kristityn elämä

Ehdottoman rakkauden etsintä

Ehdottoman rakkauden etsintä

Joulu on vuoden parasta aikaa, jotkut sanovat. Toiset puolestaan ajattelevat, että se on vuoden pahinta aikaa. Sen sanotaan olevan perheen, ystävien ja rakkauden aikaa. Ja kaikki tämä harmonisesti ja suloisesti. Nämä kaikki ovat hyviä asioita, vaikka niitä onkin vaikea saavuttaa. Etenkin harmoniaa ja suloisuutta. Kuitenkin etsimme niitä niin kuin elämämme olisi siitä kiinni. Me haluamme rakkautta hinnalla millä hyvänsä. Ja tässä kohtaa menemme harhaan. Elämämme ei ole kiinni siviilisäädystämme tai kuinka täydelliseltä elämämme näyttää tai kuinka hyvin perheemme tulee toimeen, vaan se on kiinni Jumalasta ja hänen ehdottomasta rakkaudestaan.

On luonnollista haluta ehdotonta rakkautta. Mutta ei ole hyväksi etsiä sitä sieltä, mistä sitä ei voi löytää. Ja kuitenkin me teemme niin. Sydämemme särkyy uudelleen ja uudelleen ja aina ihmettelemme miksi. Kuitenkaan en ollut koskaan ajatellut ehdottoman rakkauden etsintämme olevan Jumalan pettämistä. Henri Nouwenin sanoin ’Olen tuhlaajapoika joka kerta, kun etsin ehdotonta rakkautta sieltä, mistä sitä ei voi löytää’.

Ehdottoman rakkauden etsintä

Tuhlaajapoikavertaus (Luuk. 15:11-32) on helppo ohittaa, kun ajattelemme tuhlaajapoikavuosiemme olevan ohitse tai niitä ei ole koskaan ollutkaan. Mutta emme silti pääse tästä kertomuksesta niin helpolla eroon. Me voimme tietysti olla niitä vanhempia veljiä. Mutta ehkä kuitenkinolemme tuhlaajapoikia huomaamattamme? Joka kerta kun etsimme ehdotonta rakkautta sieltä, mistä sitä ei voi löytää, olemme uskottomia tuhlaajapoikia ja -tyttäriä. Ja näinhän tapahtuu aivan liian usein, eikö?

Meidän tulee luottaa Jumalaan ja tuoda kaikki tarpeemme hänen tietoonsa. Ehdottoman rakkauden etsintä ei saa onnellista loppua missään muualla kuin ristin juurella. Aukko sisimmässämme on aina tyhjä, jos Jeesus ei sitä täytä. Onneksi Jeesus on valmis täyttämään sen koska vain. Meidän tulee vaan oppia kääntymään hänen puoleensa ensimmäiseksi. Ja kaikki muu on seurausta tästä.

Rakas Jumala,
Anna anteeksi meidän kaikenlainen uskottomuutemme sinua kohtaan.
Auta meitä luottamaan kaikessa sinuun.
Opeta meitä etsimään ehdotonta rakkautta sinussa.
Täytä meidät ääriään myöten armollasi ja ehdottomalla rakkaudellasi.
Anna meidän tuntea läsnäolosi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Oletko sinä ajatellut, että ehdottoman rakkauden etsintä muualta kuin Jumalasta on väärin? Eikö vain tämä ajatus pistä pienelle paikalle? Kuinka usein sitä tulee hakeneeksi hyväksyntää ihmisiltä eikä käännyttyä oikean Asiantuntijan puoleen? Aivan liian usein. Onneksi Jumala haluaa auttaa meitä luottamaan häneen myös ihmissuhdeasioissa ja kääntymään hänen puoleensa rakkauden nälässämme. Uskon, että tässä on tärkeä oppimisen paikka meille monille. Jos opimme saamaan Jumalalta kaiken tarvitsemamme, olemme todella vapaita. Siunattua joulunalusaikaa sinulle. Odota Jeesusta, hän on sinun todellinen vapahtajasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *