armoa arkeesi

Armon pitää olla armoa

Armon pitää olla armoa

Pelastuminen armosta on mahtava juttu. Se muuttaa meitä, jos vain haluamme vastaanottaa sen. Mutta miksi sitten haluisimme lisätä siihen mitään? On käsittämätöntä, että jotain niin ihmeellistä halutaan antaa meille ilman vastinetta. Mutta jos sitä ei annettaisi ilmaiseksi, armo ei olisi enää armoa. Ja armon pitää olla armoa, muutoin olisimme tuhoon tuomittuja.

Mutta jos valinta kerran perustuu armoon, se ei perustu ihmisen tekoihin – muutenhan armo ei olisi armo. (Room. 11:6)

Ilman armoa olisimme omillamme ja se olisi katastrofi. Ilman Pyhää Henkeä emme pysty olemaan Jumalalle kelpaavia (=vanhurskaita). Tarvitsemme Jumalan armoa pelastamaa meidät emmekä voi lisätä siihen mitään. Muutoin armo ei olisi enää armoa.

Joten armon pitää olla armoa ja pysyä armona meidän takiamme. Jos ajattelet ”Jumala rakastaa minua, jos olen hyvä”, olet väärässä. Et voi tehdä mitään tai olla tekemättä jotain, jotta Jumala rakastaisi sinua enemmän. Jumala rakstaa sinua, koska hän on rakkaus, ei siksi, että sinä olisit niin rakastettava. Hän haluaa pelastaa sinut, koska hän on niin ihmeellinen, ei siksi, että sinä ansaitsisit sen.

Armon pitää olla armoa

Joten älä yritä lisätä mitään Jumalan armoon. Jos yrität pärjätä omavoimaisesti, yrität syrjäyttää armon. Älä tee niin. Ole sen sijaan armoriippuvainen, sillä omavanhurskaus on rumaa. Vastaanota armoa armon päälle ja jaa se iloiten muiden kanssa.

Armo on maailman ihmeellisin asia, ei yritetä pilata sitä ylpydellämme ja opetetaan omavoimaiset yrityksemme pärjätä ilman armoa. Sillä Jumala iloitsee, kun suostumme hänen tahtoonsa ja annamme hänen armonsa tehdä työtä meissä ja meidän kauttamme.

Sillä juuri niin uskon elämän tulisi tapahtua, armon pitää olla armoa. Kristittynä olemisen pitäisi olla mitä vapauttavin ja upein asia. Katsos, ei meitä ole kutsuttu laahustamaan vaan tanssimaan armossa.

Omavoimainen uskonnollisuus on kaikkein uuvuttavin suoritus, mitä on, mutta eläminen Hengessä on mitä mahtavin asia ikinä. Valinta on sinun. Lämpimästi suosittelen viimeksimainittua.

Rakas Jumala,
Kiitos ihmeellisestä armostasi.
Anna meille anteeksi, että yritämme lisätä siihen asioita.
Kiitos, että rakastat meitä kaikesta huolimatta.
Kaada armoa armon päälle, Herra!
Anna Henkesi tehdä työtään meissä ja meidän kauttamme
sinun tahtosi mukaisesti.
Täytä meidät Hengelläsi ja
käytä meitä kunniaksesi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Armo on ihmeellinen ja kuitenkin yritämme helposti, alitajuisestikin, lisätä siihen jotain. Mutta – taivaan kiitos! – se on ja pysyy ilmaisena. Kuitenkin on tärkeää tietää, ettei tämä tarkoita sitä, etteikö meidän pitäisi etsiä innokkaasti Jumalaa ja harjoittaa esim. hengellisiä harjoituksia. Mutta ei tehdä niitä ansaitaksemme Jumalan hyväksyntää tai rakkautta tai pelastusta, vaan siksi, että ne siunaavat meitä ja niiden avulla voimme viipyillä Jumalan läsnäolossa. Huomaatko eron? Ei suoriteta uskonnollisuutta tehdäksemme itsemme omavanhurskaiksi, vaan etsitään Jumalaa, koska hän on ihmeellinen ja hänellä on iankaikkisen elämän sanat. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Iloitaan ja riemuitaan meidän mahtavasta Jumalastamme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *