rukous

Rukous vaatii toimintaa

Rukous vaatii toimintaa

Äskettäin kuulin jonkun syyttävän kristittyjä tyhmiksi, kun he uskovat rukouksen muuttavan asioita. Hän ajatteli, että kristityt vain rukoilevat eivätkä tee yhtään mitään. Mutta rukoileminen ei tarkoita, että loppuajan vain istuisimme käsiemme päällä. Rukoileminen ei ole syy olla tekemättä mitään. Sen sijaan meidän tulee edetä uskoen. Ensin me rukoilemme aivan kuin kaikki olisi kiinni Jumalasta ja sitten teemme työtä niin kuin kaikki riippuisi meistä. Sillä rukous vaatii toimintaa.

Rukous on tervetulotoivotus Jumalalle puuttua asioihimme. Se on kutsu Jumalalle tulla tekemään elämämme raunioista jotakin kaunista. Ensin me rukoilemme väkevästi ja sitten teemme kaiken voitavamme ollaksemme osa rukousvastausta. Jumala ei ole kutsunut meitä passiivisuuteen. Hän on kutsunut meidät kumppanuuteen hänen kanssaan.

Vain ollessamme aktiivisia toimijoita Jumalan työssä me todella elämme uskoamme todeksi. Joten tapahtui elämässäsi mitä tahansa, älä vaivu epätoivoon. Sen sijaan rukoile. Ja sitten aloita tekemään seuraava järkevä asia. Jumalan Henki ohjaa askeleitasi samalla kun Jumala tekee työtään kulisseissa. Joten kyllä rukous muuttaa asioita. Joskus tapahtuu ihmeitäkin. Mutta useimmiten meitä kutsutaan olemaan itse muutos, jota rukoilemme.

Älkää olko velttoja, olkaa innokkaita, palakoon teissä Hengen tuli, palvelkaa Herraa. Toivokaa ja iloitkaa, ahdingossa olkaa kestäviä, rukoilkaa hellittämättä. (Room. 12:11-12)

Rukous vaatii toimintaa

Ihana asia rukouksessa on se, että se kutsuu Jumalan voiman muuttamaan asiat meissä ja meidän ympärillämme. Ja kun katsomme elämäämme uskon silmin, me alamme nähdä, miten rukous muuttaa elämäämme pikku hiljaa. Ihmiset alkavat tulla toimeen keskenään, voimaannumme rakastamaan vihollisiamme tai asiat vain alkavat tapahtua oikeaan aikaan.

Joten älä unohda rukoilla, muutoin olet oman onnesi varassa. Kun rukoilemme, Jumala puuttuu peliin ja mitä tahansa voi tapahtua. Mutta valmistaudu myös tulemaan sanan tekijäksi. Rukous vaatii toimintaa meiltä kaikilta, ei vain Jumalalta. Joskus Jumala kutsuu meitä olemaan Kristus naapurillemme, tai hakemaan jotain työpaikkaa tai varamaan lääkäriajan.

Kun rukoilemme, rukoilkaamme niin kuin kaikki johtuisi Jumalasta. Ja sitten tehkäämme kaikkemme, että nuo rukoukset toteutuisivat. Ei omasta voimastamme vaan Jumalan armovoimasta. Tehkäämme niin iloiten, sillä me tiedämme, että olemme Jumalan käsissä. Tämä tuo vapauden ja rauhan, Jumalan lapsen perusolotilan.

Rakas Jumala,
Kiitos rukouksen lahjasta.
Se antaa meille mahdollisuuden kommunikoida kanssasi ilman välikäsiä.
Toivotamme sinut tervetulleeksi elämäämme,
me tarvitsemme sinua.
Emmekä me halua elää omillamme,
sillä tiedämme, että sinun tiesi on parempi kuin omamme.
Antaudumme sinulle ja pyydämme johdatusta
eläessämme ja toimiessamme tahtosi mukaisesti.
Muuta meitä suunnitelmasi mukaisesti,
auta meitä näkemään,
mikä on meidän osamme tässä muutoksessa ja
voimaannuta meidät tekemään se.
Jeesuksen nimessä rukoilemme,
Aamen

P.S.

Liian usein suhtaudumme rukoukseen välinpitämättömästi tai vain viimeisenä hätäkeinona. Mutta rukous on kaiken työn esitaistelua. Se ei kuitenkaan lopu aameneen, vaan se jatkuu muuttuen rakkauden teoiksi palvellessamme Jumalaa työllämme ja toimillamme. Tällä tavalla koko elämämme on rukousta ja jumalanpalvelusta. Aika haastavaa, mutta samalla tämä ajatus aukaisee huikaisevia näköaloja ja mahdollisuuksia. Jumalalla on jokaiselle meille tehtäviä, toiset isoja toiset pieniä, toiset arkisia, toiset juhlavia. Mutta jokaisessa niissä olemme mukana Jumalan valtakunnan työssä. Ole siis, ystäväni, suuresti siunattu ja rohkaistu rukoilemaan ja tekemään työtä Jumalan kunniaksi ja lähimmäisen parhaaksi!

Photo by Hannah Busing on Unsplash

2 thoughts on “Rukous vaatii toimintaa

  1. Kiitos taas tästä tekstistäsi. Tunnistan ja tunnustan rukouksen voiman. Itse rukoilen niin pienissä kuin isoissa asioissa. Olin viikko sitten isossa syöpäleikkauksessa ja edelleen sairaalassa toipumassa. Tänään tuli lääkäri kertomaan, että patologin vastauksen mukaan syöpä ei ole levinnyt varmuuden vuoksi poistettuihin imurauhasiin. Tiedän, että puolestani on rukoiltu paljon ja olen siitä äärettömän nöyrä ja kiitollinen. Rukous on ihana lahja, joka meille on annettu.❤

    1. Hei, Liisa! Voi miten hienoa, että leikkaus on mennyt hyvin ja ei ole levinnyt! Kiitos Herralle! Rukous todellakin on ihana lahja. Ja sitä lahjaa voi jakaa eteenpäin mielinmäärin eikä se koskaan vähene. Jatketaan rukousta puolestasi, sinun ei tarvitse käydä tätä taistelua yksin. Ole suurenmoisesti siunattu, nyt ja aina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *