kirkkovuosi

Myös sinä nouset kuolleista

Myös sinä nouset kuolleista

Millainen sinun pääsiäisesi oli? Se varmaankin oli hieman vähemmän sosiaalinen kuin tavallisesti, mutta pääsiäisen sanoma oli aivan yhtä – tai jopa enemmän – vaikuttava kuin ennen. Sillä Jeesuksen noustua kuolleista, meillä on toivoa toivon päällä. Jeesuksen ylösnousemus ei tapahtunut vain hyvien ihmisten puolesta tai se ei ollut vain jonkinlainen hyväntahdonele Jumalalta. Ei, Jeesus kuoli kaikkien puolesta, erityisesti toivottomien ja syntisten ihmisten puolesta. Ja mikä on tärkeää: Jeesus nousi kolmantena päivänä kuolleista. Siksi myös sinä nouset kuolleista.

3. Ennen muuta annoin teille tiedoksi tämän, minkä itse olin saanut vastaanottaa: – Kristus kuoli meidän syntiemme vuoksi, niin kuin oli kirjoitettu, 4. hänet haudattiin, hänet herätettiin kuolleista kolmantena päivänä, niin kuin oli kirjoitettu. (1. Kor. 15:3-4)

Jos kerran Jeesus on kuollut ja noussut kuolleista, niin kuin me uskomme, silloin Jumala myös on Jeesuksen tullessa tuova poisnukkuneet elämään yhdessä hänen kanssaan. 15. Ilmoitamme teille, mitä Herra on sanonut: Me elossa olevat, jotka saamme jäädä tänne siihen asti kun Herra tulee, emme ehdi poisnukkuneiden edelle. 16. Itse Herra laskeutuu taivaasta ylienkelin käskyhuudon kuuluessa ja Jumalan pasuunan kaikuessa, ja ensin nousevat ylös ne, jotka ovat kuolleet Kristukseen uskovina. 17. Meidät, jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan. Näin saamme olla aina Herran kanssa. 18. Rohkaiskaa siis toisianne näillä sanoilla. (1. Tess. 4:14-18)

Myös sinä nouset kuolleista

Joten sinun on pars uskoa tämä: myös sinä nouset kuolleista. Kaikki Jeesukseen uskovat nousevat kuolleista elääkseen iäti hänen kanssaan. Phillips Brooks on sanonut: ”Pitäkööt jokainen mies ja nainen itseänsä kuolemattomana. Tarttukoot Jeesuksen ilmestymiseen hänen ylösnousemuksessaan. Älkööt sanoko vain ’Jeesus on ylösnoussut’ vaan myös ”Minä nousen kuolleista'”.

Myös sinä nouset siis kuolleista. Eikö olekin mahtavaa? Kaikki Jeesukseen uskovat ovat kuolemattomia. Mikään ei voi pitää meitä erossa Jumalan rakkaudesta ja hänen läsnäolostaan. Me olemme matkalla taivaankotiin. Pääsiäinen on paljon enemmän kuin puput ja suklaamunat. Ja ei pelkästään Jeesuksen ylösnousemuksen vuoksi. Pääsiäisen vuoksi myös sinä nouset aikanaan kuolleista. Hallelujaa!

Rakas Jumala,
Kiitos, että herätit Jeesuksen kuolleista kolmantena päivänä.
Ja kiitos, että kerran herätät kaikki kuolleista ja annat uskoville iankaikkisen elämän luonasi.
Auta meitä ymmärtämään kuolemattomuutemme Jeesuksessa.
Täytä meidät pääsiäisilolla.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Pääsiäinen muuttaa aivan kaiken. Tämä näkyvä maailma ei ole kaikki, mikä on olemassa. Jeesus toi Jumalan valtakunnan lähelle meitä jokaista. Kun uskomme Jeesukseen ja hänen ylösnousemukseensa, myös me saamme elää iäti. Joten myös sinä saat nousta kuolleista. Sinä elät iankaikkisesti Jeesuksessa Kristuksessa. Hallelujaa! Tämä ilo ei lopu koskaan! Ole suuresti siunattu, ystäväni! Kuoleman valta on murrettu! Kiitos, Jeesus! Hallelujaa!

1 thought on “Myös sinä nouset kuolleista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *