uskossa kasvaminen

Jeesuksen tie

Jeesuksen tieUsein kristityt vaikuttavat oudoilta. Ymmärrän tämän täysin. Jos ihminen lupaa uskollisuutta jollekin näkymättömälle voimalle hänen täytyy olla sekopää, eikö? Mutta kun on itse kokenut Jeesuksen kosketuksen, kaikki yht’äkkiä tulee kirkkaammaksi ja Raamattu lopultakin tulee ymmärrettäväksi. Jeesuksen tie ei ole salaisuus, mutta sitä on vaikea ymmärtää jollei ota riskiä ja tee uskonhyppyä. Kuitenkin suosittelen lämpimästi tekemään juuri sen. Minun kokemukseni mukaan mikään ei vedä vertoja Kristuksen tuntemiselle. Kutsu minua hulluksi, mutta vain pisara Jeesusta tekee elämästä elämisen arvoisen.

Mutta kaiken tämän, mikä oli minulle voittoa, olen Kristuksen tähden lukenut tappioksi. Pidän todella sitä kaikkea pelkkänä tappiona, sillä Herrani Kristuksen Jeesuksen tunteminen on minulle arvokkaampaa kuin mikään muu. Hänen tähtensä olen menettänyt kaiken, olen heittänyt kaiken roskana pois, jotta voittaisin omakseni Kristuksen ja jotta kävisi ilmi, että kuulun hänelle. Näin minulla ei enää ole mitään omaa, lain noudattamiseen perustuvaa vanhurskautta, vaan se vanhurskaus, jonka perustana on usko Kristukseen ja jonka Jumala antaa sille, joka uskoo. Minä tahdon tuntea Kristuksen ja hänen ylösnousemisensa voiman ja tulla hänen kaltaisekseen osallistumalla hänen kärsimyksiinsä ja kuolemaansa. Ehkä silloin saan myös nousta kuolleista. (Fil. 3:7-11)

Jeesuksen tie

Jeesuksen tiellä opimme kommunikoimaan Jumalan kanssa säännöllisesti. Silloin seuraamme aktiivisesti Jeesusta minne hän meitä johdattaakin ja välittämättä siitä kuinka hullulta ja omituiselta Jeesuksen tie välillä näyttäisikin. Jeesuksen tiellä luovutamme omat agendamme Jumalalle ja elämme rukoillen Jumalan kanssa.

Se mikä minusta on todella upeaa Jeesuksen tiellä on se, että siitä muodostuu jokaiselle omanlaisensa (sillä me olemme erilaisia ja tarvitsemme erilaisia asioita) ja se muuttuu/kehittyy elämän kuluessa (sillä me ja olosuhteemme muuttuvat). Siten Jeesuksen tie on aina relevantti, sillä Jeesus kulkee kanssamme ja siten tietää tarkalleen, mitä me milloinkin tarvitsemme.

Kulkekaa vakaasti sitä tietä, jota Herra, teidän Jumalanne, on käskenyt teidän kulkea. Silloin menestytte ja saatte elää kauan siinä maassa, jonka otatte omaksenne. (5. Moos. 5:33)

Jeesuksen tie vie meidät iankaikkiseen valoon ja elämään. Jeesuksen tiellä vastaanotamme armoa armon päälle ja riipumme Jeesuksessa ja seuraamme häntä. Pyhä Henki edesauttaa meitä tulemaan yhä enemmän Kristuksen kaltaiseksi. Jeesuksen tie on siunausten tie. Siellä valmistaudumme suuriin juhliin taivaassa. Siksi paras on vielä tulematta. Kuolema ei ole häviö Jeesuksen seuraajille, vaan kuolema on voitto.

 

Rakas Jumala,
Kiitos armostasi, joka muuttaa meitä
ja auttaa meitä näkemään maailman sinun silmilläsi.
Me rakastamme sinua ja haluamme seurata sinun teitäsi.
Voimaannuta meidät elämään ja rakastamaan kuin sinä
ja tee meistä yhä enemmän ja enemään sinun kaltaisesi.
Pidä meistä huolta ja siunaa meitä tahtosi mukaisesti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, kuljetko sinä Jeesuksen tiellä? Lähde rohkeasti liikkeelle, se on parasta mitä sinulle voi tapahtua. Se antaa elämällesi värit, suunnan ja tarkoituksen eli tekee siitä täydemmän. Vai mitä mieltä olet? Ole suurenmoisesti siunattu, ystäväni. Jeesus rakastaa sinua ja iloitsee matkakumppaanuudestasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *