armoa arkeesi

Olet suuresti rakastettu

Olet suuresti rakastettu

Elämä on vaikeaa. Ja se on vielä vaikeampaa, kun uskomme valheisiin, jotka pitävät meitä alamaissa. MaryDeMuth paljastaa kymmenen valhetta ja jakaa kymmenen totuuttaa viimeisimmässä kirjassaan Stop Living Small: Ten Truths Toward Your Significant Life. Tämä blogi käsittelee ensimmäistä valhetta: sinä et ansaitse rakkautta osoittamalla sinulle sensijaan, että olet suuresti rakastettu.

Saatat ajatella, ettet ansaitse rakkautta taikka etteivät Raamatun upeat kohdat Jumalan rakkaudesta koskisi sinua. Mutta olet niin väärässä. Vaikka olisit maailman ainut ihminen, joka tarvitsisi pelastamista, Jeesus olisi kuollut puolestasi. Sinä olet suuresti rakastettu, ystäväni. Sinä ansaitset rakkautta rakkauden päälle.

Älä ajattele, että ulkoiset olosuhteet elämässäsi olisivat vihjeitä Jumalan rakkaudesta – tai sen puutteesta. Sillä eivät ne ole. Eivätkä olet myöskään toisten ihmisten mielipiteet sinusta. Jumalan rakkaus on ehdotonta, hän ei voisi rakastaa sinua enempää. Ja et voi tehdä mitään, mikä saisi hänet rakastamaan sinua vähemmän. Hänen rakkautensa on enemmän kuin voimme täysin ymmärtää ikuisuuden tällä puolella. Mutta voimme kokea sitä Jeesuksessa.

Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän sisäistä olemustanne. Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden, ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon. Niin Jumalan koko täyteys valtaa teidät.(Ef. 3:16-19)

Olet suuresti rakastettu

On tosiasia, että olet suuresti rakastettu. Raamattu kertoo meille sen. Mutta se on totta tosiaan pelottavaa lähteä pois kummitustalosta, mihin olet tottunut. Mary:n sanoin ”Mutta niin monet meistä asettuvat vanhaan taloon, jossa valheet arvostamme huutavat kovemmin kuin Jeesuksen rohkaiseva ääni. Luulemme, että tämä talo on talo, jossa meidän on tarkoitus asua. Se tuntuu turvalliselta, koska sanat ovat tuttuja.”

Mitä sitten meidän pitäisi tehdä? Emme pysty muuttamaan itseämme, mutta Jeesus voi. Kuten Mary asian ilmaisee ”Tarvitsemme Kristuksen mielen muuttaaksemme näkemyksemme”. Tämä on armoa. Meidän tehtävämme ei ole muuttaa itseämme, koska se on Jeesuksen työ. Hän on erikoistunut muutoksiin.

Mary jatkaa ”Jumala muuttaa radikaalisti sydämemme, jolloin ne voivat paremmin vastaanottaa hänen rakkauttaan ja muiden rakkautta. Et pysty uskomaan kuinka hämmästyttävä muutos tulee olemaan, siten että et edes enää muista, millaista elämä oli silloin, kun kielsit arvosi.”

On todellakin riskin arvoista lähteä luolastasi. Rakkaus kutsuu nimeäsi. Ja armo on voimasi. Uskalla tehdä niin, sinä olet suuresti rakastettu.

Joten on aika sanoa hyvästit pienelle elämälle

Joten on aika sanoa hyvästit pienelle elämälle. Mary kirjoittaa ”Usko pienyyteemme luo pienen elämän. Se pitää katseemme itsessämme, puutteissamme, synneissämme. Se vie katseemme pois Jumalan kyvystä muuttaa meitä, ristin hämmästyttävästä voimasta lunastaa meidät, totuudesta arvostamme Jumalan silmissä”.

Me emme voi, mutta Jumala voi. Pidetään katseemme Jeesuksessa ja annetaan hänen muuttaa meitä suunnitelmiensa mukaisesti. Jos uskomme olevamme kelvottomia, rajoitamme Jumalaa elämässämme. Emmehän me sitä halua?

Mielemme muuttaminen oman arvomme suhteen on yksinkertaisesti hengellistä sodankäyntiä, Mary julistaa. ”Valintamme uskoa totuus Jumalan rakkaudesta meitä kohtaan ei ainoastaan muuta meitä, vaan väreilee myös muihin ihmisiin, joita kohtaamme. Me emme enää tee asioita murheesta, pelosta tai syyllisyydestä käsin, vaan elämme yltäkylläistä elämää, joka perustuu varmistettuun paikkaamme Jeesuksen edessä.”

Kuten Raamattu kertoo, Jumala rakastaa meitä niin kuin hän rakastaa Jeesusta. Arvoimme ei perustu meihin vaan Jeesukseen. Ja hänen arvonsa on mittaamaton. Joten eikö olekin aika omaksua se tosiasia, että sinä olet suuresti rakastettu ja sanoa hyvästit pienelle elämälle? Minä ajattelen näin. Mielestäni on aika antaa Jumalan päättää, kuinka kaunis ja mahtava elämämme tulee olemaan. Hän voi sekä suunnitella että toteuttaa sen. Antakaamme siis hänen yllättää meidät. Sillä välin pysykäämme me Jeesuksessa ja ylistäkäämme häntä ikuisesti.

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi, että olemme loukanneet sinua epäuskollamme.
Emme halua rajoittaa rakkauttasi ja vaikutusvaltaasi elämässämme.
Joten antaudumme sinulle ja annamme sinulle luvan muuttaa mieltämme ja elämäämme rakkaudellisen suunnitelmasi mukaisesti.
Anna meidä uskoa, omaksua ja kokea rakkautesi.
Auta meitä sanomaan hyvästit pienelle elämälle ja ottaa vastaan kaikki se, mitä sinulla on varattuna meitä varten.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö ole ihmeellistä, miten Jumala ensin valmistaa kaiken meille ja sitten vielä auttaa meidät vastaanottamaan lahjansa? Meidän tehtävämme on vain pitää kiinni Jeesuksesta, hän pitää huolen lopusta. Minun täytyy antautua Jeesukselle joka päivä, jotta en vetäydy pelon ja epäuskon pimeyteen. Mutta voi miten ihmeellistä on elää Jumalan rakkauden ympäröimänä! Joten minä pysyn Jeesukessa. Hänellä on iankaikkisen elämän sanat ja kaikkea muuta, mitä tarvitsen juuri nyt: rauhaa, rakkautta, armoa, toivoa ja iloa. Mikset sinäkin juokse hänen syliinsä? Hän odottaa sinua syli avoinna. Mene ja koe itse, miten sinä olet suuresti rakastettu!

Kuva: Javier Allegue Barros / Unsplash

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *