rukous

Rukous muuttaa maailmaa

Rukous muuttaa maailmaa, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Kuva: Miguel Bautista / Unsplash

Maailma on aivan sekaisin tai ainakin se tuntuu siltä. Kärsimys on todellisuutta hyvin monelle. Ilman ristiinnaulittua Kristusta, olisin epätoivoinen. Mutta Kristuksen kanssa jaksan toivoa ja lisätä rukousta. Sillä uskon vakaasti, että rukous muuttaa maailmaa. Monella tavalla.

Kallista korvasi, Jumalani, ja kuule…Me tuomme sinulle nöyrät pyyntömme, emme omaan vanhurskauteemme, vaan sinun suureen armoosi luottaen. (Daniel 9:18)

Rukous muuttaa maailmaa, ei siksi, että me olisimme niin hyviä rukoilijoita, vaan siksi, että Jumala on niin hyvä. Jumala rakastaa meitä, ei siksi, että me olisimme niin rakastettavia, vaan siksi, että hän itse on rakkaus. Kaikki hänen tekonsa kumpuavat rakkaudesta. Hän kuulee rukouksemme ja vastaa niihin rakkaudellisesti silloin, kun niiden paras aika on. Tottahan toki me haluaisimme vastaukset heti, mutta ei rukous niin toimi. Jumala tietää parhaiten ja meidän tulee luottaa häneen ja odottaa hänen aikatauluaan ja suunnitelmansa toteutumista. Silloinkin kun se on vaikeaa.

Hän sanoi minulle: »Älä pelkää, Daniel. Sinun sanasi kuultiin ensimmäisestä päivästä alkaen, jolloin nöyrästi pyysit ymmärrystä Jumalalta. Minä olen tullut sinun sanojesi vuoksi. Persian enkeliruhtinas on vastustanut minua kaksikymmentäyksi päivää, mutta Mikael, yksi suurimmista enkeliruhtinaista, tuli auttamaan minua. Tästä syystä minä olen viipynyt siellä, Persian kuninkaiden luona. Nyt olen tullut selittämään sinulle, mitä on tapahtuva kansallesi aikojen lopussa. Sillä myös tämä näky koskee niitä aikoja.» (Dan. 10:12-14)

Danielin rukoukset kuultiin ensimmäisestä päivästä alkaen, mutta Danielinkin piti odottaa oikeaa hetkeä. Samalla tavalla meidät jokaisen rukoukset on kuultu taivaassa ja voimme luottaa siihen, että parhaimmalla hetkellä Jumala vastaa meillekin. Rukous muuttaa maailmaa. Joten lisätään niitä entisestään, meillä on paljon työtä tehtävänä.

Rukous muuttaa maailmaa

Mutta mikä rukouksessa on kaikkein ihmeellisintä eil ole se, että Jumala vastaa meille (vaikka toki me rakastamme sitä). Vaan se on se tosiasia, että me voimme kommunikoida Jumalan kanssa, tuntea hänen läsnäolonsa, olla yhtä hänen kanssaan. Se on mitä mahtavin juttu, eikö totta? Mikään eikä kukaan ei voi viedä meiltä rukouksia kuulevaa Jumalaa, joka välittää meistä.

Vaikka usko on uskomista eikä näkemistä, rukous saa uskomisen tuntumaan näkemiseltä. Aivan kuin rukous ottaisi silmistämme näköesteet pois. Silloin pystymme näkemään Jumalan kirkkauden. Ja kun näin tapahtuu, me kestämme aivan kaiken. Kun tiedämme, että jokainen Raamatun lupaus on totta, ja että Kristus tulee takaisin hakemaan kaikkia meitä, jotka uskomme häneen. Joten paremmat ajat edessäpäin, hyvä ystävät! Joten rukoillaan:

Rakas Jumala,
Me rakastamme ja ylistämme sinua.
Kiitos, että kuulet rukouksemme ja vastaat niihin parhaalla mahdollisella tavalla parhaaseen aikaan.
Rukoilemme kaikkien kärsivien puolesta, Herra, vahvista heitä.
Tuo rauha koko maailmaan.
Anna meille kärsivällisyyttä odottaa tahtosi tapahtumista.
Anna meidän tunta läsnäolosi ja nähdä sinun kirkkautesi.
Ole ikuisesti ylistetty!
Jeesuksen nimessä
Aamen

P.S.

Uskotko sinä, että rukous muuttaa maailmaa? Toivon niin, sillä kun uskomme siihen, niin rukoilemme enemmän. Ja kun rukoilemme enemmän, näemme yhä enenevässä määrin rukousvastauksia ja se taas puolestaan vahvistaa uskoamme. Mutta älä vain rukoile ja sitten säntää tiehesi, vaan rukoile ja viipyile Jumalan läsnäolossa ja sillä tavalla opit yhä paremmin tuntemaan, miltä Jumalan läsnäolo tuntuu. Ja sitten huomaat rukoilevasi lakkaamatta. Meillä on elävä Jumala, joka kuulee rukouksemme ja välittää meistä. Kommunikoikaamme siis hänen kanssaan mahdollisimman paljon. Rukous muuttaa maailmaa! Siunausta sinulle, rakas ystäväni. Meillä on mahtava Jumala! Hallelujaa!

2 thoughts on “Rukous muuttaa maailmaa

  1. Muistakaa myös minuakin rukousin tarvitsen selkeän johdatuksen elämääni ja Pyhän hengen täyteyden ja maaseudulta vuokra asunto vanha okt 1tai 2 huonetta sekä farmari henkilöauto jolla voin muuttaa pois kotoa ja kunnon työpaikka haluan saada olla rauhassa ja turvassa tutkia Pyhää Jumalan sanaa ja rukoilla maailman ja muidenkin ihmisten puolesta sekä oman talouden kuntoon. Tapio Nenonen

    1. Ole siunattu, ystäväni. Kyllä Jumala kuulee huokauksesi ja yhdessä pyydämme johdatusta elämääsi kaikissa asioissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *