kirkkovuosi

Syvemmälle toivoon ja iloon

syvemmälle toivoon ja iloon

Miten pääsiäisen viettosi sujui? Vaikuttaako Jeesuksen ylösnousemus elämääsi tänään? Toivon niin. Sillä Jeesuksen ylösnousemus muuttaa kaiken. Tämä ’uusi normaali’ kutsuu meitä syvemmälle toivoona ja iloon. Miten sinä vastaat tähän kutsuun? Tämä on kaikkein tärkein kysymys, elämän jokaisena päivänä.

Ylösnousemusilo ja -voima ovat todellisia ja Jumalan lasten käytettävissä. Mikään ei ole niin kuin ennen. Merkitseekö se jotain meille, että Jeesus elää? Annameko Jumalan toimia elämässämme niin kuin haluaa? Miten vastaamme Jeesukselle, kun hän kysyy ”tahdotko tulla terveeksi?” niin kuin hän kysyi rammalta mieheltä Betesdan altaalla (Joh. 5:1-15).

Jeesus tarjoaa meille elämää ja valoa. Miten vastaamme? Hän kysyy, haluammeko tulla pelastetuiksi, parannetuiksi, eheiksi. Tarjoammeko me – niinkuin tuo rampa mies Betesdan altaalla – vastaukseksi selityksiä (tai tekosyitä) miksi emme ole tehneet niin itse? Vai sanommeko vain ”kyllä”?

Sillä, tiedäthän, Jeesus ei ole kiinnostunut meidän selityksistämme tai tekosyistämme. Hän tietää ne, hän tuntee meidät. Ja rakastaa meitä juuri sellaisina kuin olemme. Jeesus haluaa ainoastaan tietää, haluammeko hänen parantavan meidät. Haluammeko vastaanottaan elämää elämän päälle, olemmeko valmiita seuraamaan häntä, elämään ylösnousemuselämää. Emme omasta voimastamme vaan ylösnousemusvoiman avulla.

Syvemmälle toivoon ja iloon

Jos otamme Jeesuksen kutsun vastaan, olemme matkalla yhä syvemmälle toivoon ja iloon. Se on ylösnousemusvoiman aikaansaannosta. Hitaasti mutta varmasti se muuttaa meitä Kristuksen kaltaisiksi. Ja mitä enemmän meistä tulee Jeesuksen kaltaisia, sitä syvempi toivomme ja ilomme on.

Joten miten sinä todella voit pääsiäisviikonlopun jälkeen? Toivottavasti olet täyttynyt uudelleen toivosta ja ilosta. Siksi juuri elämme uudelleen ristiinnaulitsemisen ja ylösnousemuksen joka vuosi. Matkaamme syvemmälle toivoon ja iloon ja voimaannumme jatkamaan uskon matkaa. Sitten, armon voimasta, pystymme elämään ’uutta normaalia’, missä kuolemalla ja pahuudella ei ole viimeistä sanaa. Missä toivo ja ilo ovat todellisuutta. Koska Jeesus elää ja valmistaa meitä taivasta varten.

Rakas Jumala,
Ole ylistetty iankaikkisesta iankaikkiseen!
Kiitos, että olet voittanut kuoleman, synnin ja pahuuden vallan
herättämällä Jeesuksen ristinkuoleman jälkeen.
Ole ylistetty iankaikkisesta iankaikkiseen!
Näytä meille miten elää ’uudessa normaalissa’,
miten erilaisilta elämämme näyttävät pääsiäisenvalossa.
Auta meitä juurtumaan yhä syvemmälle toivoon ja iloon.
Aamen

P.S.

Älä jätä pääsiäisen juhlintaa tähän, vaan nauti pääsiäisestä täysin siemauksin aina helluntaihin saakka. Pyydä Jumalaa näyttämään sinulle, miten hän haluaa juuri sinun elävän ylösnousemuselämää. Ei eletä enää vanhan normaalin mukaan, vaan tartutaan kaksin käsin tähän uuteen normaaliin. Sillä siinä on Elämä. Siinä on ilo, toivo, armo ja rakkaus. Siinä on kaikki. Ole suuresti siunattu. Ihanaa pääsiäisaikaa sinulle, rakas ystäväni!

3 thoughts on “Syvemmälle toivoon ja iloon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *