uskossa kasvaminen

Jumalasta nauttiminen

Jumalasta nauttiminenNautitko Jumalasta? Vai onko tämä outo kysymys? Kuitenkin Jumalasta nauttiminen on sitä, mitä uskon pitäisi olla. Mitä? Kyllä. Jumala haluaa viettää aikaa sinun kanssasi ja oppia tuntemaan sinut. Hän myös haluaa, että sinä opit tuntemaan hänet ja nauttimaan hänestä. Jos Jumala ei sinun mielestäsi ole ilahduttava, et ole vielä oppinut tuntemaan häntä. Älä murehdi. Sinulla on vain paljon ihania löytöjä edessäpäin.

Saat nauttia Herran hyvyyttä,
hän antaa sinulle mitä sydämesi toivoo.
Anna tiesi Herran haltuun,
turvaa häneen.
Hän pitää sinusta huolen!
Hän antaa syyttömyytesi käydä esiin kirkkaana kuin aamun valo.
Sinun oikeutesi loistaa kuin keskipäivän aurinko.

(Psalm 37:4-6)

Jumalasta nauttiminen

John Piper ajattelee, että ’jos Jumalasta nauttiminen irroitetaan uskosta, se ei ole enää uskoa’. Hän näkee Jumalasta nauttimisen niin keskeisenä osana uskoa. Minä olen samaa mieltä. Vasta kun opimme rakastamaan Jumalaa ja nauttimaan hänestä, me alamme tuntea häntä edes vähän. Koska hän on rakkaus, ilo ja kaikki hyvät asiat yhdessä.

Näin sanoo Herra:
— Älköön viisas kerskuko viisaudellaan,
älköön väkevä voimillaan,
älköön rikas rikkaudellaan.
Joka haluaa kerskua, kerskukoon sillä, että tuntee minut ja tietää, mitä minä tahdon. Sillä minä olen Herra, minun tekoni maan päällä ovat uskollisuuden, oikeuden ja vanhurskauden tekoja. Niitä minä tahdon myös teiltä, sanoo Herra.
(Jeremia 9:22-23)

Miten nauttia Jumalasta

Mitä enemmän tunnemme Jumalaa, sitä enemmän nautimme hänestä. Eli me opimme nauttimaan Jumalasta oppimalla tuntemaan hänet. Ja miten me sitten opimme tuntemaan häntä? Viettämällä aikaa hänen kanssaan rukouksessa, meditaatiossa (kuunnellen Jumalan puhetta), hänen Sanassaan. Meidän tulee myös lopettaa hengellinen pakoilu ja olla avoimia ja rehellisiä Jumalalle. Sillä voimme olla aivan varmoja, että Jumala kohtaa meidät rakkaudellisesti eikä vihaisesti. Hän kyllä tietää missä olemme olleet ja mitä tehneet tai jättäneet tekemättä ja kuitenkin hän epäröimättä rakastaa meitä. Rehellisyys luo läheisyyttä ja läheisyys edesauttaa Jumalasta nauttimista.

Jumalasta nauttiminen ei ole vain ohimenevää viihdykettä, vaan se antaa iankaikkista iloa ja onnea. Kun opimme iloitsemaan Herrassa, olemme löytäneet onnen salaisuuden. Sillä, niin kuin Jonathan Edwards on sanonut, vain Jumalasta nauttiminen tyydyttää sielumme. Ajattelepa. Vain Jumalasta nauttiminen antaa meille kokonaisvaltaisen onnen. Ja mikään ei voi ottaa tätä meiltä pois. Ei mikään. Siksi me iloitsemme tyrskyjen ja takapakkienkin keskellä. Koska me tunnemme Jumalan sydämen ja tiedämme miten paljon hän meitä rakastaakaan iankaikkisella rakkaudellaan.

 

Rakas Jumala,
Kiitos, kun kutsut meitä yhteyteesi,
jotta voisimme tuntea sinun sydämesi.
Ja kiitos, kun haluat meidän nauttivan ja iloitsevan sinusta,
sillä tiedät, että vain sinä voit tehdä meidät kokonaan onnellisiksi.
Auta meitä oppimaan tuntemaan sinua yhä paremmin.
Näytä miten juuri me voimme viettää enemmän aikaa kanssasi,
miten voimme todella nauttia sinusta.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö ole aivan mahtavaa! Jumala kutsuu meitä niin läheiseen suhteeseen, että saamme oppia tuntemaan hänen sydämensä. Hän haluaa, että viipyilemme hänen luonaan, että opimme nauttimaan hänestä. Tässä meille toki riittää oppimista koko iäksi, mutta oppisisältönä Jumalan ihanuus ja hänestä nauttiminen. Siinä on kaikki mitä tarvitsemme!
Ole suuresti siunattu, ystäväni! Jumala rakastaa sinua ja kutsuu syliinsä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *