kristityn elämä

Virittäydy Jumalan aaltopituudelle

virittäydy kuulemaan JumalaaOnko sinulla aina kiire? Säntäiletkö ympäriinsä kuin hullu? Valitettavasti monet meistä tekevät juuri niin. Mutta, tiedätkö, sillä tavoin rynnistämme elämän läpi emmekä edes kiireeltämme huomaa, että silloin todellinen elämä jää meiltä elämättä. On siis aika ruveta jälleen elämään, sillä meidän ei tarvitse ryntäillä ympäriinsä. Kaikella on aikansa. Erityisesti aikaa on Jumalan edessä viipymiseen ja hänen kuuntelemiseensa. Joten älä kiirehdi, vaan virittäydy Jumalan aaltopituudelle.

Miten sitten pystymme hidastamaan tahtiamme ja virittäytymään Jumalan taajuudelle? C.S. Lewis ohjaa meitä kiinnittämään huomiota asiaan aamun varhaisista hetkistä lähtien. Hänen mukaansa, jos emme ole varuillamme, omat ajatuksemme ottavat vallan kuin villieläimet. Joten ensimmäinen tehtävämme aamulla (ja yhä uudestaan päivän mittaan) on työntää ne taka-alalle ja kuunnella sen sijaan Jumalan ääntä. Silloin suurempi, vahvempi, hiljaisempi elämä virtaa sisäämme ja hermostuksemme aiheet eivät enää määräile meitä.

Virittäydy Jumalan aaltopituudelle

Tärkeintä on siis miettiä ketä oikein kuuntelemme. Ja, kyllä, tämän tarkkailu on hyvä alkaa heti herättyämme. Älkäämme antako huolien ja murheiden ottaa elämästämme ylivaltaa, vaan sen sijaan virittäytykäämme Jumalan taajuudelle. Tämä viimeksi mainittu on siunattu tie. Meidän kannattaa siis opetella virittäytymään Jumalan aaltopituudelle, sillä muutoin omat mieltymyksemme ja pelkomme vievät meitä niin kuin pässiä narussa. Ja me kaikki tiedämme mihin se johtaa vai mitä?

Ole ääneti Herran edessä,
odota hänen apuaan!
Älä kadehdi sitä, joka menestyy elämässään,
sitä, jonka kaikki juonet onnistuvat.
Malta mielesi, hillitse vihasi!
Älä kiivastu — 
se johtaa vain pahaan!
Väärintekijät joutuvat tuhoon,
mutta ne, jotka panevat toivonsa Herraan,
saavat periä maan.
(Psalmi 37:7-9)

Enjoy life with God

Jos virittäydyn Jumalan taajuudelle heti aamusta lukemalla hänen Sanaansa, rukoilemalla ja kuuntelemalla, mitä Jumalalla on sanottavaa juuri sille päivälle, päiväni sujuu paljon paremmin kuin silloin kun annan periksi omalle sisäiselle kaaokselleni. Kun virittäydyn Jumalan aaltopituudelle, hänen elämänsä virtaa minuun enkä enää ryntäile päättömästi päiväni läpi. Meidän ei todellakaan tarvitse tuskailla ja murehtia, vaan voimme turvautua Jumalaan ja nauttia aivan jokaisesta päivästä.

 

Rakas Jumala,
auta meitä lopettamaan päätön säntäily ympäriinsä
ja auta meitä työntämään ristiriitaiset tunteemme taka-alalle
ja virittäytymään sinun aaltopituudellesi.
Sinä haluat meille vain kaikkein parasta,
älä anna minkään estää tahtosi tapahtumista elämässämme.
Anna meille rauhaa rauhan päälle ja iloa ilon päälle,
aivan jokaisena elämämme päivänä.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S. 

Jumalan taajuudelle virittäytyminen on hieno mielikuva siitä, miten voimme – Jumalan armon avulla – nousta omien pakkomielteidemme ja ahdistustemme yläpuolelle. Se auttaa meitä kurottumaan Jumalan puoleen ja elämään Hengessä aivan joka päivä. Ei siis jäädä vellomaan pohjamutiin, vaan vastataan Jeesuksen kutsuun virittäytyä Jumalan taajuudelle. Silloin meillä onkin jo hyvän päivän ainekset koossa. Annetaan Pyhän Hengen virrata!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *