kristityn elämä

Uuteen normaaliin sopeutuminen

Uuteen normaaliin sopeutuminen

Meillä kaikilla on nyt uusi normaali koronaviruspandemian takia. Miten sinä olet sopeutunut? Joillekin meistä uuteen normaaliin sopeutuminen on helppoa, joillekin taas hyvinkin vaikeaa. Mitä voisimme tehdä vähentääksemme ahdistusta uuteen normaaliin sopeutumisessa?

Ensimmäinen asia on muistaa, että vaikka maailma ja elämä muuttuisi nopeasti, Jumala on sama eilen, tänään ja huomenna. Voimme luottaa häneen kaikessa.

Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti. (Hepr. 13:8)

Toinen asia, joka helpottaa uuteen normaaliin sopeutumisessa, on muistaa, että sinä olet edelleen sama henkilö kuin kaksi viikkoa sitten. Totta kai tämä aika voi muuttaa sinua pitkässä juoksussa, mutta sinä olet edelleen sinä ja sinun arvosi ei ole muuttunut mihinkään eikä muutukaan. Sinä olet Jumalan rakas lapsi ja sellaisena pysytkin, mikään ei voi erottaa sinua Jumalan rakkaudesta.

Mikä voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Tuska tai ahdistus, vaino tai nälkä, alastomuus, vaara tai miekka? Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut. Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. (Room. 8:35, 37-39)C

Kolmas asia, joka on hyvä muistaa on se, että sinun ei ole tarkoitettu kantavan omia taakkojasi. Jeesus teki niin jo ristillä. Joten anna hänelle kaikki, mikä huolettaa sinua, isot sekä pienet asiat. Ja tee niin pitkin päivää. Heitä kaikki murheesi Jeesuksen kannettavaksi, hän antaa sinulle vaihdossa oman rauhansa.

Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen. (1. Piet. 5:7)

Uuteen normaaliin sopeutuminen

Neljäs asia, jonka muistaminen auttaa sinua uuteen normaaliin sopeutumisessa, on se, ettei sinun todellakaan tarvitse pelätä yhtään mitään, kun olet Jeesuksen oma. Hän pitää sinusta huolen.

Kun pelko minut valtaa, minä turvaudun sinuun. (Ps. 56:4)

Viides asia, joka on hyvä muistaa erityisesti tällaisina aikoina, on se, että Jumala on kaikkivaltias. Me emme tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta me tiedämme hänet, kenellä on tulevaisuuden avaimet. Normaali ei ole jumalamme, mutta Jeesus on. Joten päästetään irti vanhasta normaalista ja vastaanotetaan uusi normaali. Sillä mikä tahansa aika Jeesuksen kanssa on ihmisen parasta aikaa.

Uuteen normaaliin sopeutuminen helpottuu, kun antaudumme kokonaan Jumalalle. Kun annamme Jumalalle itsemme, ongelmamme, unelmamme ja suunnitelmamme, voimme olla varmoja, että Jumala luo jotain kaunista vanhan normaalimme raunioista. Kun toivomme on Jeesuksessa, parhaat ajat ovat edessäpäin.

Rakas Jumala,
Kiitos, että olet loputon toivomme.
Me tarvitsemme sinua, Herra, auta meitä.
Elämämme ovat kaaoksessa, luo jotain kaunista siitä.
Tapahtukoon sinun tahtosi, Herra.
Paranna tämä maailma,
anna meille ihme koronavirusta vastaan kehitettävän rokotteen muodossa.
Me käännymme sinun puoleesi ja heitämme kaikki murheemme ristin juureen.
Auta meitä uuteen normaaliin sopeutuessamme.
Opasta, inspiroi, johdata, voimaannuta
ja käytä meitä kunniaksesi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Uuteen normaaliin sopeutuminen voi olla rankkaa, mutta kannattaa ajatella ja kysellä Jumalalta, mitä tämä mahdollistaa. Nyt kun ei ole kiire mihinkään, meillä on paljon enemmän aikaa unelmille ja uusille projekteille. Tylsyydestä voi nousta mitä upeimpia juttuja. Anna Pyhän Hengen tuulen puhaltaa elämässäsi vapaasti, silloin uuteen normaaliin sopeutuminen voi olla suuri seikkailu Jumalan kanssa. Ole suuresti siunattu, rakas ystävä. Jeesus kanssasi!

1 thought on “Uuteen normaaliin sopeutuminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *