usko

Jumala mahdollistaa uskomme

Jumala mahdollistaa uskomme

Ennen kuin voimme elää uskoamme todeksi, Jumalan pitää lahjoittaa usko meille. Jumala on aina ensin, vasta sitten voimme vastata hänen tarjoukseensa. Jumala mahdollistaa uskomme. Me emme ole uskomme alkajia saati täydelliseksi tekijöitä. Jumala on. Hän on ihmeidentekijä, emme me. Me emme pysty tekemään itsestämme Jumalan armon ja rakkauden arvoisia. Mutta Jumala voi ja hän on jatkuvasti tässä työssä. Annetaan Jumalan tehdä vapaasti työtään meissä. Sitten me voimme elää uskoamme todeksi hänen kunniakseen.

Jumala saa teissä aikaan sen, että tahdotte tehdä ja myös teette niin kuin on hänen hyvä tarkoituksensa. (Fil.2:13)

Jumala mahdollistaa uskomme

Miten me voimme elää uskoamme todeksi? Onko mitään keinoa, millä tavalla me voisimme kasvattaa sitä, muovata sitä tai aktiivisesti pyrkiä hengelliseen kypsyyteen? Kyllä on. Kaikki alkaa Jumalasta, mutta hän on enemmän kuin halukas auttamaan meitä. Jumalan voima tekee työtään meissä. Jumala mahdollistaa uskomme vahvistamalla, voimaannutamalla ja luomalla meihin kaipuun ja kyvyn tehdä, mitä Jumala haluaa meidän tekevän. Meidän tehtävämme on pysyä Jeesuksessa. Kun elämme hänessä, Pyhä Henki tekee työtään meissä ja meidän kauttamme.

Miksi sitten on josku niin vaikeaa pysyä Jeesuksessa? Vihollisemme pyrkii kaikin voimin vieraannuttaa meidät Jeesuksesta. Hän tietää, että tämä on helpoin tapa häiritä Jumalan suunnitelmien toteutumista meidän elämässämme. Siksi meidän pitää olla hereillä ja tarkkaavaisia. Vain Jeesuksessa uskomme voi jatkaa kasvamista täyteen mittaansa. Tämä on kaikki Jumalan työtä, mutta meidän tulee pysyä hänessä, jotta hän voi jatkaa työtään meissä.

Opittuamme elämään Jeesuksessa, me pian huomaamme, että se on maailman suloisin paikka. Mitä tahansa tapahtuuksin, me olemme turvassa ja siunattuja hänessä. Jeesus on toivomme, ilomme, elämämme.

Rakas Jeesus,
Kiitos, että olet valmistanut kaiken meitä varten, jotta voimme seurata sinua.
Me emme voisi seurata sinua, ellet herättäisi meissä halua tehdä niin.
Kiitos, että tarjoat kaiken, mitä tarvitsemme pysyäksemme uskossa.
Edesauta, voimaannuta, varusta meidät elämään uskoamme todeksi sinun kunniaksesi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Hei, ystäväni! Iloitaan siitä, että uskomme on lahja Jumalalta ja hän myös ylläpitää sitä. Hän myös kutsuu meitä jatkuvasti yhteyteensä, otetaan kutsu vastaan ja nautitaan Jumalan läsnäolosta. Paasto on oiva ajankohta kriittiseen itsetutkiskeluun ja Jumalan puoleen kääntymiseen. Uudelleen aloittaminen on myös lahjaa. Jumala ottaa meidät aina avosylin vastaan. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Elä rohkeasti uskoasi todeksi omassa arjessasi. Jumala auttaa sinua kaikessa siinä, missä apua tarvitset. Käänny hänen puoleensa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *