armoa arkeesi

Jumala teki sinusta kauniin

Jumala teki sinusta kauniin - Mari-Anna Stålnacke

Tunnetko itsesi rumaksi? Tai tunnetko itsesi jollain muulla tavoin epätäydelliseksi ja haluat piiloutua? Eikö ole mielenkiintoista, miten ympäröivä kulttuurimme halua määrätä, kuka on kelvollinen ja kuka ei? Onneksi kultturilla ei ole lopullista sanottavaa tästä. Mary DeMuth paljastaa paljastaa kymmenen valhetta ja jakaa kymmenen totuutta viimeisimmässä kirjassaan Stop Living Small: Ten Truths Toward Your Significant Life (Lopeta pienesti eläminen: 10 totuutta merkitykselliseen elämään). Tämä blogi käsittelee kuudetta valhetta ”Sinä olet ruma” muistuttamalla sinua siitä, että Jumala teki sinusta kauniin. Joten sinä olet kaunis, sanoi ympäröivä kulttuuri mitä tahansa.

Minä olen ihme, suuri ihme,
ja kiitän sinua siitä.
Ihmeellisiä ovat sinun tekosi,
minä tiedän sen.

(Ps. 139:14)

Mary DeMuth kirjoittaa: ”Sana ”keskittyä” on voimakas. Kun keskitymme siihen, minkä ajattelemme olevan vikana ulkonäössämme, luisumme kohti pakkomiellettä. Kun pakkomielle saa vallan, se nakertaa tyytyväisyyttämme. Jos kuitenkin pyydämme Jumalalta, että näkisimme niin kuin hän näkee ja keskittyisimme siihen, mitä sydämessämme tapahtuu, sillä se on osa meistä, joka kestää ikuisesti, ilo tukahduttaa tyytymättömyyden”.

Meillä on siis toivoa Jeesuksessa. Joten keskittykäämme Jeesukseen ja opitaan näkemään itsemme ja maailma Jumalan silmillä. Muutoin saatamme ohittaa todellisen kauneuden, sisäisen kauneuden, jolla on todella merkitystä.

Mutta Herra sanoi Samuelille: »Älä katso hänen kokoaan ja komeuttaan, sillä minä en hänestä välitä. Herra ei katso kuten ihminen. Ihminen katsoo ulkokuorta, mutta Herra näkee sydämeen.» (1. Sam. 16:7)

Jumala teki sinusta kauniin

Kyllä, sisäinen kauneus ratkaisee. Kuitenkin meidät on tehty ihmisiksi, joilla on henki, sielu ja ruumis. Emme voi vain unohtaa, että meillä on keho, koska myös siitä pitää meidän pitää huolta. Sillä kehomme on Pyhän Hengen temppeli ja siten me olemme jonkun hyvin pyhän ja kallisarvoisen vartijoita.

Mary DeMuth rohkaisee meitä, ”Koska Jumalan Henki lepää meissä ja sisällämme, meidän on mahdollista kasvattaa kaunista sielua – sellaista, joka loistaa kirkkaammin ja kauniimmin vuosien vieriessä. Tässä on toivo. Tässä on voima. Tämä on vastakulttuuria. Tällaista on elää iankaikkisuuden valossa, katse sitä kohti, mitä Jumala arvostaa”.

Jumala teki sinusta kauniin. Saatat uskoa tämän päälläsi, mutta sinun tulee uskoa tämä myös sydämessäsi. Miten se onnistuu, kysyt. Meidän on tehtävä Jumalan rakkaudesta kotimme. Kun teemme niin, kun yhä suurempi osa sydämestämme täyttyy Jumalan rakkaudesta, me alamme nähdä itsemme rakastettavina ja kauniina. Sillä tämä juuri on identiteettimme Jumalan lapsina. Me olemme Jumalan armon ja rakkauden arvoisia. Ja me olemme kauniita ja suuresti rakastettuja ja siunattuja. Minä haluan uskoa tämän, sanoi ympäröivä kulttuuri sitten mitä tahana. Entäpä sinä?

Rakas Jumala,
Kiitos, että rakastat meitä rajattomasti ja näytät meille, mitä todellinen kauneus on.
Auta meitä näkemään itsemme niin kuin sinä näet meidät: kauniina.
Anna meille itseluottamusta ja auta meitä kohtelemaan itseämme rakastettavasti ja kunnioittavasti.
Näytä meille, miten elää sinun rakkaudessasi, jotta voisimme kukoistaa ja tuottaa sinun hedelmääsi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

On aika hassua, miten kaikki ajattelevat, että kaikilla muilla on homma hanskassa. Kuitenkin se on kaukana totuudesta. Useimmat ihmiset ovat jossakin määrin epävarmoja ja ajattelevat olevansa epäviehättäviä tai ei-rakastettavia. Kyllä, me kaikki olemme epätäydellisiä, mutta olemme kaikesta huolimatta kauniita. Jumala teki sinusta kauniin. Älä unohda sitä. Ei ole väliä kuinka paljon harmaita hiukasia sinulla on tai kuinka monta ylimääräistä kiloa kannat mukanasi, sinä olet kaunis. SInä olet Jumalan armon ja rakkauden arvoinen. Ja olet suuresti rakastettu. Iloitse siitä! Ota omaksesi Jumalan rakkaus ja elä siinä!

Kuva Gemma Chua-Tran / Unsplash.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *