kristityn elämä

Täytä tyhjyytesi Jeesuksella

Täytä tyhjyytesi Jeesuksella

Tänään haluan puhua raamatunkohdasta, joka ei herätä useimmissa meissä mitään lämpimiä tunteita, melkeinpä päinvastoin. Se saattaa jopa puistattaa meitä ja kiitollisina siitä, ettei se näennäisesti koske meitä, kiirehdimme eteenpäin. Mutta kyllä tämäkin kohta koskee kaikkia meitä, joten haluan pysähtyä tämän kohdan äärelle tänään. Sillä ei riitä, että puhdistaudumme synnistä, meidän tulee myös täyttyä Jumalan rakkaudesta. Täytä tyhjyytesi Jeesuksella ja elämäsi täyttyy väreillä.

»Kun saastainen henki lähtee ulos ihmisestä, se harhailee autioilla seuduilla ja etsii lepopaikkaa, mutta ei löydä. Silloin se päättää: ’Minä palaan kotiini, josta lähdin.’ Kun se sitten tulee ja löytää huoneensa tyhjillään, lakaistuna ja hyvässä järjestyksessä, silloin se hakee seitsemän vielä pahempaa henkeä, ja ne tulevat sisään ja asettuvat sinne asumaan. Näin sen ihmisen tila on lopussa pahempi kuin alussa. Samoin käy tämän pahan sukupolven.» (Matt. 12:43-45)

Täytä tyhjyytesi Jeesuksella

Onko tällä raamatunkohdalla siis mitään tekemistä tavallisen kristityn kanssa? Väitän, että on. Toki Jeesus kuvasi tällä erityisesti Israelin kansan uskonnollisten johtajien asennoitumista, mutta se ei tarkoita, ettei tämä koskisi myös meitä. On toki tärkeää, että sydämemme puhdistuu kaikesta pahasta. Mutta yhtä tärkeää on, että se ei jää kumisemaan tyhjyyttään.

Oletko koskaan kuullut termiä ’sotilaallinen tyhjiö’? Sillä tarkoitetaan Wikipedian mukaan ”aseistautumatonta tai heikosti puolustautumaan kykenevää aluetta, joka on helppo vallata. Vihollinen hyökkää helpoiten sotilaallisiin tyhjiöihin.” Juuri tästä on kyse myös tässä raamatunkohdassa.

Tyhjä sydän ei pysy tyhjänä, on vaan ajan kysymys milloin se valloitetaan. Saatamme luulla, että pystymme pitämään tilan siistinä ja tyhjänä omin voimin, mutta tähän ei yksikään ihminen ole pystynyt. Jos emme siis halua joutua vihollisen uudelleen valloittamaksi, meidän olisi hyvä antaa Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen täyttää meidät. Yhä uudelleen.

Joten: täytä tyhjyytesi Jeesuksella (tai vielä paremmin: anna Jeesuksen täyttää tyhjyytesi), eikä sinun tarvitse enää pelätä joutuvasi vihollisen kynsiin, sillä Jeesuksessa olet turvassa. Nyt ja aina.

Rakas Jumala,
Kiitos, että pelastat, puhdistat meidät armollasi.
Täytä meidät myös Hengelläsi.
Antaudumme sinulle,
ole elämämme valtias,
suojaa ja varjele meidät kaikelta pahalta.
Tapahtukoon sinun hyvä tahtosi
niin meissä kuin meidän kauttamme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö olekin ihanaa? Jeesuksessa olet turvassa! Joten täytä tyhjyytesi Jeesuksella, uudestaan ja uudestaan. Turvaudutaan siis joka aamu Jeesukseen, suostutaan Taivaan Isän tahtoon ja johdatukseen. Silloin olemme turvassa, eikä elämämme kumise tyhjyyttään, vaan täyttyy tarkoituksesta ja merkityksestä. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Etsi Jeesusta, hänestä löydät kaiken tarvitsemasi!

Kuva Daniel McCullough / Unsplash.

2 thoughts on “Täytä tyhjyytesi Jeesuksella

  1. Kiitos tästä ajatuksesta, hyvä ajatella, olenko täysin Jeesuksen vallassa.
    Ole siunattu sinä kirjoittaja ♥️

    1. Kiitos, Ulla! Kyllä Pyhä Henki täyttää meidät aivan kokonaan, kunhan vain suostumme siihen. Joten eletään vaan armon ihanuudessa ja Hengen täyteydessä! Ole siunattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *