Jumala

Jumala rakastaa meitä

Jumala rakastaa meitä

Jumalan määritelmä menestyksestä on kutakuinkin sanakirjan määritelmän vastakohta. Raamattu ei kehota meitä menestymään. Sen sijaan meitä kehotetaan pyrkimään uskollisuuteen. Jumalan määrittelemään menestykseen päästään pysymällä hänen rakkaudessaan. Tämäkään ei tapahdu meidän ansiostamme vaan Jumalan armosta. Meidän tarvitsee vain muistaa, että Jumala rakastaa meitä. Kaikki muu on seurausta tästä.

Rakkaat ystävät, rakentakaa te edelleen elämäänne pyhimmän uskonne perustalle, Pyhässä Hengessä rukoillen. 2Pysykää Jumalan rakkaudessa ja odottakaa, että Herramme Jeesus Kristus armossaan johtaa meidät iankaikkiseen elämään. (Juudas 20-21)

Muista: Jumala rakastaa meitä

Aivan liian usein unohdamme, että Jumala rakastaa meitä. Ja kuitenkin kaikki ongelmamme juontuvat tästä unohtamisesta. Jos taas muistamme, että Jumala rakastaa meitä, sydämemme on niin täynnä, ettei sinne mahdu epäuskoa, epätoivoa, saati syntiä. Charles Spurgeonin sanoin ”Kun Jumalan rakkaus levittäytyy sydämessä, epäjumalat poistuvat ja rakkaus syntiin pakenee.”

Eikä toivo ole turha, sillä Jumala on vuodattanut rakkautensa meidän sydämiimme antamalla meille Pyhän Hengen. (Room. 5:5)

Jos rakennamme elämäämme uskon perustalle ja pysymme Jumalan rakkaudessa, olemme toiveikkaita ja luottavaisia. Siksi meidän tuleekin muistuttaa itseämme Jumalan rakkaudesta joka aamu. Hengellinen muistinmenetys tapahtuu joka yö. Mutta uskon tuli voidaan kohentaa liekkeihin, pyytämällä Pyhää Henkeä avaamaan hengelliset silmämme näkemään ja uskomaan kuinka paljon Jumala meitä rakastaa.

Pysy Jumalan rakkaudessa

Jos unohdamme, että Jumala rakastaa meitä, me väsymme Jumalan odottamiseen. Kun sydämemme eivät ole täynnä Jumalan rakkautta, olemme vaarassa sortua epätoivoon ja omavoimaisuuteen. Ja me kaikki tiedämme, mihin ne johtavat.

Jumalan rakkaus on tuli ja meidän tulee huolehtia, ettei se sammu meissä. Rakkaus ei ole vain tunne, vaan se on väkevä voima. Meidän tulee pysyä Jumalan rakkaudessa, sillä se johtaa iankaikkiseen elämään ja se kestää ikuisesti.

Tietenkään me emme tee sitä omasta voimastamme vaan Jumalan voimasta. Mutta Jumalan armon avulla, me pystymme siihen. Jumalan armon avulla, me pystymme rakastamaan Jumalaa pitämällä hänen käskynsä ja niin tehdessämme muutumme pikku hiljaa enemmän Jeesuksen kaltaisiksi. Tämä pyhitys on Jumalan määritelmä menestyksestä. Ja se alkaa siitä, että muistamme ja uskomme, että Jumala rakastaa meitä.

Rakas Jumala,
Sinä jaksat yllättää meidät.
Sinun määrittelemäsi menestyksestä tuntuu tyhmyydeltä
ja kuitenkin sen kätkee sisälleen iankaikkisen elämän.
Auta meitä aina muistamaan, että sinä rakastat meitä.
Täytä sydämemme armollasi ja rakkaudellasi.
Näytä meille miten rakastaa kuten sinä,
miten pitää käskysi iloisesti ja
miten luottavaisesti ja toiveikkaasti palvella sinua.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, pysy Jumalan rakkaudessa. Täyty siitä joka aamu niin, ettei sydämessäsi ole tilaa epäuskolle tai -toivolle. Sillä Jumalan rakkaus muuttaa meitä ja maailmaa parempaa suuntaan. Kun pysymme Jumalan rakkaudessa, iankaikkisuuden toivo ei ole toiveajattelua, vaan totisinta totta. Pysy siinä. Iloitse siinä. Elä siinä. Ole suuresti siunattu, ystäväni!


2 thoughts on “Jumala rakastaa meitä

  1. […] Joulu on vuoden parasta aikaa, jotkut sanovat. Toiset puolestaan ajattelevat, että se on vuoden pahinta aikaa. Sen sanotaan olevan perheen, ystävien ja rakkauden aikaa. Ja kaikki tämä harmonisesti ja suloisesti. Nämä kaikki ovat hyviä asioita, vaikka niitä onkin vaikea saavuttaa. Etenkin harmoniaa ja suloisuutta. Kuitenkin etsimme niitä niin kuin elämämme olisi siitä kiinni. Me haluamme rakkautta hinnalla millä hyvänsä. Ja tässä kohtaa menemme harhaan. Elämämme ei ole kiinni siviilisäädystämme tai kuinka täydelliseltä elämämme näyttää tai kuinka hyvin perheemme tulee toimeen, vaan se on kiinni Jumalasta ja hänen ehdottomasta rakkaudestaan. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *