kristityn elämä

Elä kuin perillinen

Elä kuin perillinen, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Taksh/Unsplash

Meidän Jumalamme on ihmeellinen Jumala. Niin antelias, niin rakastava, niin ystävällinen. Jotenkin kuitenkin usein elämme kuin olisimme orpoja. Ihan kuin olisimme jätetty tähän maailmaan selviytyäksemme yksin miten parhaiten taidamme. Mutta näin ei ole. Raamattu kertoo meille niin. Itse Jeesus asuu meissä. Pyhä Henki on aina kanssamme. Joten meidän tulee elää kuin rakastetut lapset eikä kuin orvot. Miten voimme sitten tehdä niin?

Kaikki ne, joita Jumalan Henki ohjaa, ovat Jumalan lapsia. 15Ette te näet saaneet orjan pelokasta mieltä vaan Jumalan lapselle sopivan mielen. Sen turvin me huudamme: »Abba! Isä!» 16Henki itse todistaa yhdessä meidän henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia. 17Ja jos kerran olemme hänen lapsiaan, olemme myös perillisiä. (Room.8:14-17a, NT2020)

Meidän on opittava elämään Jumalan kanssa 24/7. Jos ymmärrämme rukouksen viestintävälineeksi emmekä esitykseksi, voimme oppia rukoilemaan jatkuvasti. Jeesus on kanssasi koko ajan. Siksi hän tietää myös tilanteesi, hän tietää mitä käyt läpi. Jesus tuntee sinut ja haluaa auttaa sinua. Mutta liian usein jätämme hänet huomiotta ja kuljemme omaa tietämme. Se on surullista, varsinkin jos teemme sen, koska emme tiedä, että on olemassa joku muukin tapa elää.

Elä kuin perillinen

Sillä on olemassa paljon parempi tapa: Jeesuksen tie. Ja usko minua, Jeesuksen kanssa on helppo elää. Älkäämme siis sivuuttako häntä, vaan kutsukaamme hänet elämäämme. Hän haluaa olla meille armollinen, hän haluaa auttaa meitä. Joten annetaan hänen tehdä se. Hänellä on kaikki, mitä me tarvitsemme. Ja paljon sitäkin enemmän.

Aivan kuten et voi pelastaa itseäsi, et voi kannatella itse itseäsi. Sinut luotiin vastaanottamaan armoa armon päälle. Ja kuten tiedät, armo tuo anteeksiannon mutta myös voiman elää. Joten jatka armon vastaanottamista. Se on etuoikeutesi Jumalan lapsena. Älä edes yritä elää ilman Jeesusta.

Elämä Jeesuksen kanssa on parempaa kuin mikään, minkä tiedän. Ajattele vaikka, etää hän istuu vieressäsi sohvallasi ja kysyy päivästäsi. Tai kun käyt läpi terveysongelmia, Jeesus pitää kädestäsi. Tämä on uusi todellisuus kaikille uskoville. Jokainen lupaus Raamatussa on totta. Ja ne ovat sinun Jeesuksessa. Joten elä kuin perillinen, joka sinä olet ja riemuitse.

Armollinen Jumala,
Olet todella mahtava Jumala.
Ja sinä rakastat meitä. Kiitos siitä.
Auta meitä muistamaan, että olet aina kanssamme.
Näytä meille kuinka elää Jeesuksen kanssa.
Rakastamme sinua ja ylistämme sinua.
Tätä rukoilemme Jeesuksen kallisarvoisessa nimessä,
Aamen

P.S.

Miten on? Elätkö kuin perillinen vai yritätkö yhä pärjätä itse? Jos Jeesus asuu sinussa, on aika antaa hänen hallita jokapäiväistä elämääsi. On aika vastaanottaa kaikki, mitä hän on kaavaillut sinulle. Avaa siis sydämesi vastaanottamaan. Tai vielä parempaa, elä sydämesi auki vastaanottaaksesi kaiken, mitä Jeesuksella on sinua varten. Ole runsaasti siunattu, rakas ystäväni!

1 thought on “Elä kuin perillinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *