kristityn elämä

Tyhjyydestä täyteyteen

Jos etsit täyttymystä itsestäsi, tulet jossakin vaiheessa karsaasti pettymään. Tämä on sellainen asia, etteivät monet, varsinkaan elämässään menestyneet ihmiset, halua myöntää. Maailman mainosmiehet kehottavat meitä löytämään elämän mielekkyyden sisältämme. Mutta minusta tämä johtaa ihmiset harhaan. Varsinkin väsyneenä et löydä itsestäsi mitään muuta kuin kumisevaa tyhjyyttä. Et onnellisuutta, et täyteyttä, et merkitystä. Vain kumisevaa tyhjyyttä. Tämä saa monet ihmiset etsinnöissään kääntymään jonkunlaisen korvikkeen puoleen – oli se sitten työ, seksi, alkoholi tai jokin muu – löytääkseen elämälleen sisältöä. Mutta se ei kuitenkaan onnistu näinkään.

Näin sanoo nyt Herra Sebaot:
— Katsokaa, miten teidän on käynyt:
Te kylvätte paljon
mutta leikkaatte vähän.
Te syötte, mutta jäätte nälkäisiksi,
te juotte, mutta janonne ei sammu.
Te puette vaatteet yllenne,
mutta teidän ei tule lämmin.
Ja palkkalaisen ansio hupenee,
kuin hänellä olisi reikä kukkarossa.
(Haggai 1:5-7)

Tyhjyydestä…

Me ihmiset olemme kuin tyhjiä kuoria etsimässä sisältöä ja merkitystä elämällemme, mutta ne eivät löydy sisästämme. Myöskään uusi auto, vaateparsi, poika/tyttöystävä ei tuo sitä kuin hetkellisesti tullessaan. Ne saattavat saada sinut unohtamaan tyhjyytesi hetkeksi, mutta sitten taas löydät itsesi tuijottamassa tyhjyyteesi. Tämä tyhjyys, jonka vain Jumala voisi täyttää, on jatkuva seuralaisesi. Tätä kuitenkaan eivät useimmat ihmiset halua myöntää. Sillä he eivät halua tarvita ketään. He vannovat löytävänsä mitä ikinä tarvitsevatkaan itsestään tai joistakin mainosmiesten tyrkyttämistä asioista. Tämä on hyvin surullista. Varsinkin kun vastaus tyhjyyteen on ollut kaiken aikaa jokaisen ihmisen ulottuvilla. Jeesus kärsivällisesti odottaa vieressämme, että kääntyisimme hänen puoleensa.

Tiedättehän, ettei teitä ole lunastettu isiltä perimästänne tyhjänpäiväisestä elämästä millään katoavalla tavaralla, hopealla tai kullalla, vaan Kristuksen, tuon virheettömän ja tahrattoman karitsan, kalliilla verellä. (1 Piet. 1:17-18)

…täyteyteen

Ei tuhlata Jeesuksen meille tarjoamaa yltäkylläisen elämän lahjaa. On aika oppia miten voimme elää tavallista arkeamme Jeesuksen kanssa ja miten Jeesuksesta voisi tulla meille kaikki kaikessa.

Pyhä Henki kutsuu sinua Jeesuksen luokse, käänny hänen puoleensa. Rukoile. Lue Sanaa. Pyydä Jumala näyttämään sinulle, mitä kaikkea tämä voisi merkitä sinun elämässäsi. Sitten elä ne todeksi arjessasi. Kuuntele Jumalaa (opi tunnistamaan hänen äänensä, ettei vihollinen saisi sinua uskomaan valheita). Pyydä Jumala täyttämään sinut Pyhällä Hengellä.

Sitten vain katselet miten tyhjyytesi häviää. Sinut on tarkoitettu elämään elämääsi Jumalan kanssa, ei yksin. Elämä Jumalan kanssa on täyteläistä. A.W. Tozer on sanonut, ettei Kristuksen seuraaminen kavenna elämää, vaan nostaa sen kaikkein korkeimman täyttymyksen tasolle. Joten sano hyvästit tyhjyydelle ja tervehdi todellista täyteyttä Jeesuksessa Kristuksessa.

 

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi, että ajattelemme löytävämme täyttymystä muualta kuin sinusta.
Tule ja täytä jokainen sydämemme kolo.
Opeta meitä elämään arkeamme sinun kanssasi.
Kiitos kaiken kestävästä armostasi ja rakkaudestasi.
Ole ylistetty iankaikkisesta iankaikkiseen.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Oletko sinä löytänyt tiesi tyhjyydestä täyttymykseen? Ole siunattu ystäväni, kun etsit todellista täyttymystä Jeesuksessa! Vain Jeesus tietää miten täyttää tyhjyytesi parhaimmalla mahdollisella tavalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *