Jumala, kirkkovuosi

Jumala on armollinen

John the Baptist preaching by Giovanni Battista Tiepolo  (1696–1770)/Wikimedia

Johannes Kastajan syntymä iäkkäille vanhemmille kuusi kuukautta ennen Jeesusta oli ihme. Häntä ei kuitenkaan nimetty isänsä mukaan, sillä enkeli oli ilmoittanut Sakariaalle, että pojan nimi oli oleva.Johannes (Luuk. 1:13). Joten tällä nimellä täytyy olla syvä merkitys, eikö niin? Mitä nimi Johannes siis tarkoittaa? Ja mitä sillä on tekemistä meidän kanssamme?

Johannes on translitteraatio kreikkalaisesta nimestä Ioannes ja kreikkalainen nimi Ioannes on translitteraatio hepreankielisestä nimestä Johanan. Johannes/Johanan tarkoittaa ”Jumala on armollinen”. Jumala oli todellakin armollinen lähettäessään Jeesuksen (tämä nimi tarkoittaa ”Jumala pelastaa”).

Johannes Kastajan elämän ainoa tarkoitus oli valmistaa tie Jeesuksen luo. Hän julisti opetuslapsilleen, ”Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!” (Joh. 1:29)

Jumala on armollinen

Jumalamme on armollinen. Tämä tieto saa henkeni iloitsemaan. Jumala rakastaa meitä ja on tehnyt uskomattomia asioita, jotta jokainen meistä voisi pelastua ja olla yhtä hänen kanssaan ikuisesti. Tie on valmisteltu alusta loppuun. Kuten Jesaja 30:18 osoittaa, ”Herra vain odottaa, että voisi olla teille armollinen”. Meidän ei tarvitse muuta kuin hyväksyä hänen kutsunsa Jeesuksessa.

Meillä on siis runsaasti syytä riemuun. Jumala on armollinen meille elämämme joka päivä. Siis myös tänään ja juuri nyt. Käännytään siis hänen puoleensa rukouksessa, kysytään millaisia ​​tehtäviä hänellä on juuri meille tänään. Koska me emme ole syntyneet tänne sattumalta. Jumala on kutsunut myös meidät elämään hänen tarkoituksensa mukaisesti.

Rakas Jumala,
Kiitos, että olet armollinen meille ja lähetit Jeesuksen pelastamaan meidät.
Kuinka ihmeellinen oletkaan, kun suunnittelit niin täydellisen ja yksityiskohtaisen suunnitelman pelastaaksesi meidät.
Siunaamme sinua ja ylistämme sinua.
Näytä meille ihan jokaiselle, mitkä ovat sinun suunnitelmasi meidän varallemma.
Voimaannuta meitä korottamaan Jeesusta kaikessa mitä teemme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö olekin ihmeellistä? Jokainen pieni yksityiskohta Jumalan pelastussuunnitelmassa on täydellinen. Se koskee myös meitä. Mekin olemme täällä pyhää tarkoitusta varten. Ja se on jännittävää. Jumala johtakoon meitä selkeästi ja antakoon meille voimaa! Ole runsaasti siunattu, rakas ystävä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *