kirkkovuosi

Iäisyysperspektiivi

Iäisyysperspektiivi, pitkäperjantai

Millaisia tuntemuksia pitkäperjantain tapahtumat sinussa herättävät? Ne olisivat paljon pahempia kestää, jos emme tietäisi, mitä tapahtuu tämän jälkeen, eikö? Koska tiedämme, ettei Jeesuksen kuolema ollut loppu, kestämme sen. Näin juuri iäisyysperspektiivi toimii. Se tuo elämää kuoleman keskelle.

Kärsihän Kristuskin ainutkertaisen kuoleman syntien tähden, syytön syyllisten puolesta, johdattaakseen teidät Jumalan luo. (1. Piet. 3:18)

Kun katsomme näitä asioita Jumalan perspektiivistä, näemme valon. Ja jos emme tee niin, näemme epätoivon. Ja näin käy myös oman elämämme tapahtumien suhteen. Jos ajattelemme elämämme kaosta oman tietomme varassa, kaikki näyttää älyttömältä. Mutta iäisyysperspektiivistä käsin asioita katsoessamme huomamme pian mitkä asiat ovat tärkeitä ja mitkä ovat vain tyhjää täynnä.

Iäisyysperspektiivi

Pitkäperjantain tapahtumat olivat ilman muuta kauhistuttavia. Mutta iäisyysperspektiivistä katsottuna pystymme näkemään kuinka paljon hyvää niistä seurasi. Koska Jeesus kesti kauheudet, me olemme siunattuja. Koska Jeesus kantoi syntimme ja taakkamme ristillä, me voimme saada syntimme anteeksi ja vapautua elämään Jumalan armossa. Kun katsomme ristiä iäisyysperspektiivistä käsin, siitä muodostuu elämänpuu.

Itse, omassa ruumiissaan, hän »kantoi meidän syntimme» ristinpuulle, jotta me kuolisimme pois synneistä ja eläisimme vanhurskaudelle. »Hänen haavansa ovat teidät parantaneet.» (1. Piet. 2:24)

Tarkkailkaamme myös itseämme iäisyysperspektiivistä käsin. Silloin ymmärämme olevamme Jumalan rakkaita lapsia. Jumala rakastaa meitä niin paljon, että hän antoi ainokaisen poikansa kuolla puolestamme. Voimme olla varmoja, että ei ole mitään, mitä Jumala ei tekisi auttaakseen meidät taivaan kotiin. Tämä tuntuu minusta ihmeeltä. Pitkäperjantai saa minut ihmetyksen valtaan.

Jumala valmisti pelastuksen meille niin, että voimme vain vastaanottaa sen yksin armosta, yksin uskosta, yksin Kristuksen tähden. Kaikki on tehty ja täytetty. Siksi vain vastaammekin: ”Kiitos, Jeesus! Otamme rakkautesi vastaan ja rakastaen ylistämme sinua.”

Rakas Jumala,
Rakkautesi on moninverroin enemmän kuin pystymme käsittämään.
Mutta tarvitsemme sitä ja
tarvitsemme myös Jeesusta ja
armoa armon päälle.
Ylistämme sinua,
kun tarjoat meille tietä takaisin luoksesi.
Kiitos, että pelastat meidät.
Otamme armosi ja rakkautesi vastaan
mitä suurimmalla kiitollisuudella.
Jeesuksen nimessä ja veressä,
Aamen

P.S.

Miten sinä suhtaudut pitkäperjantain tapahtumiin? Kaikesta kauheudesta tulee Jumalan käsissä kuitenkin ihanampaa kuin ihana. Voi jospa voisimme joka aamu rientää Jumalan luokse pyytämään armoa nähdä elämämme, vaikeutemme ja toinen toisemme iäisyysperspektiivistä käsin! Mikä estää? Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen jälkeen ei yhtään mikään. Joten ei estetä itseämme menemästä Jumalan luo. Sillä siellä on elämää, voimaa, toivoa, iloa, rauhaa ja armoa tarjolla jokaiselle tulijalle. Pysytään Jeesuksessa niin meillekin koittaa autuus ja ilo. Ole suurenmoisesti siunattu, ystäväni. Jeesus ei kuollut turhaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *