Jumala

Elävän Jumalan kosketus

Elävän Jumalan kosketus

Muutaman viime päivän ajan olen ihmetellyt sitä, miten Jumala puhalsi meihin elämän henkäyksen, kuinka meistä tuli eläviä olentoja. Eikö ole ihmeellistä miten Jumala antoi meille oman henkensä? Tuolloin tulimme ensi kertaa Elävän Jumalan koskettamaksi

Ja Herra Jumala muovasi maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän henkäyksen. Näin ihmisestä tuli elävä olento. (1. Moos.2:9)

Mutta Jumala ei tyytynyt vain luomaan meidät, eikä tottelemattomuutemmekaan saanut häntä luopumaan meistä. Joten hän antoi meidän edestämme myös ainokaisen poikansa hengen, jotta myös meidän henkemme voisi jälleen tulla eläväksi.

Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden. (Ef.2:1)

Kun tulemme yksitellen Kristuksen luo, Elävä Jumala koskettaa meitä taas. Tällä kertaa synnymme uudelleen Hengestä ja silloin viimeinkin ymmärrämme, mitä on olla todella elossa.

Elävän Jumalan kosketus

Kun Elävä Jumala on meitä koskettanut, meistä on siis tullut hengellisesti eläviä. Emme ole enää ’käveleviä kuolleita’. Sen sijaan meillä on uusi elämä Kristuksessa. Olemme tietoisia Jumalan pyhyydestä ja hänen hellästä mutta voimallisesta kosketuksestaan.

Kun olemme antautuneet Jumalalle, emme ole enää elämämme tahtipuikoissa. Sen sijaan Pyhä Henki määrää tahdin. Mutta haluaisitko sinä edes ’kävelevän kuolleen’ johtavan sinua Elävän Jumalan sijasta?

Elävä Jumala antoi meille henkensä, hänen ainoa poikansa antoi meidän puolestamme henkensä ja lähetti meidän puolustajaksemme vielä Henkensä. Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: »Ottakaa Pyhä Henki.(Joh. 20:22).

Voimme siis olla aivan varmoja, että hän antaa meille kaiken tarvitsemamme myös jatkossa. Jumala rakastaa, tukee, varustaa ja varjelee. Hän uudistaa sydämemme ja luo meidät uudelleen suunnitelmansa mukaisesti.

Elävän Jumalan kosketus on parasta mitä on. Minä ainakin haluan tulla Jumalan koskettamaksi ihan joka päivä. Sillä tavalla minut voimaannutetaan elämään täyttä elämää. Haluatko sinäkin?

Rakas Jumala,
Kiitos, että olet antanut meille elämää elämän päälle,
armoa armon päälle ja rakkautta rakkauden päälle.
Kosketa syvälle sydämeen, Herra, myös tänään.
Tee meidät täysin eläviksi.
Siunaa meitä tahtosi mukaisesti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Ole suurenmoisesti siunattu, ystäväni. Koskettakoon Pyhä Henki sinua tänään, tässä ja nyt. Se, että Jumala haluaa koskettaa meitä hellästi on mitä ihanin asia. Siinä tulee näkyviin Jumalan hellyys ja hänen huolenpitonsa henkilökohtaisuus. Jumala näkee sinut ja haluaa olla läsnä juuri sinun elämässäsi. Haluatko sinä tulla kosketetuksi? Minä toivon niin. Sillä se on parasta mitä tiedän.

3 thoughts on “Elävän Jumalan kosketus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *