usko

Jeesus antaa mielenrauhan

Jeesus antaa mielenrauhan.

Viime aikoina mielenrauha tuntuu olevan tapetilla. Julkkikset sun muut kertovat, miten he kukin hakevat mielenrauhaa ja ajattelevat sen saavuttaa. Mutta, tiedätkös, ystäväni? Mielenrauhaa ei ansaita tai saavuteta. Se saadaan lahjaksi Jeesukselta. Kyllä, Jeesus antaa mielenrauhan. Armosta.

Kristinusko ei tunnu kovin trendikkäältä ja jotkut eivät pidä siitä, että Jumala antaa kaiken hyvän ilmaiseksi. Saavuttaminen tuntuisi paljon ylevämmältä tai hienostuneemmalta. Buddhalaisuudessa tavoitellaan valaistumista ja monessa muussa uskonnossa pyritään henkistymään erilaisilla rituaaleilla. Mutta kristinuskossa kaikki on jo tehty, valmistettu meitä varten. Voimme vain armosta vastaanottaa niin pelastuksen kuin mielenrauhankin.

Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä. Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut. (Ef. 2:8-10)

En tiedä sinusta, mutta minä saan mielenrauhan Raamatun ääreltä, kun Totuus puhuttele minua, muistuttaa minua ikiaikojen Jumalasta, joka rakastaa juuri minua kaikkine vikoineni päivineni. Tunnen itseni tasapainoiseksi ja onnelliseksi tietäessäni, ettei pelastukseni tai mielenrauhani ole minusta tai minun aikaansaannoksistani kiinni.

Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. (Fil. 4:6-7)

Joka aamu minä vastaanotan mielenrauhan rukoillessani, jutellessani Jeesuksen kanssa elämästäni ja sen mukanaan tuomista haasteista. Saan vahvistuksen siitä, etten tänäänkään tee matkaani yksin, vaan kanssani on ikiaikojen Jumala ja saan jälleen kerran tehdä matkaa ennalta valmistettuja polkuja pitkin.

Jeesus antaa mielenrauhan

En ole itämaisten uskontojen erityisasiantuntija, mutta olen kristinuskon kokemusasiantuntija. Jeesus antaa mielenrauhan. Se on tarjolla jokaiselle, joka sitä haluaa. Kun uskomme Jeesukseen, saamme osaksemme syvän rauhan. Sellaisen rauhan, josta liian monet vain haaveilevat. Se ylittää ymmärryksen ja samalla voimaannuttaa meidät elämään rohkeasti ja täysillä.

»Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon. (Joh. 14:27)

Minä en haluaisi elää ilman mielenrauhaa hetkeäkään. Varsinkin kun se on vastaanotettavissa koska tahansa ja missä tahansa. Älä sinäkään elä enää päivääkään ilman Jeesuksen tuomaa mielenrauhaa. Käänny hänen puoleensa ja elä hänen lähellään. Siinä on iätöntä trendikkyyttä ja radikaalia rakkautta: Jeesus kuoli ja nousi haudasta, jotta sinulla olisi armo, rauha ja iankaikkisen elämän toivo.

Rakas Jumala,
Anna anteeksi, että etsimme mielenrauhaa sieltä,
mistä emme sitä löytää voi.
Sillä vain sinä voit antaa meille todellisen rauhan ja iankaikkisen toivon.
Me antaudumme sinulle ja pyydämme, että täytät meidät Hengelläsi.
Tule itse luoksemme, Rauhan Ruhtinas,
näytä meille, mitä on totuus ja rauha sinussa.
Kiitos, ettei meidän tarvitse elää ilman sinua,
ja että olet valmistanut kaiken meitä varten.
Me emme ansaitse sinua ja rakkauttasi,
mutta sinä rakastat, koska sinä olet itse Rakkaus.
Opeta meitä elämään rauhassasi elämämme jokainen hetki.
Ole ikuisesti ylistetty, sinä Pyhä ja ihmeellinen Jumalamme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystäväni, älä tee mielenrauhan etsimisestä monimutkaisempaa kuin sen tarvitsee olla. Käänny Jeesuksen puoleen, hän auttaa aina. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Ota vastaan iloa ja rauha Jeesuksessa!

Kuva: Aaron Burden / Unsplash

6 thoughts on “Jeesus antaa mielenrauhan

 1. Entä sitten, kun sitä rauhaa ei vain saa, vaikka kuinka huutaa Jeesuksen puoleen? Lapsesta saakka olen kasvanut uskoon ja vuosien rukouksista huolimatta, on läsnä vain ahdistus, hätä ja turvattomuus? Onko vika minussa, vai voinko silti luottaa olevani turvassa, vaikkei siltä tunnu?

  1. Hei, ystävä! Kiitos tärkeästä kommentistasi. Usko ei ole tunteen asia, sillä tunteet menevät ja tulevat, mutta Jumalan Sana pysyy ja siihen uskomme (emme omiin tunteisiimme). Voit siis luottaa olevasi turvassa! Jätä ahdistus, hätä ja turvattomuus ristin juurelle niin usein kuin on tarvis. Jeesus on ne jo ristillä kantanut, sinun ei tarvitse niitä enää kantaa. Hylkää ne uudestaan ja uudestaan ja roiku kiinni Jeesuksessa ja hänen sanassaan. Ja tiedä, että lääketieteellinen apu ei ole häpeä, vaan sekin on Jumalan lahjaa. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Sinä olet suuresti rakastettu ja kalliilla verellä pelastettu ja Jeesus iloitsee sinusta!

 2. Kiitos. Löysin tänään blogisi.
  Etsin omaa polkuani, kasaan elämääni ja toivon löytäväni mielenrauhan.
  Lapseni sairastui, minä sairastuin. Menetin työni, jossa en viihtynyt, ja josta olinkin halunnut jo pois.
  Rukoilen että tuon kokemuksen jälkeen löysin Jumalan elämääni lopullisesti.
  Rukoilen lapseni puolesta.
  Toivon löytäväni työpaikan ja saavani elämäni siltä osin kuntoon.
  Minulla on tunne että jos jaksan uskoa, en kulje tätä tietäni enää yksin vaan minua kannatellaan. Olen alussa tässä uskossani johonkin, johon olen kuitenkin aina uskonut.

  Kiitos että kirjoitat hienosti. Saan voimaa kirjoituksistasi.

  1. Kiitos kommentistasi, Nina! Kiva, että löysit tiesi tänne ja mahtavaa, jos tämä on ollut siunaukseksi. Elämässä tosiaan tapahtuu vaikeitakin asioita, onneksi meidän ei tarvitse edes yrittää yksin. Ole suuresti siunattu, Nina! Kyllä Jumalan johdattaa ja kantaa sinua ja tytärtäsi.

 3. Voi hyvänen aika miten ihanaa!! Etsin rauhaa kotiimme ja googletin Varjele kotimme ja sieltä avautui tämä mahtava voimaannuttava blogisi! OI TAIVAAN KIITOS. Tämä antaa vastauksen moneen ahdistavaan asiaan juuri tällä hetkellä.

  1. Onpa ihanaa kuulla tämä! Kiitos, Anu, että kerroit. Siunatkoon ja varjelkoon hyvä Jumalamme teidän kotinne ja kaikki siellä asuvat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *