uskossa kasvaminen

Täydellinen rauha on niille, jotka pysyvät Jeesuksessa

Täydellinen rauha on niille, jotka pysyvät Jeesuksessa - Mari-Anna Stålnacke

Sisäinen rauha on jotain, mitä me kaikki haluamme. Silti se näyttää olevan ainoa asia, jota emme saavuta. Meitä ympäröivä kulttuuri tuntuu olevan sisäisen rauhan vihollinen. Miten sitten me voisimme saada sen? Täydellinen rauha on nille, jotka pysyvät Jeesuksessa.

Sillä, katsos, rauha on persoona, Jeesus Kristus. Rauha ei siis tule suorittamalla, vaan antautumalla Jumalalle. Kun pysymme Jeesuksessa, meillä on täydellinen rauha.

Sille, jonka mieli on luja ja vakaa,
sinä turvaat rauhan,
kun hän turvautuu sinuun.

(Jes. 26:3)

Joten jos etsit sisäistä rauhaa, älä katso sisimpääsi tai älä yritä saada sitä tapahtumaan ulkoisesti. Sen sijaan syleile Jeesusta. Ota hänet vastaan sydämessäsi ja niin sinulla on rauha kaikissa olosuhteissa. Et ehkä usko tätä, mutta se on silti totta. Ainoa asia, mitä sinun tarvitsee tehdä on pysyä Jeesuksessa.

Täydellinen rauha on …

Mitä enemmän sinulla on huolia, sitä enemmän tarvitset Jeesusta. Saatat ajatella, kun elämä on hullunmyllyä, ettei sinulla ole aikaa etsisä Kristusta. Mutta usko pois, Raamattu ohjaa meitä hyvin viisaasti kehottaessaan meitä etsimään ensin Jumalan valtakuntaan ja sitten kaikki muukin meille annetaan.

Jumala ei voi antaa meille sisäistä rauhaa ilman häntä (irrallaan hänestä), koska ilman Jeesusta ei ole rauhaa. Joten etsitään Jeesusta kaikesta voimastamme. Sitten voit olla varma, että sinulla on kaikki, mitä tarvitset Jeesuksessa. Täydellinen rauha on niille, jotka viipyvät Jeesuksessa.

Jeesus on enemmän kun voimme kuvitella. Hän on todellakin odottamisen arvoinen. Siksi adventtiaika, jolloin valmistaudumme Jeesuksen tuloon, on tärkeä. Haluamme sydämemme olevan valmis, että Jeesus voi syntyä sydämissämme tänäkin jouluna. Sillä Jeesus on kaikkemme.

…niille, jotka pysyvät Jeesuksessa

Mitä enemmän ymmärrämme, että Jeesus on rauhamme, ilomme, toivomme, sitä valmiimpia olemme antamaan Jeesukselle elämämme ohjat. Tämä antaa meille aina vain enenevässä määrin rauhaa, elämää, rakkautta.

Joten jos olet levoton, stressaantunut, tunnet itseksi jollakin tavalla oudoksi, tule Jeesuksen luo. Luota häneen. Jeesuksella on kaikki, mitä tarvitset. Anna hänen huolehtia sinusta. Kuinka ihanaa onkaan, että meillä on taivaallinen apu elämässämme. Ilman Jumalaa olisimme eksyksissä. Mutta Jumalan kanssa voimme kohdata mitä tahansa. Koska kaikki ei enää ole kiinni meistä, vaan Jumalasta ja hänen voimastaan meissä ja meidän kauttamme.

Olen huomannut, että sitoutuessani ja keskittyessäni täysin Jeesukseen, saan sisäisen rauhan. Ei siinä vielä kaikki, että minun syntini ja virheeni ovat anteeksi annetut Jeesuksessa, mutta myös nykyisyyteni ja tulevaisuuteni ovat Herran hallussa.

Ajasta aikaan luottakaa Herraan,
sillä Herrassa on turva, Herra on ikuinen kallio.

(Jes. 26:4)

Mikään ei tule yllätyksenä Herralle. Joten voin lopettaa murehtimisen ja alkaa elämään ja rakastamaan niin kuin Jumala on tarkoittanut minun tekevän. Mitäpä jos sinä tekisit samoin? Anna murheesi Jeesukselle…ja tee niin niin monta kertaa, että saat jätettyä ne sinne…mutta älä luovu rauhastasi, ilostasi ja toivostasi. Jeesuksessa saat pitää ne.

Rakas Jumala,
Olet hämmästyttävän upea ja silti rakastat meitä epätäydellisiä ihmisiä.
Kiitos siitä.
Antaudumme sinulle, tule ja asu sydämissämme ja tuo rauha tullessasi.
Anna rauhasi tunkeutua jokaiseen neliömetriin meissä.
Tuo myös kaikki muut lahjasi mukanasi, sinä olet kaikkemme.
Siunaa meitä suunnitelmasti mukaisesti.
Kiitos, että siunaat meitä enemmän kuin voimme kuvitella.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö Jumala olekin ihmeellinen? Hän on valmistanut kaiken meitä varten. Meidän tarvitsee vain vastaanottaa hänen armonsa ja antaa Pyhän Hengen toimia meissä ja meidän kauttamme. Sisäinen rauha on meidän, kun pysymme Jeesuksessa. Meidän ei tarvitse antaa sitä pois, mutta voimme tiedostamattamme antaa sen pois, jos emme kiinnitä siihen huomiota. Täydellinen rauha on nille, jotka pysyvät Jeesuksessa. Pitäkäämme siis kiinni Jeesuksesta riippumatta siitä, mitä elämässämme tapahtuu. Sillä Jeesus on rauhamme, ilomme, toivomme. Ja voittomme.
Ole suuresti siunattu, ystäväni. Jeesus on sinunkin rauhasi, ota hänet vastaan!

Kuva: Tamara Menzi/Unsplash.

6 thoughts on “Täydellinen rauha on niille, jotka pysyvät Jeesuksessa

    1. Eikö vain? Meille asiat tulevat yllätyksenä, mutta Jumala tietää asiat etukäteen. Kun turvaamme häneen, rukoilemme apua ja johdatusta, saamme sen ajallaan. Näin ihanaa on elää Jumalan kanssa. Vaaran paikassakin tiedämme, ettemme ole yksin ja Jumala ei jätä tuli mikä tuli. Kiitos kommentistasi ja siunattua adventin aikaa sinulle, Metsäntyttö!

  1. Kiitos tästä sanasta! Aihe on minulle niin tärkeä. Voisin sanoa, että kyllä minä tämän kaiken tiedän. Miksi kuitenkin jään jatkuvasti kiinni siitä, että arjen askareet ja maailman murheet ovat saaneet minusta otteen. Olen jäänyt koukkuun mm. yhteiskunnallisten asioiden seuraamiseen. Niin… ja sieltä se rauha ei todellakaan löydy. Haluan palata Jeesuksen luo ja turvata häneen kaikessa, löytää menettämäni ensirakkauden. Voisinko vihdoin onnistua…
    Siunattua adventinaikaa!

    1. Kiitos kommentistasi, Marjo! Huomaatko, miten Jumala tekee työtään sinussa? Hän vetää sinua puoleensa. Muutos lähtee liikkelle armosta ja tapahtuu armosta. Sinun tehtäväsi on vain antautua hänelle ja antaa hänen tehdä työtään sinussa. Yhdessä Jumalan kanssa kyllä onnistut. Ja kun seuraat yhteiskunnallisia asioita, tee se rukoillen. Sinun tehtäväsi ei ole huolestua, vaan nostaa ne asiat Luoja luo. Hän hoitaa loput. Iloa ja siunausta sinulle!

  2. Johdatusta oli löytää tänään, tässä hetkessä tänne sinun blogiisi ja näihin kirjoituksiin. Elämääni on tämän vuoden aikana tullut aivan kohtuuttomalta tuntuva määrä menetystä, surua ja epätoivoa. Tänään itkin Jeesukselle, etten näe mitään tulevaisuuden toivoa. Kamppailen myös uskoni kanssa. Olin jo painamassa pääni tyynyyn, kunnes päätin googlettaa sanoilla ”rauha Jeesuksessa” ja päädyin näin tekstiesi pariin. Kunpa saisin uudistua uskossani ja löytää tämän yli ymmärryksen käyvän rauhan, jossa tekstissä puhutaan.

    1. Rakas ystäväni, kiitos kommentistasi ja hienoa, että Jumala johdatti sinut tänne. Tiedätkö, että sinä olet Jumalalle rakas ja tärkeä ja Hän haluaa lahjoittaa sinulle rauhansa. Rukoilen, että saisit vahvistua uskossa ja kokea Jumalan rakastavaa läsnäoloa monin tavoin. Itse koen, että juuri silloin, kun olen aivan uupunut ja huudan viimeisillä voimillani apua Jumalalta, juuri tuolloin koen kirkkaimmin Jumalan vastauksen. Siksi luotankin, että Jumala hoitaa sinua ja antaa sinulle voimia taas jatkaa eteenpäin. Itse olen huomannut, että minun pitää pyytää apua ihan päivittäin, raskaina aikoina useammin. Mutta Jumala ei jätä sinua, hän nostaa, kantaa ja auttaa. Riipu Jeesuksessa kiinni, sinä saat avun. Ole suuresti siunattu, paremmat ajat ovat edessäpäin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *