armoa arkeesi

Käytä saamaasi voimaa!

Käytä saamaasi voimaa! Kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Photo by Vicky Sim on Unsplash

Millä voimalla elät? Luotatko kahvin tai energiajuoman piristävään voimaan vai onko suklaa salainen käyttövoimasi? Tai ehkä pärjäät vain suomalaisella sisulla? Pärjääminen sinäänsä ei ole paha asia, kuinka voisi ollakaan. Mutta usein ajamme itsemme näännyksiin, kun ruoskimme itseämme eteenpäin, vaikkemme jaksaisikaan. Haluaisin muistuttaa sinua taivaallisesta voimasta, joka vaikuttaa kaikissa uskovissa. Käytä saamaasi voimaa. Aivan kuten usko, sekin on Jumalan lahja lapsilleen.

»Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa, kunnes saatte varustukseksenne voiman korkeudesta.» (Luuk.24:49)

Tässä raamatunkohdassa Jeesus lupaa seuraajilleen varustukseksi voiman korkeudesta. Tämä ei siis ollut tarkoitettu vain opetuslapsille, vaan aivan kaikille Jeesuksen seuraajille. Meitä ei jätetty tänne pärjäämään omin voimin, vaan meidät varustettiin taivaallisella voimalla. Ja sehän muuttaa kaiken, eikö?

Sillä omin voimin emme jaksa. Takki on tyhjä heti aamusta, millä ihmeellä sitten pärjäämme loppupäivän? Ja jos jollakin tavalla pystymme hoitamaan arjen, mistä vielä energiaa Jeesuksen seuraamiseen? Joten miksi edes yritämme pärjätä omin voimin, jos kerran meille on tarjolla taivaallista voimaa, jolla ei ole vertaista?

Tämä taivaallinen voima, Pyhä Henki, voi auttaa meitä joka tilassa ja tilanteessa. Eikä tämä voima ole brutaalia voimaa, vaan hellää, rohkaisevaa voimaa, joka varustaa meitä selviämään tilanteesta kuin tilanteesta. Se ei siis ota meiltä pois vaikeuksia, vaan se voimaannuttaa meidät läpikäymään ne voittoisasti.

Käytä saamaasi voimaa!

Ongelmamme ei siis ole, että varustuksistamme puuttuisi tämä taivaallinen voima. Sen, kuten myös uskon, me olemme lahjaksi saaneet. Meidän ongelmamme on se, ettemme käytä sitä. Kieltäydymme korkeammasta voimasta, ehkä tietämättömyyttämme, ehkä ylpeyttämme. Oli syy sitten mikä tahansa, kieltäytyminen ei kannata.

Joten muistuta itseäsi joka aamu Jumalan armovoimasta ja rakkaudesta. Käytä saamaasi voimaa. Sinä et ole parempi kristitty, jos et käytä sitä. Päinvastoin. Sillä kun käytämme sitä, pysymme Jumalan läsnäolossa ja sitä Jumala juuri meiltä toivoo. Että eläisimme hänen lähellään. Yhdessä saamme niin paljon enemmän aikaa. Ja ilman, että näännymme taakkamme alle.

Jumalan antama ies on kevyt kantaa, sillä hän varustaa meidät taivaallisella voimalla. Joten otetaan Jumalan antamat lahjat, niin pelastus kuin varustus, kiitollisina vastaan. Silloin saamme askeltaa kepeästi ja pääsemme varmasti perille. Emme omasta ansiosta, vaan Jumalan armon ansiosta ja avulla.

Rakas Taivaallinen Isämme,
Antaudumme sinulle ja
kiitämme sinua niin pelastuksesta kuin varustamisesta.
Ilman sinua emme pärjäisi, mutta ihanaa,
ettei meidän tarvitsekaan pärjätä omin voimin,
vaan sinä varustat meidät lahjoillasi ja voimallasi.
Näytä meille, miten käyttää voimaasi tahtosi mukaisesti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Miten on? Käytätkö sinä saamaasi voimaa? Toivon niin! Muutoin kristityn tie on liian raskas kulkea. Mutta Pyhän Hengen voimassa saamme tehdä matkaa kevyesti huolia vailla. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Jumala rakastaa sinua, pelastaa sinut ja varustaa sinut kaikella, mitä matkallasi tarvitset! Käytä saamaasi voimaa ja huomaat, että Jumala tietää, mitä tekee.

8 thoughts on “Käytä saamaasi voimaa!

 1. Tämä oli tarpeen. Olen palaamassa 2kk s-loman jälkeen töihin. Siellä ollut melkoinen härdelli. Olen tänään jo hoitanut työasioita. Maanantai aamu alkaa tunnin palaverilla ja pitäisi setviä mennyttä ja suunnitella toimintavat, että päästään eteenpäin.

  Yritän itse liikaa, niin kuin kaikki olisi vain minun varassani. Juuri tätä sanomaa tarvitsen: antaudun koko painollani Jumalan varaan. Luovin omista päätelmistäni ja tulkinnoistani. Annan Jumalan hyvyyden täyttää minut ja hoitaa sieluni murheet balsamillaan ja sillin tästä riittää muillekin hyvää jaettavaa.

  1. Ihana kuulla! Elämä todellakin tuo meille jatkuvasti erilaisia tilanteita, missä omat voimamme eivät todellakaan riitä. Kaaoksen hallitseminen alkaa Jumalalle antautumisesta. Silloin saamme nähdä, miten Jumala avaa asioita ja järjestelee juttuja niin kuin vain hän voi. Ole siunattu, Seija, saat kulkea edeltä valmisteltuja polkuja pitkin! Voimaa, rauhaa ja iloa Herrassa!

 2. Ihanaa, että blogisi jatkuu taas Mari-Anna! Olen monesti käynyt katsomassa, olisiko uusi blogikirjoitus ilmestynyt. Innostavaa, voimauttavaa opetusta tarvitaan. Kiitoksia kovasti!

  1. Mahtavaa kuulla, yritän olla taas vähän aktiivisempi. Mutta mukavaa, että on ihmisiä, jotka odottavat jo näitä. Kiitos kannustavasta kommentistasi. Ole suuresti siunattu, Kaarina!

 3. Hei ❣️
  Ihana, kun saan taas lukea voimaannuttavia blogejasi. Olen niitä kaivannut jo pitkään👍

  Tämä blogisi oli kyllä valoa antava ja selkeästi kerrottu kuinka meillä ei ole mitään hätää, kun laitamme turvamme yksin Jeesuksen hoiviin.

  Kiitos näitä on taas ihana lukea ja saada toivo elämään ja mistä se tulee siihen ymmärrys.

  Hyvää kevättä
  Kiitoksin Tarja ❤️

  1. Hei, Tarja! Kiitos kommentistasi. Lämmittää sydäntä kuulla, että näitä blogeja odotetaan. Pitääpä ottaa taas säännölliseksi tavaksi. Meillä todellakin on mahtava Jumala. Iloa ja siunausta sinulle!

 4. Hei❣️
  Kiitos voimaannuttavasta blogistasi❣️
  Olen jo odottanut näitä blogejasi, koska ne ovat niin selkeitä luettavia.
  Ne antavat toivoa ja valoa elämään, vaikka se olisi harmaatakin välillä.

  Tietää missä on turva aina ja mitä tietä on hyvä kulkea.
  Se tie on armo jota johtaa Jeesuksen viitoittama tie.

  Kiitos Sinulle ❣️
  Ihanaa kevättä🤗
  Kiitoksin Tarja ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *