usko

Jumalan rakkauden arvoinen

Jumalan rakkauden arvoinen

Koska olet sen arvoinen, sanoo kosmetiikkajätti saadakseen sinut ostamaan heidän tuotteitansa. Se on oikein taitava mainos, sillä se kohdistuu tarpeesemme tuntea olevamme jonkun arvoisia. Ikävä kertoa sinulle huonoja uutisia, mutta ei ole olemassa sellaista tuotetta (tai kepulikonstia), joka saisi sinut tuntemaan olevasi arvokas. Mutta minä tunnen erään, joka voi tehdä sen. Jeesuksen mielestä sinun puolestasi kannattaa jopa kuolla. Olet Jumalan rakkauden arvoinen. Sen suurempaa kunniaa ei olekaan.

Jumalan laupeus on kuitenkin niin runsas ja hän rakasti meitä niin suuresti, että hän teki meidät, rikkomustemme tähden kuolleet, eläviksi Kristuksen kanssa. Armosta teidät on pelastettu. (Ef. 2:4-5)

Sinä olet – ja jokainen maailman ihminen on – Jumalan rakkauden arvoinen. Hän loi sinut ja rakastaa sinua hyvin, hyvin paljon. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hän rakastaisi syntejämme, vaan sitä että hän rakastaa meitä ihmisinä. Juuri tästä syystä hän lähetti Jeesuksen pelastamaan meidät. Jumala loit meidät rakkaudensa arvoisiksi, mutta Aatamin ja Eevan ajoista lähtien elämämme on ollut yhtä epätoivoista suossa tarpomista. Ja siksi tarvitsemme Jeesusta auttamaan meidät sieltä pois.

Siinä on rakkaus – ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi. (1. Joh. 4:10)

Jumalan rakkauden arvoinen

Ihmeellinen asia on, että tunnustaessamme Jeesukselle syntimme ja pelastuksen tarpeemme, me saamme armoa armon päälle ja uuden elämän Jumalan kanssa. Ei siksi että olisimme jollakin tavalla ansainneet sen, vaan sen vuoksi, mitä Jeesus teki puolestamme ristillä.

Tämä fakta, ettemme voi ansaita pelastustamme, ei tarkoita sitä, että olisimme arvottomia Jumalan rakkaudelle. Ei. Me olemme aina Jumalan rakkauden arvoisia, mutta silti emme pysty tekemään itsestämme taivaskelpoisia ilman Jeesusta. Näiden välillä on iso ero. Maailman jokainen ihminen tarvitsee Jeesusta pelastuakseen. Mutta jokainen on jo Jumalan rakkauden arvoinen.

Joten tunne arvosi: sinun Luojasi rakastaa sinua. Mikään tai kukaan ei voi ottaa arvoasi pois sinulta. Sinun ei tarvitse kerjätä sitä (ei Jumalalta eikä varsinkaan keneltäkään ihmiseltä), se on ollut sinun aikojen alusta saakka. Sinä olet Jumalan rakastama ihminen ja nyt on aika elää tämä rakkaus todeksi. Rakasta itseäsi, rakasta naapuriasi, ja rakasta Jumalaa yli kaiken.

Rakas Jumala,
Kiitos, että tarjoat meille kaiken, minkä tarvitsemme:
rakkauden, hyväksynnän ja pelastuksen Jeesuksessa.
Me nöyrästi vastaanotamme lahjasi ja ylistämme sinua.
Kiitos, että rakastat meitä ilman reunaehtoja ja
kiitos, että teet työtäsi meissä.
Auta jokaista meistä vastaanottamaan rakkautesi ja
sitten oppimaan rakastamaan itseämme ja naapureitamme.
Näytä meille miten elää rakkaudessasi yltäkylläisesti ja anteliaasti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Hei, ystävä! Tämä teksti on erityisesti sinulla, jos tunnet yksinäisyyttä tai arvottomuutta tänä juhannuksena. Tiedä, että sinä olet suuresti rakastettu ja arvosi ei riipu siitä kuinka suosittu sinä olet. Sinun arvosi on Jeesuksessa ja se on aina muuttumaton. Sinä olet Jumalan rakastettu, iloitse siitä ja ylistä häntä siitä! Jos sinulla taas on ihmisiä ympärilläsi tänä keskikesän juhlassa, kiitä siitä, mutta lähetäpä vaikka tekstari jollekin, joka on jostakin syystä yksin. Jumalan rakkauden ei ole tarkoitus jämähtää meihin, vaan läikkyä mahdollisimman molemme. Olkaa suuresti siunattuja ja iloitaan Maailman Valosta, joka haluaa valaista elämämme ja täyttää sen armolla ja rakkaudella!

6 thoughts on “Jumalan rakkauden arvoinen

  1. Kiitos, Mari-Anna!
    ”Jumalan rakkauden ei ole tarkoitus jämähtää meihin, vaan läikkyä mahdollisimman monelle.” Aamen. ❤️ Juuri sitä sinä teet näiden tekstiesi kautta. Iloa ja siunausta sinulle ja läheisillesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *