uskossa kasvaminen

Vuoropuhelu Jumalan kanssa

Vuoropuhelua Jumalan kanssa

Rukous on vuoropuhelua Jumalan kanssa. Tai ainakin sellaiseksi se on tarkoitettu. Mutta todellisuudessa me usein vain pudotamme asiat sydämeltämme ja juoksemme pois ennen kuin Jumalalla on ollut mahdollista vastata. Siten rukouksesta tulee yksinpuhelua. Rukous on toki yksinpuhelunakin tärkeää ja voimallista mutta vuoropuheluna rukouksesta tulee elämää muuttavaa ja voimaannuttavaa. Miten sitten osaisimme vuoropuhella Jumalan kanssa?

Vuoropuhelu Jumalan kanssa on yksinkertaista eikä rajoitu vain rukoukseen. Rukouksesta tulee vuoropuhelua, kun emme ota yksinoikeutta puhumiseen, vaan annamme myös Jumalalle tilaa kertoa, mitä hänen sydämellään on. Parhaimmillaan rukous on sydämen puhetta toiselle sydämelle ja silloin myös sanat saattavat tulla tarpeettomiksi. Miten tämä olisi meille mahdollista? Kuten Raamattu meille kertoo, olemme henki, sielu ja ruumis. Meidän olisi hyvä oppia hiljentämään sielumme (pää) ja antaa henkemme (sydän) puhua ja kuunnella. Kun saavutamme tämän sydän sydämelle -yhteyden ihan vain oleminen Jumalan läsnäolossa on suuri siunaus.

Vuoropuhelu Jumalan kanssa

Rohkaisisin sinua myös vuoropuheluun Jumalan kanssa lukiessasi Raamattua. Miten tämä sitten tapahtuu, kysyt. Ensinnäkin, aloitat pyytämällä Pyhää Henkeä avaamaan Jumalan Sanaa sinulle. Kun luet Sanaa rukoillen, siitä tulee Elävää Jumalan Sanaa, joka puhuttelee, johdattaa, neuvoo sinua. Toiseksi, anna myös Pyhän Hengen lukea sinua ja sydäntäsi lukiessasi Sanaa.

Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. (Ps. 119:105)

Parhaimmillaan myös Raamatun lukeminen on vuoropuhelua Jumalan kanssa. Raamattu on elävää Jumalan Sanaa, joka mahdollistaa vuoropuhelumme syvenemisen Jumalan kanssa. Voit kertoa Jumalalle, mitä et ymmärrä, mikä saa sinut äärimmäisen onnelliseksi ja mikä saa sydämesi itkemään. Odota Jumalan vastausta, joskus se tulee heti, joskus sitä joutuu odottamaan pitkäänkin. Voit kuitenkin olla varma, että Jumalan Sana tekee työtään sinussa.

…muuttaa meitä.

Ollessamme jatkuvassa vuoropuhelussa Jumalan kanssa me muutumme pikku hiljaa. Jumala tekee meistä enemmän Kristuksen kaltaisia. Tämän prosessin aikana me opimme tuntemaan Jumalaa ja hänen sydäntään paremmin. Meitä kutsutaan elämään koko elämämme Jumalan kanssa. Juuri jatkuva vuoropuhelu Jumalan kanssa on iso osa sitä ja samalla tekee elämästämme täyteläistä ja mielekästä, nyt ja iankaikkisesti.

 

Rakas Jumala,
Kiitos, kun kutsut meitä läheiseen yhteyteen kanssasi.
Se on kunnia.
Ole hyvä ja näytä meille jokaiselle,
miten olla jatkuvassa vuoropuhelussa kanssasi.
Rohkaise meitä kertomaan sinulle meille tärkeistä asioista
ja auta meitä kuuntelemaan, mitä sinulla on sanottavana.
Lue meitä, ohjaa meitä, siunaa meitä.
Näytä meille sinun sydämesi,
täytä meidät hengelläsi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Käytkö sinä vuoropuhelua Jumalan kanssa? Eikö olekin ihmeellistä! Tätä vuoropuhelua kannattaa vaalia ja pyytää Pyhää Henkeä sitä entisestään syventämään, sillä siihen on kätkettynä ilo, rauha, toivo ja kaikki Jumalan lahjat. Jeesus itse haluaa olla läsnä elämässämme ja kun näin tapahtuu, kaikki mikä on Jeesuksen, on meidän. Tässä ilossa kun opettelemme elämään niin taivas on jo luonamme tänään ja tässä. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Jeesus kanssasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *