kirkkovuosi, uskossa kasvaminen

Sinussa asuva Pyhä Henki

SInussa asuva Pyhä Henki, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Guillaume de Germain/Unsplash

Aliarvioitko sinä Jumalan Henkeä? Luulen, että me kaikki teemme niin, ainakin jossain määrin. Sillä muuten olisimme paljon enemmän innoissamme Lohduttajasta, Puolustajasta, Voimaannuttajasta ja Uskollisesta ystävästämme, joka asuu meissä. Helluntai on hyvää aikaa tarkastella suhdettamme Pyhään Henkeen. Päästämmekö hänet tarpeeksi lähelle venyttämään meitä hengellisesti ja saamaan meidät pois mukavuusalueeltamme? Jos haluamme kasvaa uskossa, meidän on annettava Jumalan Hengelle lupa tehdä mitä tahansa hän haluaa. Sillä sinussa asuva Pyhä Henki tarvitsee siis liikkumatilaa. Se kannattaa, sillä silloin sinulla olisi helluntai joka päivä.

Jos siis teissä asuu Jumalan Henki, hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, niin hän, joka herätti Kristuksen kuolleista, on tekevä eläviksi myös teidän kuolevaiset ruumiinne teissä asuvan Henkensä voimalla. (Room. 8:11)

Uskoasi lisää myös se, että pyrit olemaan yhä tietoisempi sinussa asuvasta Pyhästä Hengestä. Saatamme pitää hänen läsnäolonsa itsestäänselvyytenä ja unohtaa, että Jumala on antanut meille rauhansa ja läsnäolonsa Pyhän Hengen kautta. Miten voisimme sitten olla tietoisempia Pyhästä Hengestä? Kuuntelemalla, raivaamalla enemmän tilaa Hengelle tehdä työtään meissä. Ja tietysti rukoilemalla.

Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen. Minä annan henkeni teidän sisimpäänne ja ohjaan teidät seuraamaan säädöksiäni, ottamaan varteen minun käskyni ja elämään niiden mukaan. (Hes. 36:26-27)

Sinussa asuva Pyhä Henki

Elämä Pyhän Hengen kanssa on parasta mitä on. Silti unohdamme sen aivan liian usein. Meillä on ehkä tapana ajatella, että Pyhän Hengen työ in mahdotonta. Surullista on, että silloin käännämme selkämme Jumalan hämmästyttäville lahjoille. Ja sitä me emme halua, emmehän? Toki Jumalan Hengen työ on ihmisen mahdollisuuksien ulottumattomissa. Mutta Jumala tekee mahdottomuuksista mahdollisuuksia. Ja tulee vaikka lukittujen ovien läpi.

Avataan siis sydämemme Jumalan Hengelle ja hänen mahdollisuuksilleen. Ne ovat enemmän kuin osaamme edes toivoa. Jumalan lapsina emme ole sidottuja maallisiin mahdollisuuksiin, vaan olemme tervetulleita Jumalan mahdollisuuksien maailmaan. Siksi hengellistä mielikuvitustamme on venytettävä luodaksemme aina enemmän tilaa Pyhälle Hengelle sisällämme. Mutta kaikki on hyvin. Jumala tietää mitä hän tekee. Ja hän on innoissaan voidessaan näyttää meille jokaiselle, mitä hän voi tehdä, jos annamme hänen työskennellä sisällämme ja meidän kauttamme hänen rakastavan suunnitelmansa mukaisesti.

Minä ainakin haluan kaiken, mitä Jumalalla on minulle. Entäpä sinä? Annatko sinä Pyhän Hengen venyttää ja muuttaa sinua ja käyttää sinua kunniakseen? Mielestäni tämä on itsestäänselvä juttu. Jumalan lapsina me haluamme saada aina vaan enemmän Jumalan Henkeä. Ilman häntä emme voi edistyä pyhittymisessäkään. Mutta hänen kanssaan vain taivas on rajana.

Tule, Pyhä Henki!
Muuta meitä parhaaksi katsomallasi tavalla.
Venytä meitä hengellisesti ja raivaa meihin enemmän tilaa sinulle.
Näytä meille, mitä haluat tehdä kanssamme.
Anna meille armovoimaa voittoisaan elämään.
Rukoilemme kaikkea tätä Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö olekin ihmeellistä, kuinka Jumala tarjoaa meille kaiken, mitä tarvitsemme? Ensin hän lähetti Poikansa pelastamaan meidät. Sitten hän antoi meille Hengen, joka asuu meissä, jotta meitä suojellaan, ohjataan ja autetaan hyvin. Olemme todella siunattuja. Älä siis pidä Pyhää Henkeä itsestäänselvyytenä. Sen sijaan opi olemaan tietoisempi siitä, mitä sinussa asuva Pyhä Henki tekee. Kuinka hienoa onkaan keskustella Luojamme kanssa päivittäin. Hän rakastaa meitä ja varmistaa, että pääsemme turvallisesti perille taivaan kotiin. Runsain mitoin helluntaisiunauksia sinulle, rakas ystävä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *