kristityn elämä

Takaisin Jumalan yhteyteen

Takaisin Jumalan yhteyteen

Lukiessamme Raamattua rukoillen, Pyhä Henki aukaisee silmämme näkemään asioita uudesta perspektiivistä käsin. Jaan kanssasi yhden tällä tavalla oppimani asian. Katsos, olin pitkään ihmetellyt, miksi ihmeessä Israelin kansa vaelsi 40 vuotta erämaassa. Miksi heidän oli niin vaikea uskoa ja luottaa Jumalaan? Miksi he eivät pyrkineet takaisin Jumalan yhteyteen? Onko sinulla ollut samansuuntaisia ajatuksia lukiessasi Israelin kansan erämaaseikkailuista?

Herra sanoi Moosekselle: »Kuinka kauan tämä kansa halveksii minua? Kuinka kauan israelilaiset kieltäytyvät luottamasta minuun, vaikka olen tehnyt heidän hyväkseen niin monta suurta tekoa?(4. Moos. 14:11)

Pyhä Henki on avannut silmäni näkemään, että niin kovin helposti myös minä – aivan kuten Israelin kansa – vaeltelen päämäärättömästi omassa erämaassani. Tässä ei ole kyse vain historiallisesta raamatunkertomuksesta. Vaan tässä on kyse ihmisten perustilasta. Me valitamme ja valitsemme oman surkeutemme sen sijaan, että pyrkisimme takaisin Jumalan yhteyteeen. Aivan kuten Israelin kansa.

Takaisin Jumalan yhteyteen

Mutta vaikka Israelin kansa kapinoi, Jumala ei koskaan hylännyt heitä. Ja niin on asian laita myös tänään. Vaikka me kapinoimme ja unohdamme pyytää apua Jumalalta, hän on uskollinen ja luotettava. Jumala rakastaa meitä silloinkin, kun valitsemme omassa surkeudessamme vaeltelun. Hän on niin hyvä!

Mutta mitä voimme oppia tästä? Elämän ei tarvitse olla niin vaikeaa, se voi olla yltäkylläistä Jeesuksen kanssa. Mitä sitten teemme? Avautukaamme Jumalan rakastavalle läsnäololle. Päivittäin. Vain hän pystyy säästämään meidät tarkoituksettomasta vaeltelusta omissa erämaissamme.

Ja tehdään aamullisista hetkistämme Jumalan kanssa niin helppoja kuin mahdollista, jotta emme jättäisi niitä väliin. Aivan kuten juoksijat laittavat juoksutamineensa valmiiksi, laitetaan myös me hartaushetkemme tarvikkeet/paikka valmiiksi, jotta meillä ei olisi tekosyitä sen unohtamiseen. Pian huomaamme, että Jeesuksen kanssa seurustelu on maailman paras juttu; se on portti yltäkylläiseen elämään.

Rakas Jumala,
Kiitos, että olet uskollinen ja rakastava silloinkin kuin me emme ole.
Anna anteeksi kapinointimme ja harhailemisemme.
Kiitos, että kutsut meitä takaisin luoksemme.
Auta meitä luomaan tapoja viettää aikaa sinun rakastavassa läsnäolossasi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole siunattu, ystäväni, juuri sellaisena kuin olet. Tiedä, että Jeesus on poispääsy päämäärättömästä harhailusta, takaisin Jumalan yhteyteen. Jumalan armon avulla voimme luoda uusia rutiineja, jotta voimme täyttyä Pyhän Hengen voimasta heti aamusta. Silloin muistamme identiteettimme Jumalan lapsena ja voimaannumme lähtemään päivän töihin ja toimiin. Emme omassa voimassamme, vaan Jumalan voimassa. Saamme jättää raskaat taakkamme ja vaelluskenkämme ristin juurelle ja käydä kevein askelin uuteen päivään. Iloa päivääsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *