kristityn elämä

Lepo on pyhää

Lepo on pyhää
Dan Burton/Unsplash

Heinäkuu on täällä ja on aika levätä. Joskus on vaikea irrottautua tai voimme jopa potea huonoa omaatuntoa lomailusta. Mutta tiedätkö mitä? Lepo on pyhää. Miten tiedän tämän? Itse asiassa lepo on ensimmäinen asia, jonka Jumala pyhittää Raamatussa. Totea itse!

Seitsemäntenä päivänä Jumala sai valmiiksi tekemänsä työn, ja seitsemäntenä päivänä hän lepäsi kaikesta työstään, jota oli tehnyt. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska silloin hän lepäsi kaikesta luomistyöstään. (1. Moos. 2:2-3)

Jos itse Jumala lepäsi, niin meidänkin pitää levätä. Meidät tehtiin Jumalan kuvaksi, joten myös me todella tarvitsemme lepoa. Jumala siunasi ja pyhitti lepopäivän. Joten lepo on pyhää. Se on kuin osa DNA:tamme. Jos me emme lepää, joudumme epätasapainoon Jumalan ja muun luomakunnan kanssa.

Lepo on pyhää

Joten meillä on vahvat perusteet lomailuun, ei vain kerran viikossa mutta vuosittain. Minäkin aion tehdä niin. Aion pitää neljän viikon paussin bloggauksesta. Meillä vietetään rippijuhlia 8. elokuuta, palaan asiaan sen jälkeen. Sillä aikaa voit tutkia näitä alla olevia linkkejä. Toivon, että ne voivat omalta osaltaan inspiroida sinua ja voit löytää niiden kautta hengellistä virvoitusta, toivoa ja iloa elämääsi.

LEPO:
Pidä paussi – ja usein
Me emme ole robotteja
Levon ja latautumisen aika
Armossa lepääminen
Ilosanoma uupuneille

TOIVO:
Epätoivosta uudistumiseen
Viisi asiaa, jotka toivon sinun tietävän
Syvemmälle toivoon ja iloon
Toivoa toivon päälle
Kestävyys, lohtu, toivo

ILO:
Ilosanoma uupuneille
Älä unohdat iloa Herrassa
Iloitse uskossasi
Juo ilon virrasta
Miten elää ja kuolla ilossa

Jos joku näistä koskettaa sydäntäsi, ole hyvä ja jaa se ystäviesi kanssa! Meidän täytyy viedä viestiä, ettei kenenkään tarvitse vaipua epätoivoon, kun meillä on Jeesus!

Rukoillaan.

Rakas Jumala,
Kiitos, että näytät meille, että lepo on pyhää.
Auta meitä lepäämään ja uudistumaan lomaillessamme.
Me tarvitsemme sitä ja me tarvitsemme sinua.
Siunaa meitä tänä kesänä niin kuin vain sinä osaat.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole suuresti siunattu, ystäväni. Jumala on kanssasi ja hänen suunnitelmansa sinua varten ovat ihania. Kun sinä lepäät, Jumala tekee työtä. Joten päästä irti ja anna Jumalan järjestää elämäsi hyvän tahtonsa mukaisesti (= parhaalla mahdollisella tavalla)?

6 thoughts on “Lepo on pyhää

 1. Kiitos nämä sanat lohduttavat ja kuinka sitä osaisi, pystyisi lapsen tavoin luottamaan, että kaikki järjestyy.
  Tähän uskon, mutta välillä uskoni horjuu, että miksi mitään ei tapahdu, vaikka aika kuluu.
  Kiitos näistä blogeistasi ne lohduttavat.

  Hyvää lomaa ja siunausta sinulle!

  Kiittäen rukouksin
  Tarja

  1. Lämmin kiitos kommentistasi, Tarja! Hyvä kuulla, että olet saanut näistä blogeista lohdutusta. Itsekin olen pitkään joutunut odottamaan Jumalan koulussa, eikä se todellakaan ole kivaa eikä helppoa. Mutta silloin muistelen jo saamiani rukousvastauksia ja luen Raamatusta Jumalan lupauksista ja pyydään rukouksessa uskonvahvistusta. Itse emme jaksa, mutta Jumalan armovoiman avulla jaksamme. Paremmat ajat edessäpäin! Ole suuresti siunattu, ystäväni!

 2. Hei!

  Kiitos näistä blogeista ja tämän blogin kommenteista.
  Olen saanut kirjoituksistasi lohtua, virvoitusta, uuden suunnan ajatuksille ja hyvää opetusta!

  Oikein hyvää, rentouttavaa ja siunattua lomaa sinulle!
  Siunattua rippijuhlaa!

  1. Hei, Ulla! Kiitos rohkaisevasta palautteestasi ja lämpimistä toivotuksistasi. Ihana kuulla, että tämä blogi on saanut olla siunaukseksi sinulle. Iloa, siunausta ja johdatusta elämääsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *