissuhde täynnä kestävää rauhaa, koskettavaa huolenpitoa ja voimaannuttavaa armoa. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *