kristityn elämä

Lähestymistapa hyvään elämään

Lähestymistapa hyvään elämäänOnko sinusta kiva juhlia synttäreitä ja muita elämän merkkipaaluja vai jättäisitkö ne mieluummin väliin? Olisiko kivampi vain puuhastella omia juttujasi? On tosi helppoa kietoutua omiin kuvioihin niin, ettemme enää nauti elämän tuomista jutuista tai ihmisistä ympärillämme. Miten voisimme nauttia täysin siemauksin elämästä ja jopa kaikista sen mukanaan tuomista hankaluuksista? Tässä minua auttaa eräs – ehkä kaikkein epätodennäköisin – raamatunlause. Se avaa minun lähestymistapani hyvään elämään.

Älkää tehkö mitään itsekkyydestä tai turhamaisuudesta, vaan olkaa nöyriä ja pitäkää kukin toista parempana kuin itseänne. Älkää tavoitelko vain omaa etuanne vaan myös muiden parasta. Olkoon teilläkin sellainen mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli. (Fil. 3:3-5)

Lähestymistapa hyvään elämään

Olen tietoisesti valinnut elämäntavan, jossa pyrin välittämään myös toisista ihmisistä. Mitä enemmän olen täyttynyt armolla, sitä paremmin se onnistuu. Ja milloin en onnistu tässä, silloin olen yrittänyt tulla omillani (enkä armon avulla) toimeen. Pyrin siis täyttymään Pyhällä Hengellä, jotta voisin jakaa armoa eteenpäinkin. Tämä lähestymistapa todella muuttaa kaiken: Se levittää rakkautta ihmissuhteisiini, se antaa minulle energiaa palvella toisia ja se myös muistuttaa minua siitä, että elämä on lahja, jota pitää juhlia ja rakkaudella vaalia.

Yritän pitää kaikkia ihmisiä tärkeämpänä kuin itseäni [muista: tämä on mahdollista vain, kun Jumala on ensin hoitanut minun tarpeeni tulla rakastetuksi ja arvostetuksi, silloin en kerjää niitä muilta ihmisiltä]. Joten yritän omaan napaan tuijottamisen sijaan rakastaa ja palvella toisia niin kuin Jumala on ensin rakastanut ja palvellut minua. Tämä ei tietenkään ole helppoa ja epäonnistun säännöllisesti. Mutta kun vain muistan tämän, siunaukset seuraavat. Se on erityisen hyödyllistä vaikeissa ihmissuhteissa. Kun olet täynnä Jumalan ravitsevaa rakkautta ja kestävää armoa, pystyt rakastamaan myös heitä, jotka muutoin riipisivät sieluasi.

Tämä nöyrä lähestymistapa auttaa myös, kun tapaamme ihmisiä eri kirkkokunnista tai toisista poliittisista ryhmittymistä. Kun pidämme toisia parempina kuin itseämme, avaudumme todellisille kohtaamisille. Yksikään ihminen ei tiedä kaikkea kaikesta. Ja tämä on etenkin totta uskonasioissa. Tottahan toki jokainen meistä yrittää seurata Jeesusta niin hyvin kuin vain osaamme, mutta loppujen lopuksi kukaan meistä ei tee sitä täydellisesti. Onneksi Jumala rakastaa meitä joka tapauksessa.

 

Rukoillaan

Rakas Jumala,
Kiitos, kun haluat kohdata jokaisen meistä henkilökohtaisesti
ja haluat meidän kohtaavan samalla tavalla muut ihmiset.
Auta meitä välittämään ja elämään uskoamme todeksi.
Anna meille nöyrä ja toisia kunnioittava asenne.
Täytä meidät rakkaudellasi ja armollasi niin että niistä riittää muillekin.
Näytä meille miten elää täysillä joka päivä.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Elämä on tässä ja nyt. Ei sitten kun saat asiat kuntoon, vaan tässä ja nyt kaiken sekamelskan keskellä. Hyvän elämän salaisuus ei ole täydellisyys, vaan Jumalan läsnäolo. Ja sitä meille tarjotaan juuri tässä ja nyt, joka elämämme hetki. Avataan sydämemme vastaanottamaan kaikki se armo ja rakkaus, mitä tarvitsemme. Ja vielä kaikki se armo  ja rakkaus, mitä Jumala haluaa meille sen lisäksi antaa. Sillä Jumala antaa meille aina enemmän kuin tarvitsemme. Niin paljon, että meidän ei tarvitse kadehtia, mitä muilla on; niin paljon, että sitä riittää naapureille ja työkaverille. Yltäkylläisesti siis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *