usko

Jumalan tuoma täyteys

Jumalan tuoma täyteys

Täyteys on jotakin, mitä alitajuisesti etsimme. Kuitenkin kun saavutamme sen, emme ole siihen kuitenkaan tyytyväisiä. Tulemme joko liian täyteen tai kaipaamme taas jotakin muuta. Miten täyteys voi olla niin vaikeasti tavoitettavaa? Ehkä siksi, että etsimme vääränlaista täyteyttä. Sillä ainoa täyteys, joka tuo rauhan ja tyytyväisyyden on Jumalan tuoma täyteys.

Ähky ei ole mukavaa, vaikka ruoka tai herkku olisi ollut kuinka houkuttelevaa ennen sen syömistä. Samaa voi sanoa niin menestyksestä, rahasta, maineesta, huumeista kuin suosiosta. Meidän sisällämme on reikä, jonka voi täyttää vain Jumala. Jumalan tuoma täyteys on ainut asia, mikä siunaa meitä ja antaa pysyvän tyytyväisyyden.

Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän sisäistä olemustanne. 17. Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. 18. Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden, 19. ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon. Niin Jumalan koko täyteys valtaa teidät. 20. Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, 21. olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti. Aamen. (Ef.3:16-21)

Jumalan tuoma täyteys

Jumala siis haluaa antaa meille täyteytensä. Miten voimme sen saada? Uskomalla Jeesukseen. Kun Jeesus asettuu taloksi meihin, saamme kaiken, mitä hänellä on. Hänen täyteytensä täyttää tyhjyytemme. Ja hänen armonsa peittää syntimme ja hänen viisautensa peittää tyhmyytemme. Näin Jeesus toimii. Jumalan tuoma täyteys on silloin totta.

Martti Lutherin mukaan ’jokaisella kristityllä on Kristus. Ja kenellä on Kristus, hänellä on kaikki se, mikä on Kristuksen ja siten pystyy tekemään kaiken’. Me emme siis voi itse tuottaa hengellistä hedelmää tai pysyvää täyteyttä. Mutta Jumala voi täyttää meidän omalla täyteydellään, kaikellä sillä, mitä tarvitsemme. Meissä kristityissä vaikuttava voima on ylösnousemusvoima. Se pystyy tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella. Joten ei epäröidä enempää vaan vastaanotetaan Jumalan tuoma täyteys.

Rakas Jumala,
Anna meille anteeksi pyrkimyksemme täyttää itsemme kaikella muulla paitsi sinulla.
Täytä meidät armollasi ja rakkaudellasi, itselläsi.
Ohjaa meitä elämään todeksi uskomme sinuun.
Suo täytetesi ja siunaa arkemme.
Jeesuksen nimessä ja Pyhän Hengen voimassa,
Aamen

P.S.

Asuuko Kristus sydämessäsi? Oletko oppinut tuntemaan Jumalan täyteyttä? Meillä menee koko elämä opiskellessamme tuntemaan Jumalaa, mutta miten riemullista koko prosessi on! Ja miten upeaa Jumalan tuoma täyteys on! Minäkin rukoilen Paavalin tavoin, että Jumala vahvistaisi ja voimistaisi sisäistä olemustasi niin, että voit oppia tuntemaan Jeesusta ja hänen voimaansa yhä enemmän. Ole suuresti siunattu, ystäväni. Ota vastaan Jumalan täyteys!

Valokuva Steve Halama / Unsplash. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *