Jeesus

Jeesus on ylläpitäjämme ihan joka hetki

Jeesus on ylläpitäjämme ihan joka hetki, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
 Jeremy McKnight / Unsplash

Meidän Jumalamme on mahtava Jumala. Oikeasti. Itse sain kokea tämän taas tänä aamuna vahvasti. Olin hieman väsähtäneen oloinen aloittaessani hetkeäni Jumalan edessä. Mutta Jumala virkisti minut muistuttamalla minua, että hän on edelleen ihmeiden Jumala. Miten tämä tapahtui? Lukiessani Jeesuksesta ruokkimassa väkijoukkoja kahdella kalalla ja viidellä leivällä (Mark. 6:30-44) Pyhä Henki kuiskasi minulle, että Jumala on ylläpitäjämme ihan joka hetki. Ja näin sain voimaa tämän päivän tehtäviin. Se tuntui suorastaan ihmeeltä. Kiitos, Jeesus!

Sillä me emme voi, mutta Jumala voi. Siksi meidän tulee lukea Raamattua. Meitä on muistutettava Jumalan mahtavuudesta ihan joka päivä. Muuten unohdamme. Meillä on elävä Jumala, joka on kiinnostunut jokapäiväisestä elämästämme. Hän haluaa jakaa kaiken meidän kanssamme. Annetaan hänen siunata meitä meitä sillä tavalla kuin hän parhaaksi näkee. Ja hänen suunnitelmansa meitä kaikkia varten on hämmästyttävä ja se toteutuu Jeesuksessa.

Jeesus on…

Kiittäkää iloiten Isää, joka on tehnyt teidät kelvollisiksi saamaan pyhille kuuluvan perintöosan valon valtakunnasta. 13Hän on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan, 14hänen, joka on meidän lunastuksemme, syntiemme anteeksianto.

15Hän on näkymättömän Jumalan kuva,
esikoinen, ennen koko luomakuntaa syntynyt.
16Hänen välityksellään luotiin kaikki,
kaikki mitä on taivaissa ja maan päällä,
näkyvä ja näkymätön,
valtaistuimet, herruudet,
kaikki vallat ja voimat.
Kaikki on luotu hänen kauttaan
ja häntä varten.

17Hän on ollut olemassa ennen kaikkea muuta,
ja hän pitää kaiken koossa.
18Hän on myös ruumiin pää, ja ruumis on seurakunta.
Hän on alku.
Hän nousi esikoisena kuolleista,
jotta hän olisi kaikessa ensimmäinen.
19Jumala näki hyväksi
antaa kaiken täyteyden asua hänessä
20sekä hänen välityksellään tehdä sovinnon
ja hänen ristinsä verellä vahvistaa rauhan
kaiken kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa.


21Tekin olitte ennen Jumalasta vieraantuneita ja häntä kohtaan vihamielisiä, kun elitte pahojen tekojenne vallassa. 22Mutta nyt hän on tehnyt teidän kanssanne sovinnon, kun Kristus omassa ruumiissaan kärsi kuoleman asettaakseen teidät pyhinä, nuhteettomina ja moitteettomina Jumalan eteen. 23Teidän on vain pysyttävä lujina uskon perustalla, horjahtamatta pois siitä toivosta, jonka teidän kuulemanne evankeliumi antaa. Tämä evankeliumi on julistettu kaikille luoduille taivaan alla, ja minusta, Paavalista, on tullut sen palvelija. (Kol. 1:12-24)

…ylläpitäjämme ihan joka hetki

Jeesuksen ansiosta meidät on tuotu Jumalan rakastavaan läsnäoloon. Ja se on paras paikka olla ja elää. Älkäämme siis ajautuko sieltä pois. Sillä me tarvitsemme Jeesusta; koko maailmankaikkeus tarvitsee Jeesusta. Hän oli olemassa ennen kaiken luomista, hän toi pelastuksen aivan kaikille, ja hän on edelleen maailmankaikkeuden yhdistävä voima. Mutta siinäkään ei vielä ole kaikki.

Jeesus on myös ylläpitäjämme ihan joka hetki. Jumala välittää meistä. Eikä hänen huolenpitonsa lopu siihen, kun meidät on pelastettu yksin armosta yksin uskosta Jeesukseen. Ei. Jumala huolehtii meistä ihan joka päivä. Jeesus pitää meistä huolta. Pyhä Henki antaa meille voiman elää voittoisaa elämää tässä ja nyt.

Joten ei väliä millaisia vaikeuksia kohtaat tänään, anna ne Jeesukselle. Rukoile ja pyydä armoa armon päälle, niin saat sitä. Pysy Jumalan voimaannuttavassa läsnäolossa kunnes olet täynnä yltäkylläistä armoa. Sinä tarvitset sitä selviytyäksesi päivästäsi. Älä edes yritä pärjätä omilla voimillasi, kun kuitenkin tiedät, että se ei riitä. Ja etenkin siksi, että Jumalan voima on itsessään enemmän kuin tarpeeksi. Jeesus moninkertaistaa kaiken, mitä tuot hänelle. Saat kylläksesi, sitä mitä tarvitset. Ja vielä jää ylikin. Kiitos, Jeesus, että olet ylläpitäjämme ihan joka hetki!

Rakas Jumala,
Olet niin hyvä meille.
Kiitos, että annat Jeesuksessa meille kaiken tarvitsemamme.
Hän on pelastuksemme, mutta myös ylläpitäjämme.
Voi miten upea suunnitelma sinulla onkaan maailmankaikkeuden suhteen.
Kiitos, että pidät meistä jokaisesta huolta ihan henkilökohtaisesti.
Antaudumme sinulle ja pyydämme sinua antamaan meille voimaa voitokkaaseen elämään.
Kiitos rakkaudestasi, armosta ja lempeästä rakastavasta huolenpidostasi.
Jeesuksen kallisarvoisessa nimessä rukoilemme,
Aamen

P.S.

Eikö Jumala olekin ihmeellinen? Hän on valmistanut meille kaiken jo kauan ennen syntymäämme. Eikä hän luovu meistä. Jeesus on ylläpitäjämme ihan joka hetki. Turvautukaamme häneen ja antakaamme hänen auttaa meitä joka asiassa.
Ole siunattu, matkatoverini! Jumala on kanssasi joka askeleella!

3 thoughts on “Jeesus on ylläpitäjämme ihan joka hetki

 1. Hei Anna-Mari!
  Taas niin lohduttava kirjoitelma sinulta. Tämä antaa lohdutusta, että kaikki on Jumalan suurta rakkautta miten hän meitä kuljettaa Armossaan.
  Miten on ihana tunne jatkaa päivää, kun tietää ettei tarvitse omin voimin jaksaa.
  Siunausta sinne kauas, täältä sateisesta Suomesta!

  Tarja 🙏🤗🙏

  1. Kiitos, Tarja! Taas niin rohkaiseva kommentti! Ja, kyllä, kaikki ON Jumalan suurta armoa ja rakkautta! Oikein paljon täsmäsiunausta elämääsi!

 2. […] Eikä meidän tarvitse edes odottaa tätä taivaaseen asti, Jeesus haluaa tulla rinnallesi ja varustaa, voimistaa, vahvistaa ja lujittaa sinua myös tänään. Ja ihan jokaisena päivänä. Näin mahtava Jumala meillä on. Hän haluaa pelastaa ja ylläpitää meitä joka hetki. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *