kirkkovuosi

Jalkojen pesun siunaukset

jalkojen pesun siunaukset

Kiirastorstaita odotellessa olen mietiskellyt jalkojen pesun siunauksia. Miksi Jeesus pesi opetuslastensa jalat (Joh. 13:1-17) ja miten itse olisin siihen reagoinut? Olisinko niin kuin Pietari? Ensin en haluaisi antaa Jeesuksen pestä jalkojani ollenkaan ja sitten haluaisin hänen pesevän enemmän kuin tarpeen? Olen aina kokenut Pietarin hyvin läheiseksi, joten oletan, että tässäkin käyttäytyisin kuin hän.

Onko sinun jalkojasi (tai käsiäsi) koskaan pesty osana kiirastorstain viettoa? On hyvin voimakas kokemus tulla näin nöyrästi palvelluksi. Ja jos vielä kuvittelet Jeesuksen tekevän sinulle niin…se on erittäin koskettavaa ja pistää nöyräksi.

Mitä Jeesus pesee pois?

Mutta yksi kysymys on viipyillyt sydämessäni: Mitä Jeesus pesee pois? Mitä putoaa pois, kun Jeesus hellästi pesee jalkani? Mikä tarvitsee anteeksiantoa, pois pyyhkäisyä?

Syntini tietenkin. Mutta ehkä myös selittämättömät mielipahat tai katkeruudet. Ja surut. Ehkä syyllisyys ja häpeä? Ylpeys? Mitä Jeesus pesee pois sinun jaloistasi?

Mitä löytyy lian alta?

Tai, ehkä vielä innostavammin, mitä Jeesus löytää pinttyneen lian alta? Toivottavasti ihanat ilosanoman tuojan jalat. Hän ilmoittaa rauhan tulon, tuo suuren ilosanoman, hän tuo pelastuksen sanoman (hJes. 52:7).

Tiedäthän, että meitä on kehotettu tekemään niin kuin Jeesus, pesemään toistemme jalat. Ehkä meitä kehotetaan auttamaan toisiamme pääsemään irti kaikesta ylimääräisestä matkatavarasta, jotta jaksaisimme jatkaa matkaamme taivaan kotiin.

Meitä kutsutaan rakastamaan ja palvelemaan, tuomaan rauhan ja ilon sanomaa. Ja tämä ei tapahdu, jos emme ensin anna Jeesuksen pestä meidän omia jalkojamme.

Vasta kun täydellinen rakkaus on koskettanut meitä, me voimme jakaa sitä muille. Mutta – mikä siunattu asia! – juuri tämä rakkaus odottaa päästä pesemään jalkamme. Ja mehän annamme näin tapahtua, eikö? Annamme Jeesuksen pestä pois kaiken sen, mikä estää meitä elämästä rakkaudessa ja johtamasta muitakin Jeesuksen luo.

Rakas Jumala,
Sinun täydellinen rakkaus kosketta sisintämme.
Pese pois kaikki syntimme ja kaikki se, mikä estää meitä tulemasta sellaisiksi, joiksi sinä olet meidät luonut.
Tee meidän jaloistamme suloiset palvelukseesi ja
tee meistä rohkeat julistamaan evankeliumia.
Jeesuksen kalliissa nimessä ja veressä,
Aamen

P.S.

Eikö ole aivan ihmeellistä, että Jeesus haluaa pestä meidänkin jalkamme? Itse Kuningasten Kuningas haluaa pestä meidän koppuraiset ja hikiset jalkamme? Aivan käsittämätöntä ja käsittämättömyydessä hyvin liikuttavaa. Ja vaikuttavaa. Jeesus haluaa pestä meidät puhtaaksi, rakastaa meidät ehjiksi, jotta jaksaisimme ensinnäkin jatkaa eteenpäin ja toiseksi auttaa muita matkallamme. Mitä putoaa sydämeltämme, kun Jeesus hoitaa meitä? Entä mitä kaunista paljastuu karheuden alta? Ja mitä uutta mahdollistuu elämässäsi nyt? Ole suuresti siunattu, rakas ystäväni. Anna Pyhän Hengen tehdä työtään sinussa. Olet suuresti rakastettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *