armoa arkeesi

Elä suurin odotuksin

Elä suurin odotuksin

Miten ihmeessä voin ajatella, että yhä voisimme elää suurin odotuksin, kun maailma on monestakin syystä niin ahdistunut? Se on miljoonan dollarin kysymys, eikö vain? Miten voimme elää toiveikkaasti, kun elämä sellaisena kuin me sen tunnemme tuntuu enää olevan vain muisto? Etsitäänpä tähän vastaus. Pietari opastaa meitä näin:

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Suuressa laupeudessaan hän on synnyttänyt meidät uuteen elämään ja antanut meille elävän toivon herättämällä Jeesuksen Kristuksen kuolleista. 4Häneltä me saamme perinnön, joka ei turmellu, ei tahraannu eikä kuihdu. Se on varattuna teille taivaissa, 5ja voimallaan Jumala varjelee teidät uskossa, niin että te saavutatte pelastuksen, joka on valmiina saatettavaksi ilmi lopunaikana. (1. Piet. 1:3-5)

Jeesuksen ylösnousemuksen kautta Jumala on synnyttänyt meidät uuteen elämään ja elävään toivoon. Jumalan lapsina meidät on tarkoitettu elämään toiveikkaasti joka tilanteessa. Tosin me emme pysty löytämään toivoa itsestämmme, mutta Jeesuksessa meillä on runsaasti toivoa.

Ei unohdeta sitä ja pysytään tässä toivossa kaikein keinoin. Siksi muistuttakaamme itseämme siitä päivittäin. Uskominen alkaa uudelleen joka aamu. Sillä yön aikana koemme hengellisen muistinmenetyksen ja siksi meidän tulee jatkuvasti muistuttaa itseäämme aarteista, mitä meillä on Jeesuksessa.

Elä suurin odotuksin

Jeesuksen tähden meillä on iankaikkinen toivo ja kallisarvoinen perintö. Ei eletä niin, ettemme nauttisi näistä ja eläisi niitä todeksi joka tilassa. Vain sillä tavoin pystymme elämään suurin odotuksin. Vain Jumala voi antaa meille kaiken, mitä tarvitsemme (pelastuksen, armon, toivoa toivon päälle).

Uskomme kautta Jumala suojelee ja johdattaa meitä kaikkina elämämme päivinä. Silloinkin kun ei tunnu siltä. Siksi meidän tulee alati riippua Jeesuksessa, hän kyllä kuulee itkumme ja toimii parhaaksemme.

Usko on Jumalan lahja meille. Se on tarkitettu käytettäväksi, erityisesti vaikeina aikoina, kun näyttää siltä, ettei yhtään toivoa ole jäljellä. Mutta kristityille parhaat ajat ovat edessäpäin. Ei unohdeta sitä, eletään aina suurin odotuksin. Sillä meillä on mahtava Jumala.

Rakas Jumala,
Kiitos, että annat meidän syntyä uudelleen elävään ja pysyvään toivoon.
Me todella tarvitsemme sitä ja me emme pysty siihen itse.
Ympäröi meidät parantavalla ja rohkaisevalla armollasi.
Sinä tunnet taistelumme, auta meitä.
Siunaa meitä niin kuin vain sinä voit.
Pidä meidät lähellä sydäntäsi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, älä kyyristy arjen painolastin alla, vaan vyörytä se ristin juurelle. Älä arkaile, kyllä Kristus kestää taakkojesi painon. Itse asiassa hän iloitsee, kun saa lahjoittaa sinulle tilalle ilon, rauhan ja toivon huomisesta. Mikään muu ei saa suutamme hymyyn maskin takana, joten älä epäröi pyytää apua ja armovoimaa elämääsi. Sillä sitä riittää kaikille. Ja vieläpä runsaasti. Ota kaikki iloisesti vastaan ja muista tulla apajalle jälleen huomenna. Vain Jumalan armon avulla jaksamme jatkaa. Mutta se ei lopu, eikä laimene. Päinvastoin. Joten rohkeasti vain eteenpäin Jeesuksen kanssa. Elä suurin odotuksin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *