Uncategorized

Olet enemmän kuin tehtäväsi

Olet enemmän kuin tehtäväsi

Miksiköhän meihin on niin syvästi juurtunut käsitys siitä, että meidän pitäisi olla tuotteliaita tai menestyviä, jotta voisimme olla hyväksyttyjä tai ihailtuja? Se kuitenkin on iso, ilkeä vale ja iankaikkinen totuus on kaukana siitä. Mary DeMuth paljastaa viimeisimmässä kirjassaan Stop Living Small: Ten Truths Toward Your Significant Life (Lopeta pienesti eläminen: 10 totuutta merkitykselliseen elämään). Tämä blogi käsittelee toista valhetta, ”Sinä olet, mitä tuotat”, osoittamalla sinulle, että olet enemmän kuin tehtäväsi.

Mary DeMuth kirjoittaa ”Olemme päättäneet matkan varrella, että tullaksemme rakastetuiksi meidän tulee ansaita se. Ongelmana on, ettemme ole kyselleet Kaikkivaltiaalta tästä meritokratiasta. Elämme vimmatusti ikäänkuin Jeesus ei olisi koskaan tullut, ei olisi koskaan kantanut häpeäämme, pahoja tekojamme ja apatiaamme pyhillä harteilaan. Elämme kuin kaikki riippuisi huippusuorituksistamme, ei hänen kyvystään tehdä hämmästyttäviä asioita kauttamme. Kun epäonnistumme, heijastamme pettymyksemme Jumalaan.”

Eikö ole surullista, että vaikka uskomme Jeesukseen, jotkut meistä elävät kuin hän ei olisi koskaan tullutkaan pelastamaan meitä? Yritämme edelleen ansaita pelastuksemme, arvomme, onnellisuutemme. Se on uuvuttavaaa, eikö niin? Varsinkin kun kaikki on jo valmista armossa elämiseen.

Olet enemmän kuin tehtäväsi

Miten voimme lopettaa tällaisen uuvuttavan käytöksen? Mary DeMuth kehottaa meitä sulkemaan korvamme pitäisi-vaatimuksilta. Tiedäthän nuo kaikki jutut, mitkä sinun pitäisi tehdä ja suurin osa niistä on varmaankin ihan hyviä asioita. Mutta sinun ei tarvitse uupua vaatimusten alle.

Arvosi on 100%, vaikket tekisi yhtään mitään. Minä tykkään vaihtaa ”pitäisi”-sanan ”olisi hyvä”-sanapariin ja koko asia saa uuden sävyn. Näiden kahden lauseen ”Sinun pitäisi syödä enemmän vihanneksia” ja ”Sinun olisi hyvä syödä enemmän vihanneksia” välillä on suuri ero, eikö vain? Jälkimmäinen on paljon lempeämpi kehoitus, paine suorittamiseen vähenee heti. Joten, sinä olet enemmän kuin tehtäväsi.

Sinä olet luonut minut sisintäni myöten,
äitini kohdussa olet minut punonut.
Minä olen ihme, suuri ihme,
ja kiitän sinua siitä.
Ihmeellisiä ovat sinun tekosi,
minä tiedän sen.

(Ps. 139:13-14)

Mary muistuttaa meitä siitä, että Jumala hymyilee meille, kun lepäämme. Ja tämä ajatus saa minut hymyilemään. Me tarvitsemme lepoa ja lepo on hyvää. Jopa pyhää. Meidän tulee muistaa, että arvomme tulee Jumalan lapseudestam. Ei siitä kuinka paljon laskutettavaa työtä teemme tai kuinka menestyneitä muuten olemme. Meidän tulee katsoa elämäämme iankaikkisuusperspektiivistä käsin ja siten ymmärrämme, mikä on tärkeää ja mikä ei.

Siunattu on se mies,
joka luottaa Herraan
ja panee turvansa häneen!

(Jeremia 17:7)

Mary DeMuthin sanoin ”Lepo on tie, jossa annat Jumalan olla Jumala ja sinun olla sinä”. Sinun ei tarvitse yrittää olla joku muu kuin olet. Sillä Jumala on kaikki, mitä tarvitset. Joten luota. Ja hengitä syvään. Kaikki on hyvin, kun olet Jeesuksessa. Kokeile tätä, (tiedän, että tulet rakastamaan sitä). Lepää armossa joka päivä niin tiedät olevasi enemmän kuin tehtäväsi: olet Jumalan rakas ja ihana lapsi.

Rakas Jumala,
Näännymme yrittäessämme olla tarpeeksi.
Kiitos, että sinä rakastat meitä ilman ehtoja.
Kuinka siunattua, että pelastat meidät armosta,
koska me emme pystyisi siihen itse.
Pelasta meidät myös itseltämme,
auta meitä rakastamaan itseämme ja näkemään elämämme iankaikkisuusperspektiivistä käsin.
Siunaa meitä nukkuessammekin.
Näytä meille, mitä on elää sinun armossasi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö ole mielenkiintoista, miten kovia olemme itsellemme? Joskus on paljon vaikeampaa rakastaa itseään kuin muita ihmisiä. Mutta vasta kun voimme rakastaa itseämme, pystymme rakastamaan myös muita. Emmekä pysty rakastamaan ketään ennen kuin vastaanotamme Jumalan armon ja rakkauden. Mutta armoa ja rakkautta Jumalalla on kaikille yltäkyllin. Etsitään Jeesusta niin voimme elää armossa ja rakkaudessa! Ole suuresti siunattu, ystäväni. Jeesus on kanssasi.

Kuva: Sharon McCutcheon / Unsplash.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Olet enemmän kuin tehtäväsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *