kristityn elämä

Kuinka olla tuhlaamatta elämäänsä

Kuinka olla tuhlaamatta elämäänsä, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
 Soul devOcean / Unsplash

Kukaan ei varmaankaan halua tuhlata elämäänsä, vai mitä? Me kaikki tiedämme, että elämä on arvokasta, koska se on niin lyhyt ja hauras. Joten meidän tulee arvostaa sitä ja tehdä joka hetkestä tärkeä, eikö niin? Jos kysyt eri ihmisiltä, ​​kuinka olla tuhlaamatta elämääsi, saat hyvin erilaisia ​​vastauksia riippuen vastaajan arvoista. Miten sinä vastaisit?

Minä olisin luultavasti sanonut jotain Jeesuksen tapaan: ”Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä” (Matt. 16:24-26). Kadottaminen on voittamista, sillä silloin elät Kristukselle.

Tämä John Piperin sitaatti sai minut ajattelemaan tätä asiaa vieläkin syvemmin: ”Elämä on hukkaan heitettyä, jos emme ymmärrä ristin kirkkautta, vaali sitä sinä aarteena, mitä se on, ja pidä sitä jokaisen nautinnon korkeimpana hintana ja jokaisen kivun syvimpänä lohdutuksena. Siitä, mikä oli meille kerran hulluutta – ristiinnaulittu Jumala – on tultava viisautemme ja voimamme ja ainoa kerskauksemme tässä maailmassa.”

Tämä on niin vastakulttuurista kuin voi vain olla. Itse asiassa juuri Jumalaan uskominen ja Kristuksen seuraaminen ovat monen mielestä varmoja tapoja tuhlata elämänsä. Aivan kuten Paavali totesi ensimmäisessä kirjeessään korinttolaisille: Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima (1. Kor. 1:18).

Kuinka olla tuhlaamatta elämäänsä

Piper huomauttaa, että jos emme ymmärrä ristin kunniaa ja vaali sitä, emmekä pidä siitä kiinni sekä myötä- että vastoinkäymisissä, tuhlaamme kallisarvoista elämäämme. Olen samaa mieltä hänen kanssaan. Entäpä sinä? Tässä maailmassa ei ole mielestäni mitään tärkeämpää kuin Jeesus ja pelastuminen yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen tähden.

Ymmärrän, että tämä saattaa kuulostaa typerältä ja/tai liian ahdasmieliseltä. Mutta niin ajattelee vain se, joka ei ole vielä ymmärtänyt Jumalan suunnitelmien upeutta. Sillä ne eivät ole vain teorioita tai oppikokoelmia, vaan ne ovat paljon enemmän. Älä tuhlaa elämääsi olemalla etsimättä Jumalaa ja selvittämättä niiden siunattua mysteeriä.

Meillä on elävä Jumala, joka rakastaa meitä enemmän kuin voimme kuvitella. Jumala halusi yhteydettä meihin niin paljon, että hän lähetti Jeesuksen kuolemaan syntiemme tähden. Ja hän haluaa läheisyyttä kanssamme niin paljon, että hän yhä lähettää Henkensä kutsumaan ja voimaannuttamaan meidät olemaan pyhiä niin kuin hän on pyhä, jotta emme tuhlaisi elämäämme, vaan antautuisimme Jumalalle ja hänen suunnitelmilleen. Silloin hän voisi käyttää meitä kunniakseen, lähimmäistemme parhaaksi ja meille siunaukseksi.

Jumalan kanssa eletty elämä siunaa meitä ikuisesti. Se ei tarkoita helppoa elämää, mutta elämää täynnä merkitystä, tarkoitusta ja toivoa. Voimme myös olla varmoja siitä, että silloin emme tuhlaa elämäämme, vaan se voi sen sijaan kantaa ikuista hedelmää.

Armollinen Jumala,
Me emme halua tuhlata elämäämme, joten antaudumme sinulle.
Näytä meille, kuinka voimme olla pyhiä niin kuin sinä olet pyhä, auta meitä kasvamaan armossasi, rakkaudessasi ja ilossasi.
Käytä meitä kunniaksesi, lähimmäistemme parhaaksi ja meillekin siunaukseksi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Sinä olet Jumalalle rakas, ystäväni. Jumala haluaa olla vuorovaikutuksessa juuri sinun kanssasi, joten hän kutsuu sinua syvempään suhteeseen kanssaan. Älä anna minkään estää sinua tekemästä niin. Ei ole mitään ihmeellisempää kuin olla Jumalan läsnäolossa ja jakaa hänen kanssaan sekä surut että ilot. Tarvitsemmepa sitten lohdutusta tai ohjausta, Jumala pitää meistä huolta. Mikään ei ole verrattavissa niihin aarteisiin, joita löydämme Jeesuksessa. Joten jatka etsimistä. Jatka rukoilemista, uskomista ja luottamista. Jumalan viisaus, voima ja ilo ovat sinun Jeesuksessa. Ja se, ystäväni, on mielettomän upeaa. Ole suuresti siunattu!

4 thoughts on “Kuinka olla tuhlaamatta elämäänsä

  1. Kiitos Marianna tärkeästä viestistäsi siitä, että elämä Kristuksessa on aivan liian arvokas tuhlattavaksi…

    1. Kiitos, Anna-Kaarina! Näin juuri sen koen. Onneksi meillä on myös iankaikkisuus luvassa hänen seurassaan. Iloa ja siunausta sinulle!

    1. Hei, Tarja! Kiitos kommentistasi! Niin, Jeesuksessa meillä on kaikki, vaikka moni ei haluaisi sitä myöntää. Uskon on yksinkertaista mutta kokonaisvaltaista. Oikein siunattua syksyä sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *