armoa arkeesi

Toivoa toivon päälle

Toivoa toivon päälle

Silloin kun olemme alamaissa, emme tarvitse luentoja. Ei ole mitään syytä osoittaa itsestään selviä asioita. Sen sijaan, tarvitsemme apua ja ennen kaikkea toivoa. Ja sitä juuri Jumala tarjoaa meille olimmepa sitten kuinka pahasti sotkeneet asiamme. Jumalan kanssa meillä on aina toivoa. Ja aina vaan enemmän ja enemmän toivoa. Sillä Jumala antaa toivoa toivon päälle.

Samaa emme voi sanoa vihollisestamme, koska hänen tavoitteensa on tappaa ja tuhota. Kun olemme epäonnistuneet, vihollisemme on enemmän kuin halukas kertomaan meille sen. Hän innokkasti kertoo meille, että tämä virhe oli se kuuluisa viimeinen pisara, joten meillä ei enää ole toivoa jäljellä. Vihollisemme haluaa viedä meiltä viimeisetkin toivon rippeet. Ja hän tekee sen valehtelemalla. Joten älä tule höynäytetyksi. Käänny sen sijaan Jumalan puoleen. Ja tulet siunatuksi.

Kuitenkaan Jumala ei katso rikkeitäsi läpi sormien. Hän kutsuu sinua katumukseen ja kääntymykseen. Sillä se on pitkällä tähtäimellä ainut tapa tulla onnelliseksi. Jumala haluaa tarjota sinulle apuaan, hänellä on paljon armoa jaettavana. Hän haluaa pestä sinut putipuhtaaksi ja näyttää sinulle tien eteenpäin. Jumala antaa toivoa toivon päälle. Ja vielä vähän lisää.

Toivoa toivon päälle

Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. (Jer. 29:11)

Meillä on mahtava Jumala, joka haluaa meidän parastamme. Katuminen ei ole hauskaa, mutta se puhdistaa meidät ja antaa meille uuden alun. Me voimme aina, olimme sitten sotkeneet asiamme kuinka pahasti tahansa – kääntyä Jumalan puoleen ja hän aivan varmasti auttaa meitä. Joten älä vaivu epätoivoon. Aina on toivoa.

Kristittyjen toivo ei ole myöskään toiveajattelua vaan iankaikkista toivoa, joka ei petä. Ja me emme saa vain pikkuriikkisen toivoa. Jumala antaa toivoa toivon päälle, enemmän toivoa kuin tulemme koskaan tarvitsemaan. Joten otetaan tämä toivo vastaan ja eletään siinä. Ja iloitaan siitä!

Rakas Jumala,
Kiitos, että haluat meille kaikkein parasta.
Siksi kutsut meitä katumaan, silloin kun tarvitsemme sitä.
Anna meille meidän syntimme anteeksi, Herra.
Kiitos, että näytät meille tien eteenpäin
ja annat meille toivoa toivon päälle.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Älä jumitu häpeään, syyllisyyteen, ylpeyteen, vihaan, kipuun, toivottomuuden verkkoon, vaan käänny rohkeasti rakastavan Jumalan puoleen. Hän ottaa sinut avosylin vastaan ja antaa sinulle tulevaisuuden ja toivon. Hylkää vihollisemme – eksytys, valheet ja kuolema. Valitse Jeesus – tie totuus ja elämä. Ole suurenmoisesti siunattu, ystäväni! Käännytään Jeesuksen puoleen!

1 thought on “Toivoa toivon päälle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *