uskossa kasvaminen

Rohkeuden Henki

Rohkeuden Henki

On jo tammikuun loppu ja tuntuu siltä, etten olisi vielä saanut mitään aikaan tänä vuonna. Tottakai pandemia vaikeuttaa asioita ja pitää meidät pääosin kotona. Mutta en usko, että se (ainoastaan) pidättelee meitä. Sen sijaan latteat visiomme ja rohkeuden puute estävät meitä toimimasta. Onneksi voimme inspiroitua Paavalista:

Odotan ja toivon hartaasti, että en joudu millään tavoin häpeään vaan voin nyt niin kuin aina ennenkin olla rohkea ja tuottaa kunniaa Kristukselle, jäänpä sitten eloon tai kuolen. (Fil. 1:20)

Näin minä haluan elää. Rohkeasti ja intohimoisesti. Joten olen alkanut pyytää Rohkeuden Henkeä. Me emme voi vain istua käsiemme päällä, rakkaat ystävät, sillä meidät on kutsuttu toimimaan. R.C. Sproulin sanoin ”Kristus on antanut meille tehtäväksi olla valona ja suolana tässä maailmassa. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin totella”.

Rohkeuden Henki

Yksin emme pysty tekemään paljoakaan eikä meidän edes pitäisi yrittää vastata Jumalan kutsuun omassa voimassamme. Sillä se ei ole kutsun tarkoitus, vaan se on yhteys elävän Jumalan kanssa. Hän haluaa voimaannuttaa meidät tekemään työtä hänen kanssaan.

A.B. Simpson on sanonut ”Yksi Pyhän Hengen erityisistä merkeistä alkukirkossa oli rohkeuden henki”. Minäkin haluan sen. Me kaikki tarvitsemme Rohkeuden Hengen. Muuten unelmamme pysyvät latteina, emmekä saa mitään tehtyä kieltäytyessämme lähtemästä pois mukavuusalueeltamme.

Rohkeuden Henki korjaa tämän, meidän ei tule sitä väkisin yrittää korjata. Jumala haluaa lahjoittaa meille puhtaan sydämen, Kristuksen mielen ja Rohkeuden Hengen. Sanotaan ’kyllä’ Jumalalle ja hänen suunnitelmilleen meidän varallemme. Älä pelkää, nämä suunnitelmat haluavat siunata sinua, jotta voit siunata muita.

Rakas Jumala,
Kuten tiedät, me pysymme omalla mukavuusalueellamme,
anna meille anteeksi ettemme luota sinuun tarpeeksi.
Mutta haluamme elää rohkeasti kuin apostolit.
Joten anna meille puhdas sydän, Kristuksen mieli ja Rohkeuden Henki.
Lähetä Pyhä Henkesi muuttamaan meidät niin sisältä kuin ulkoa
ja käytä meitä kunniaksesi ja lähimmäisemme parhaaksi.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Rakas ystävä, älä vaivu epätoivoon, vaan kutsu Jumala tekemään työtään sinussa. Pyydä myös Rohkeuden Henkeä niin uskallat seurata Kristusta sinne minne hän viekin. Yksin helposti varmistelemme liikaa, emmekä siten uskalla tarttua uusiin haasteisiin. Nyt on uudistumisen aika. Annetaan Rohkeuden Hengen puhaltaa vapaasti uusia tuulia elämäämme!

2 thoughts on “Rohkeuden Henki

  1. Tämä sana oli kokonaisuudessaan juuri minulle. Kiitos! Miten epämukavuusalueelle onkin niin korkea kynnys… Ei sinne kuitenkaan omin avuin mennä, vaan tarvitsen joka hetki Rohkeuden Henkeä. Siunausta sinulle!

    1. Voi miten ilahduttavaa! Kiitos, kun kerroit. Me todellakin tarvitsemme Rohkeuden Henkeä, mutta onneksi sitä on aina runsaasti saatavissa. Iloa, rohkeutta ja siunausta sinulle, Marjo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *