armoa arkeesi

Jumala haluaa siunata meitä

Jumala haluaa siunata meitä
Kuva: Fohkist Photography / Unsplash

Kesä on vihdoin täällä. Rakastan sitä. Ja minä tarvitsen sitä. Tai tarkemmin sanottuna tarvitsen aikaa lepoon ja palautumiseen. Entäpä sinä? Oletko sinäkin uupunut? Onneksi heinäkuu voi olla uusiutumiskuukausi. Jumala haluaa siunata meitä juuri sillä tavoin, kun tarvitsemme. Ja nuo siunaukset saattavat yllättää meidät erittäin hyvällä tavalla.

Iloitkoot ja riemuitkoot ne,
jotka toivovat, että saisin oikeuden.
Anna heidän aina sanoa:
»Suuri on Herra!
Hän suo palvelijalleen rauhan.»

(Ps.35:27)

Meidän on siis tehtävä tilaa Jumalan suunnitelmille ja siunauksille elämässämme. Jumala on valmis antamaan, mutta jos kätemme – ja sydämemme – ovat liian täynnä roskaa vastaanottaaksemme Jumalan lahjoja, emme pysty niitä vastaanottamaan. Siksi on hiljentää tahtia etsiäksemme Jumalaa ja hänen tahtoaan elämällemme. Ja juuri sitä toivon sinulle tänä kesänä.

Miten sinä aiot hidastaa vauhtia tänä kesänä? Minä aion viettää enemmän aikaa Jumalan edessä, hänen sanaansa lukien ja rukoillen. Mutta aion myös lomailla arjen rutiineista (mikä tarkoittaa myös, että tämä blogi on tauolla heinäkuun ajan ja mahdollisesti vähän pidemmänkin, jos perheemme muutto Etiopiaan tapahtuu elokuun alussa).

Jumala haluaa siunata meitä

Se, että tarvitsemme lomaa, sapattia ja lepoa kertoo selkeästi siitä, että me emme ole jumalia vaan ihmisiä ja siksi tarvitsemme lepoa ja hellää, rakastavaa huolenpitoa uudistuaksemme jälleen. Onneksi Jumala haluaa siunata meitä juuri sillä tavalla, kun tarvitsemme. Eli ei välttämättä sillä tavalla, jolla haluaisimme tulla siunatuiksi, vaan tarvitsemallamme tavalla. Ja se on se kaikkein paras tapa.

Katsokaa, nähkää omin silmin!
Maistakaa, katsokaa Herran hyvyyttä!
Onnellinen se, joka turvaa häneen.
Pelätkää Herraa, te hänen pyhänsä!
Mitään ei puutu niiltä, jotka häntä pelkäävät.

(Ps. 34:9-10)

Sillä silloin saamme olla Jumalan lapsia ja silloin taivaallinen Isämme pitää meistä huolta. Siksi minä odotankin innolla Jumalan hellää, rakastavaa huolenpitoa tänä kesänä. Koska tarvitsen sitä. Mutta myös siksi, että uteliaana jo odotan, mitä Jumala suunnittelee meidän varallemme. Annetaan siis Jumalalle vapaus tehdä, mitä tahansa Hän haluaa meidän elämässämme. Kuinka jännittävää tietää, että Jumala haluaa siunata meitä suunnitelmiensa mukaisesti. Ja kaikki tämä tapahtuu levätessämme Hänessä. Olemme todellakin suuresti siunattuja.

Rakas Jumala,
Tulemme luoksesi väsyneinä, tarvitsemme lepoa ja palautumista.
Auta siis meitä, Herra.
Antaudumme sinulle ja pyydämme sinua siunaamaan meitä sillä tavoin, kun tiedät meidän tarvitsevan.
Auta meitä tekemään sinulle enemmän tilaa elämäämme.
Näytä meille, kuinka voimme hidastaa tahtia ja uudistua Hengessäsi.
Kiitos, että haluat meidän lepäävän ja pitävän myös lomaa.
Johdata ja uudista meitä.
Tapahtukoon sinun tahtosi elämässämme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, iloitse Herrassa! Hän haluaa sinulle vain parasta. Ja nyt kun olet uupunut, on aika levätä Hänessä. Anna enkelien palvella sinua ja vietä hiljaista laatuaikaa Jeesuksen kanssa. Etsi häntä, niin hän hoitaa loput. Anna Jumalan armon täyttää olemuksesi jokainen tuuma ja anna Jumalan Sanan uudistaa sinua. Älä ole huolissasi tulevaisuudesta, se on turvallisesti Jumalan osaavissa käsissä. Meidän ei tarvitse tehdä muuta kuin levätä. Minä luulen pystyväni siihen. Entäpä sinä? Ole runsaasti siunattu, rakas ystäväni. Nähdään elokuussa!

4 thoughts on “Jumala haluaa siunata meitä

 1. Hei!
  Kaunis kiitos taasen ihanasta blogistasi.
  Voi kuinka kauniilla tavalla tuot Jumalan työtä esille.
  Kumpa me ymmärtäisimme, että koko elämämme on Hänen vallassa, kun vain luotamme Hänen tekoihin.

  Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi!
  Kiitos voimaannuttavista kirjoitelmista.
  Toivon niiden jatkuvan!
  Siunauksin
  Tarja 🙏

  1. Hei, Tarja! Kiitos rohkaisevasta palautteestasi. Kyllä tätä työtä on tarkoitus heti loman jälkeen jatkaa, vaikkakin hieman kauempaa kuin tavallisesti.
   Ihanaa kesää myös sinulle! Virkistäköön Pyhä Henki sinua voimallisesti! Ole suuresti siunattu!

  1. Kiitos kovasti! Tiistaina lähdetään kohti Etiopiaa, jos Luoja suo ja viimeiset viisumit järjestyy. Iloa ja siunausta sinunkin elämääsi! Kirjoittelen kyllä blogiinkin piakkoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *