kirkkovuosi

Hyvän uutisen vastaanottaminen tuo suuren ilon

Hyvän uutisen vastaanottaminen tuo suuren ilon.

2020 on vuosi jolloin tarvitsemme hyviä uutisia. Koko vuosi on ollut täynnä huonoja uutisia, joten todellakin tarvitsemme nyt hyviä uutisia. Mutta totuus on, ettemme pysty niitä tekemään. Aivan kuten paimenet, me olemme pimeässä ja pelkäämme. Onneksi Jumalalla on todella hyviä uutisia myös meille. Ja hyvän uutisen vastaanottaminen tuo suuren ilon.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. 9Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, 10mutta enkeli sanoi heille: »Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. 11Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. 12Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä.» (Luuk. 2:8-12)

Jeesus on hyvä uutinen, sillä ilman häntä me olisimme aina pimeässä ja peloissamme. Ilman Jeesusta me olemme hengellisesti kuolleita ja erossa ilosta ja rauhasta. Ja emmehän me halua sitä. Me kaipaamme valoa, iloa ja rauhaa, eikö vain? Joten me tarvitsemme Jeesuksen pelastamaan meidät.

Hyvän uutisen vastaanottaminen tuo suuren ilon

Onneksi Jumalan pelastussuunnitelma on ihmellistäkin ihmellisempi. Siksi tunnelin päässä on valoa ja toivoa taivaanrannassa. Tämä on hyvä uutinen, joka tuo suuren ilon kaikille, jotka uskovat.

Jumala antaa meille suuren ilon. Kukapa ei sitä haluaisi? (Erityisesti keskellä pandemiaa, joka on osoittanut meille haavoittuvuutemme ja kuinka lähellä kuolemaa kuljemme). Ilo tulee tietoisuudesta, ettei tämä elämä ole kaikki, ja että meidät kaikki on kutsuttu viettämään ikuisuutta yhdessä Jumalan kanssa. Tosiaankin hyvän uutisen vastaanottaminen tuo suuren ilon.

Rakas Jumala,
Kiitos, että lähetit Jeesuksen pelastamaan meidät
ja tekemään meidät hengellisesti eläviksi.
Avaa sydämemme vastaanottamaan Jeesus yhä uudelleen.
Opeta meitä, miten elää joka päivä todeksi hyvä uutinen, joka tuo meille suuren ilon.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Adventin aika auttaa meitä valmistautumaan Jumalan suureen ihmeeseen, silti Jeesuksen syntyminen on niin suuri ihme, ettemme pysty sitä kokonaan käsittämään. Eikä tarvitsekaan. Saamme ihan omana itsenämme tulla seimen juurelle ihmettelemään Jumalan käsittämätöntä laupeutta ja viisautta. Siinä Pyhä Henki opettaa meitä sanattomasti. Etsitykäämme siihen enenevissä määrin. Siitä löytyy siunaus, kaikki se viisaus ja toivo, mitä tarvitsemme. Siunattua adventin aikaa sinulle!

Kuva Nick Fewings / Unsplash.

2 thoughts on “Hyvän uutisen vastaanottaminen tuo suuren ilon

  1. Löysin sattumalta blogisi ja luin saman tien kaikki tekstisi. Ne olivat lohduttavia ja antoivat ajattelemisen aihetta. Itselläni on ollut ahdistava syksy ja huolia edelleen. Niinpä varsinkin nuo kirjoituksesi rukouksesta ja sen voimasta sekä Jumalan armosta lohduttivat. Rukoilen, että saisin taas elämäniloni takaisin. Kiitos kirjoituksistasi.

    1. Hei, Liisa! Kiva, että löysit tiesi tänne ja mahtavaa, että tekstit ovat siunanneet sinua, juuri siksi kirjoitan tätä blogia. Rukoilen, että Jumala suuresti sinua siunaa ja antaa sinulle elämäniloa ja uusia haaveita. Suloista joulunaikaa ja siunattua uutta vuotta, Liisa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *