kristityn elämä

Miten elää ja kuolla ilossa

Elää ja kuolla ilossaEilen Eugene Peterson, yksi lempiteologeistani, kuoli. Hän päätti ’pitkän kuuliaisen matkansa yhteen suuntaan’ yhden hänen suosituimman kirjansa nimen mukaisesti. Useimmat ihmiset tuntevat hänen The Message -raamatunkäännöksen tekijänä. Minä rakastuin tähän nykykielelle sanoitettuun käännökseen ja muihinkin hänen teoksiinsa. Eniten kuitenkin rakastin Eugene Petersonin aitoa rakkautta Jeesusta kohtaan ja miten hän eli sitä todeksi. Hän oli mahtava teologi ja opettaja, kuitenkin hän opetti parhaiten elämällään. Ja niin hän myös teki kuollessaan. Miten niin?

Tahdomme, veljet, teidän olevan selvillä siitä, mitä tapahtuu kuoleman uneen nukkuville, jotta ette surisi niin kuin nuo toiset, joilla ei ole toivoa. Jos kerran Jeesus on kuollut ja noussut kuolleista, niin kuin me uskomme, silloin Jumala myös on Jeesuksen tullessa tuova poisnukkuneet elämään yhdessä hänen kanssaan. (1 Tess. 4:13-14)

Miten elää ja kuolla ilossa

Eugene Petersonin viimeisest sanat olivat: ’Let’s go’ eli ’Lähdetään/mennään’. Tällä tavalla kohdataan kuolema, ystävät. Se ei ole loppu Kristuksen seuraajille, se on pääsy Jumalan syliin. Kun tulee aika lähteä tästä maailmassa, on todellakin aika mennä, päästä kiinni parempiin asioihin. Ei meidän pidä kiintyä maallisiin asioihin vaan taivaallisiin asioihin. Tämä maailma vain valmistaa meitä parempiin aikoihin.

Me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen telttamajamme puretaankin, Jumalalla on taivaassa meitä varten ikuinen asunto, joka ei ole ihmiskätten työtä. Täällä ollessamme me huokailemme ja kaipaamme päästä pukeutumaan taivaalliseen asuumme, sillä sitten kun olemme pukeutuneet siihen, emme jää alastomiksi. Me, jotka vielä asumme tässä majassamme, huokailemme ahdistuneina. Emme haluaisi riisuutua vaan pukeutua uuteen asuun, niin että elämä kätkisi sisäänsä sen, mikä on kuolevaista. Juuri tähän Jumala on valmistanut meidät, ja vakuudeksi hän on antanut meille Hengen. (2. Kor. 5:1-5)

Olen kiitollinen Eugene Petersonin esimerkille, miten elää ja kuolla ilossa. Hänen omin sanoin sanottuna ’ilo ei ole kristillisen opetuslapseuden vaatimus, se on sen seuraus. Kyse ei ole siitä, mitä meidän tulee saavuttaa saadaksemme kokea elämää Kristuksessa, kyse on siitä, mitä me saamme kulkiessamme uskon ja uskollisuuden tietä.’ Ilo on Jumalan lahja meille sekä elämässä että kuolemassa. Me olemme pyhiinvaeltajia matkalla kotiin, missä ilomme on vihdoin täydellistä. Joten ei tyydytä vähempään, jatketaan taivasmatkallamme sitkeästi eteenpäin, jotta voimme kaikki kokoontua Jeesuksen jalkojen juurella.

 

Rakas Jumala,
Me kiitämme Eugene Petersonin elämästä ja elämäntyöstä.
Siunaa hänen perhettään ja kaikkia, jotka surevat.
Auta meitä oppimaan rakastamaan Jeesusta niinkuin Eugene teki.
Näytä meille miten elää ja kuolla ilossa.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Elää ja kuolla ilossa. Se on jotain, mitä minä haluan tehdä. Tämä on mahdollista vain elämällä Herrassa. Silloin myös elämämme täysillä ja pääsemme perille taivaan kotiin. Ole siunattu, ystäväni. Sinä olet suuresti rakastettu. Kuolemaa ei tarvitse pelätä, silloin pääsemme vihdoin Jeesuksen syliin. Joten käy rohkeasti eteenpäin Jeesukseen turvaten. Löydä ilosi hänessä ja voit odottaa kuolemaa levollisesti ja iloisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *