armoa arkeesi

Jumalan lohduttava läsnäolo

Jumalan lohduttava läsnäolo

Tragedian kohdatessa ihmiset eivät tarvitse sanoja vaan läsnäoloa, eikö? Joten ei stressata siitä, mitä sanoisimme, olkaamme vain läsnä. Eikö olekin ihmeellistä, miten toisten ihmisten läsnäolo lohduta meitä? Ajattele kuinka paljon enemmän voi Jumalan lohduttava läsnäolo hoitaa meitä.

Me kaikki tarvitsemme lohdutusta silloin tällöin. Me emme – vaikka niin luulisimmekin – tarvitse selityksiä, suunnitelmia tai syitä tullaksemme lohdutetuiksi, vaan me tarvitsemme vain jonkun olemaan kanssamme. Ja juuri näin toimii Jeesus. Hän ei tarjoa meille syitä tai selityksiä, sen sijaan hän tarjoaa meille lohdutusta. Hän tarjoaa meille itsensä. Hänen läsnäolonsa täyttää meidät armolla ja rakkaudella. Jumalan lohduttava läsnäolo on elämääkin suurempaa.

Jumala on itse sanonut: – Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää. Sen tähden me voimme turvallisin mielin sanoa: – Herra on minun auttajani, siksi en pelkää. Mitä voisi ihminen minulle tehdä? (Hepr.13:5-6)

Jumalan lohduttava läsnäolo

On ihmeellistä, miten Jeesuksen läsnäolossa ei enää ole tarvetta selityksille, ymmärtämiselle tai suunnitelmille. Meillä on kaikki tarvitsemamme Jeesuksessa. Asiat järjestyvät ajallaan. Tässä ja nyt meitä hoidetaan Jumalan lohduttavalla läsnäololla.

Jumala on siis luvannut olla aina kanssamme. Me voimme luottaa siihen. Siksi voimme olla rohkeita ja pelottomia, sillä tiedämme, että meitä ei hylätä, ja että voimme luottaa Jeesuksen apuun. Tämä muuttaa kaiken, eikö totta? Me emme ole orpoja tai hylättyjä. Sen sijaan olemme Jumalan rakkaita lapsia, jotka voivat nauttia Jumalan lohduttavasta läsnäolosta aina ja kaikkialla.

Rakas Jumala,
Kiitos, että olet aina kanssamme.
Auta meitä muistamaan lastesi etuoikeudet ja siksi perustamaan elämämme sinun lupaustesi varaan.
Muistusta meitä voimastasi, jotta uskallamme elää rohkeasti sinun kunniaksesi.
Lohduta, auta, johdata meitä tahtosi mukaisesti.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Saatko lohdutusta Jumalan läsnäolosta? Minusta on kerrassaan ihmeellistä, miten Jeesuksen läsnäolo elämässämme muuttaa kaiken. Se, että tiedämme hänen aina seisovan vierellämme, voimaannuttaa meidät jatkamaan eteenpäin. Se kutsuu meitä jakamaan elämämme yhä kokonaisvaltaisemmin hänen kanssaan. Opetelkaamme elämään tässä yhteydessä. Silloin Jumalan lohduttava läsnäolo voi olla kotimme, missä ladata akkuja ja virkistyä uusiin seikkailuihin. Ole suuresti siunattu, ystäväni! Iloitse Jeesuksen seurasta!

1 thought on “Jumalan lohduttava läsnäolo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *