uskossa kasvaminen

Vähemmän ahdistusta, enemmän luottamusta Jumalaan

Vähemmän ahdistusta, enemmän luottamusta Jumalaan

Koronaviruksen levitessä hullun lailla monet ihmiset ahdistuvat. Mielestäni on viisasta pestä käsiään ja tehdä kaikkensa estääkseen sairauden leviämisen. Mutte elämämme saati kuolemamme ei ole omissa käsissämme. Siksi on tärkeää kääntyä Jumalan puoleen, sillä koemme vähemmän ahdistusta luottaessamme Jumalaan enemmän.

Vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon teidät on yhden ja saman ruumiin jäseninä kutsuttu. (Kol. 3:15)

Jos uskomme, että Jumala on kaikkivaltias, meidän tulee elää tämän mukaisesti. Ja jos uskomme sekä elämän että kuoleman olevan Jumalan käsissä, meidän on aika kokea vähemmän ahdistusta luottamalla enemmän Jumalaan. Tiedän, että tämä voi tuntua liian yksinkertaiselta, mutta usko on yksinkertaista. Joko me uskomme tai emme. Ja sitten vain elämme uskomme mukaisesti.

Miten sen sitten teemme, kysyt. Mitä kokonaisvaltaisemmin antaudumme Jeesukselle ja hänen tahdolleen, sitä enemmän rauhaa koemme. Yksin ahdistumme. Emme pysty karkottamaan ahdistavia ajatuksia omin voimin. Mutta etsiessämme ensin Jeesusta ja antautuessamme hänelle, vastaanotamme ylimaallisen rauhan. Koemme vähemmän ahdistusta, kun luotamme Jumalaan enemmän.

»Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon. (Joh. 14:27)

Vähemmän ahdistusta, enemmän luottamusta Jumalaan

Koronavirus tarjoaa meille mahdollisuuden harjoitella tätä. Voimme oppia luottamaan enemmän Jumalaan varmistamalla, että annamme sekä itsemme että ahdistavat ajatuksemme Jeesukselle joka aamu. Ja joka kerran, kun huoli tai murhe yrittää vallata mielesi, hylkää se ristin juurelle uudelleen ja uudelleen. Meidän tulee lopettaa ahdistavien asioiden hyysääminen ja välittää ne suoraan Jeesukselle. Hän pystyy hallitsemaan ne, emme me. Joten otetaan niihin välimatkaa rukouksessa heti niiden ilmestyessä. Uudestaan ja uudestaan, kunnes pystymme päästämään niistä kokonaan irti.

Tämä muuttaa elämäsi, usko pois. Kun vihdoin ymmärrämme, että Jeesus todella kantaa murheemme ja alamme luottamaan siihen, voimme vihdoin elää rauhassa tapahtui ympärillämme mitä tahansa. Me olemme Jumalan käsissä nyt ja iankaikkisesti. Mikään ei voi sitä muuttaa. Joten on aina hyvä aika iloita ja ylistää Jumalaa. Tehkäämme juuri niin.

Rakas Jumala,
Kiitos, että olet niin ihmeellinen Jumala.
Anna meille anteeksi, että unohdamme sinun lahjasi ja lupauksesi.
Antaudumme sinulle, Herrani.
Auta meitä elämään uskoamme todeksi ja luottamaan lupauksiisi.
Annamme sinulle kaikki ahdistuksemme, huolemme, taakkamme ja ongelmamme.
Ja samalla vastaanotamme armosi, rakkautesi ja rauhasi.
Kiitos, että pidät meistä aina huolta.
Vähemmän ahdistusta on todellakin mahdollista luottamalla sinuun enemmän, kiitos siitä!
Ole siunattu ja ylistetty iankaikkisesta iankaikkiseen!
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Miten sinä voit? Tiedä, että Jeesuksessa sinulla on kaikki, mitä tarvitset. Nyt kun seurakuntien tilaisuudet ovat pitkälti peruttu, käypä kokemassa kristittyjen yhteyttä paastopodcastien parissa (kesto 6-23min). Ja ollaan muutenkin yhteydessä. Kaikki kommentit ja viestit ovat tervetulleita. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Tässä vielä ihana raamatunjae Danielin kirjasta rohkaisuksi: »Älä pelkää, sinä Jumalalle rakas! Kaikki on hyvin. Vahvistu, ole vahva!» (Dan. 10:18)

2 thoughts on “Vähemmän ahdistusta, enemmän luottamusta Jumalaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *