armoa arkeesi

Anteeksiantaminen elämänasenteena

Anteeksiantaminen elämänasenteenaJeesus opetti sekä antamaan että pyytämään anteeksi, koska hän ymmärsi taakoista vapautumisen ja armollisen elämänasenteen arvon. Me emme ehkä niitä heti ymmärrä, mutta meidänkin tulee elää anteeksiantaen. Ei siis vain joskus ja jouluna vaan jokaisena elämämme päivänä. Mitähän tämä tarkoittaa käytännössä ja mitähän se merkitsisi omalle hyvinvoinnillemme ja onnellisuudellemme? Katsotaanpa.

Ja anna meille velkamme anteeksi,
niin kuin mekin annamme anteeksi
niille, jotka ovat meille velassa.
(Matt.6:12)

Anteeksiantaminen elämänasenteena

Joskus anteeksiantaminen tuntuu liian suurelta vaatimukselta. Mutta kun annamme anteeksi kohtaamamme vääryyden ja  päästämme irti katkeruudesta, tulemme siunatuiksi. Ja siksi Jeesus kehottaakin meitä tekemään juuri niin. Jotta me voisimme olla todella vapaita ja suurenmoisen siunattuja. Mutta miten pystymme siihen, kun olemme heikkoja? Me kyllä olemme heikkoja, mutta Jumala ei ole. Jumalan voima antaa anteeksi on sinun uskoessasi Jeesukseen ja hänen sovitustyöhönsä.

Haluan kuitenkin kutsua sinua tänään vielä sisemmäksi anteeksiantamisen ytimeen. Sillä anteeksiantaminen ja -saaminen ovat upeita asioita, mutta olisi hyvä, jos voisimme myös lopettaa täydellisyyden hakemisen läheisissämme ja itsessämme. Tämän sisäistäminen voi olla suuren muutoksen alku. Anna epätäydellisyys anteeksi sekä itsellesi että muille. Ota anteeksiantamus elämänasenteeksi ja opettele rakastamaaan epätäydellisyyttä ja keskeneräisyyttä. Ja hyvinvointisi ja onnellisuutesi enentyvät suuressa määrin.

Me olemme kaikki keskeneräisiä. Kuitenkin Jumala rakastaa meitä. Tehkäämme siis samoin.

 

 

Rakas Jumala,
Kiitos, että olet niin viisas kehottaessasi meitä elämään rakkaudessa ja anteeksiannossa.
Anna meille sydäntemme kovuus anteeksi.
Tee meistä armollisia, anteeksiantavia ja rakastavia,
myös itseämme kohtaan.
Auta meitä pitämään sekä rakkaus että anteeksiantaminen elämänasenteenamme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, miten sinun sydämesi laita on? Elätkö rakkaudellisesti ja anteeksiantavasti – myös itseäsi kohtaan? Eikö olekin totta, että tavoittelemme täydellisyyttä hiukan liian hanakasti? Emme ehkä tiedosta sitä, mutta silloin pieni tyytymättömyys pesii sydämemme ja tekee tuhojaan. Herra, armahda! Haastankin sinua ottamaan/vaalimaan anteeksiantamusta elämänasenteenasi entistä vielä tarkemmin. Elä anteeksiantamuksessa, näe kauneus keskeneräisyydessä, rakasta lähimmäisiäsi ja itseäsi epätäydellisinä niin nautit elämästäsi vieläkin enemmän. Siunattua ja armollista kesää sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *