kirkkovuosi

Yhteys ensimmäiseen jouluun

Yhteys ensimmäiseen jouluun

Jos et ole kovin innoissasi joulusta, tarvitset varmaankin uudenlaisen näkökulman joulujuhlallisuuksiin. Joten minä autan sinua tekemään joulusta jälleen suuren juhlan. Olet varmaankin ihan kiitollinen Jeesuksesta, mutta et välttämättä ymmärrä millainen yhteys ensimmäiseen jouluun juuri sinulla on.

Olen ajatellut tätä asiaa tänä syksynä jo pitemmän aikaa ja sitten törmäsin tähän Corky Calhounin sitaattiin, joka summa ajatukseni tosi hyvin: ”Joulu on meidän syntymäkertomuksemme, sillä ilman sitä kukaan meistä ei syntyisi uudelleen”.

Aivan kuten kukaan meistä ei olisi olemassa ilman esi-isiämme, me emme voisi olla hengellisesti elossa ilman Jeesusta. Jeesuksen tähden maailman jokainen ihminen voi syntyä hengellisesti uudelleen ja elää ikuisesti. Ota sinäkin tämä uskomaton lahja vastaan.

Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää. (1. Joh. 5:11-12)

Yhteys ensimmäiseen jouluun

Aivan kuten isovanhempimme syntymäpäivät muistuttavat meitä siitä, että olemme olemassa heidän vuokseen, Jeesuksen syntymäpäivä muistuttaa meitä siitä, että olemme hengellisesti elossa Jeesuksen tähden. Siksi Jeesuksen syntymäpäivä on tavallaan myös meidän hengellinen syntymäpäivämme.

Meillä todellakin on paljon juhlittavaa! Hengellisesti elossa oleminen tarkoittaa sitä, että olemme ikuisesti elossa Jeesuksessa. Eikä ole tämän asian voittanutta! Meitä kutsutaan iloitsemaan tässä ikuisessa yhteydessä. Ja siitä juuri on joulussa kysymys. Jeesus tuli maailmaan, jotta voisimme olla yhteydessä Kaikkivaltiaan kanssa. Ikuisesti. Hallelujaa!

Rakas Jumala,
Olet meille niin hyvä.
Miten ihmeellisesti ole järjestänyt kaiken niin, että vain uskomalla Jeesukseen saamme iankaikkisen elämän ja autuuden luonasi.
Me kiitämme ja ylistämme sinua ja hyväksymme tarjouksesi.
Kiitos, että teet meistä hengellisesti eläviä.
Auta meitä elämään Hengessäsi jokaisena elämämme päivänä.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Eikö olekin tärkeää ymmärtää millainen yhteys ensimmäiseen jouluun meillä on? Muuten joulusta tulee vain historiallinen reliikki, eikä ilomme ole aitoa. Minusta on aivan fantastista tajuta, että joulu on Jumalan armosta minun hengellinen syntymäpäiväni. Olen osa Jumalan perheväkeä, Jumalan rakkauden kohde. Kuinka ihanaa on ylistää Jumalaa Jeesuksesta, joka tuli tehdäkseen meistä jokaisen hengellisesti elävän. Tällainen joulunvietto ei ole ulkoisista olosuhteista kiinni, nämä asiat juhlitaan hengessä iloiten. Ole suuresti siunattu, rakas ystäväni.

5 thoughts on “Yhteys ensimmäiseen jouluun

  1. Olipa muuten mainio huomio:) Ei sitä tuosta näkökulmasta ole tullut ajateltuakaan ennen. Se saa hymyn huulille. Mukavaa, siunattua jouluaikaa sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *