kristityn elämä

Kristillinen vieraanvaraisuus

kristillinen vieraanvaraisuus

Onko jonkun vieraanvaraisuus koskettanut sydäntäsi? Hienoa, jos näin on. Kristillinen vieraanvaraisuus on parhaimmillaan juuri hyvin koskettavaa. Itse yhä opettelen tätä raamatullista ja hengellistä palvelumuotoa. Minä haluan harjoittaa kristillistä vieraanvaraisuutta. Entä sinä? 

Älkää unohtako osoittaa vieraanvaraisuutta, sillä jotkut ovat yösijan antaessaan tulleet majoittaneeksi enkeleitä. (Hepr. 13:2)

Christine Pohl kehottaa näin ”Vieraanvarainen elämä alkaa jumalanpalveluksessa ymmärtäessämme Jumalan armon ja anteliaisuuden. Vieraanvaraisuus ei ole ensisijaisesti velvoittava tehtävä vaan se on ensin kiitollisuudesta ja rakkaudesta kumpuava vastaus Jumalan rakkauteen ja kutsuun.”

Meidät on kutsuttu vieraanvaraisuuteen. Miten voisimme harjoittaa sitä? Mitä se voisi merkitä meidän elämässämme? Pyhä Henki tekee työtään meissä yksilöllisesti, niin myös tämän asian suhteen. Ei ole olemassa kaikille sopivaa kristillistä vieraanvaraisuutta. Elävä Jumala tekee työtään eri tavalla meissä kaikissa ja meidän kauttamme.

Kristillinen vieraanvaraisuus

Kristillinen vieraanvaraisuus ei ole ’vain’ kotiemme ja sydäntemme avaamista vieraille. Se on ihmisten kutsumista Jeesuksen luo. Kristillinen vieraanvaraisuus on sitä, että sanomme ”Tule, ystäväni, mennään yhdessä kirkkoon”.

Henki ja morsian sanovat: »Tule!» Joka tämän kuulee, sanokoon: »Tule!» Joka on janoissaan, tulkoon. Joka haluaa, saa lahjaksi elämän vettä. (Ilm. 22:17)

Tämä tarkoittaa….että jos emme kutsu ihmisiä Jeesuksen luo, me olemme hengellisesti epävieraanvaraisia. Ja tämähän on vastoin kaikkea, mitä Jeesus on meille opettanut ja mitä meidän on käsketty tekemään.

Joten jos todella haluamme harjoittaa kristillistä vieraanvaraisuutta, meidän tulee lopettaa sen lähteen peittely, mistä olemme löytäneet tien, totuuden ja elämän. Kutsutaan siis ihmisiä jakamaan ei ainoastaan ruokapöytäämme ja elämäämme, vaan tulemaan osalliseksi myös Jumalan armosta, osaksi Kristuksen ruumista.

Rakas Jumala,
armahda meitä.
Anna meille anteeksi epävieraanvaraisuutemme
ja se, ettemme ole jakaneet lahjojasi.
Auta meitä todella oppimaan,
että armo riittää kaikille.
Opeta meitä miten voisimme harjoittaa hengellistä vieraanvaraisuutta siellä missä olemmekin.
Näytä meille miten rakastaa niin kuin sinä.
Varusta ja voimaannuta meidät kutsumaan ihmisiä sinun luoksesi.
Auta meitä kaikkia tanssimaan yhdessä sinun kunniaksesi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Olen itse saanut vastaanottaa niin aseistariisuvaa vieraanvaraisuutta, että tiesin sen olevan Jumalasta. Olen myös saanut kestitä vieraita, jotka ovat tuntuneet enkeleiltä. Silti kristillisen vieraanvaraisuuden harjoittaminen on aivan liian vähäistä. Rohkaistukaamme kaikki – Jumalan armon avulla – suurempaan avoimuuteen ja radikaalimpaan kristilliseen vieraanvaraisuuteen. Ja todellakin kutsukaamme ihmisiä myös hengellisiin tilaisuuksiin. Ei sitä koskaan tiedä kuka lähtee! Ole suuresti siunattu, ystäväni. Lähde iloisesti kohti uusia seikkailuja Jeesuksen kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *