kirkkovuosi

Kiirehditkö jouluun?

kiirehditkö jouluun?

Alle kolme viikkoa jouluun – mitä sinulle kuuluu? Oletko odottavalla kannalla vai kiirehditkö adventin läpi? Kiirehditkö jouluun ilman, että huomaat odottamisen kauneutta?

Pahin mahdollinen skenaario olisi kiiruhtaa jouluun niputtamalla yhteen mitäänsanomattomia tapahtumia yksi toisensa jälkeen jättäen sinut lopen uupuneeksi ja yhtä tyhjäksi kuin lompakkosi. Annahan kun kerron, tämä ei ole Adventin tarkoitus.

Ääni huutaa: – Raivatkaa autiomaahan Herralle tie! Tasoittakaa yli aron valtatie meidän Jumalallemme! (Jes.40:3)

Adventin tarkoitus on valmistaa sydämemme Jeesukselle. Että hän voi tulla elämäämme taas tuoreella tavalla. Tämä ei tapahdu, jos keskitymme vain shoppailuun, juhlimiseen ja joulun ulkoiseen valmisteluun. Näissä asioissa ei ole sinäänsä mitään vikaa silloin, kun ne eivät kaappaa elämäämme.

Kiirehditkö jouluun?

Täydellisyys ei ole joulun juhlinnan edellytys, eikä ole myöskään jouluvalmistelujen loppuunsaattaminen. Ainut asia, mikä meidän täytyy valmistaa on sydämemme. Ja sydänasioita emme voi kiirehtiä. Tarvitsemme aikaa – ja ehkä vähän yksinäisyyttä – valmistaaksemme sydämemme. Jouluun kiirehtiminen varastaa sydämeltämme kaikkein upeimman lahjan, minkä se voi saada.

Joten ehdotan tahdin hidastamista, kieltäydy joistakin kutsuista ja karsi tehtävälistaasi. Sitten käytä se aika hiljentymiseen. Pyydä Jumalaa valmistamaan sydämesi siihen, mitä uutta Jumalan on synnyttämässä sinussa tänä jouluna. Ota adventti omaksesi kuuntelemalla Kaikkivaltiasta Jumalaa. Tee tietä Jeesukselle.

Rakas Jumala,
Kiitos, että olet kärsivällinen,
Auta meitä hidastamaan tahtiamme, jottemme kiiruhtaisi jouluun.
Haluamme avata sydämemme sille, mitä valmistelet meissä ja meitä varten.
Tee meistä valmiita, Herra.
Tule elämäämme tuoreella tavalla.
Tule, Herra Jeesus, tule!
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Kiirehditkö sinä jouluun ”kuin päätön kana”? Näillä ajallisilla asioilla ei ole niin väliä, ystäväni. Kyllä joulu saapuu vähemmälläkin hössöttämisellä. ’Vahemmän hössötystä, enemmän Jeesusta’ voisi olla hyvä motto Adventille. Iloitse siitä, että Jeesus on tulossa uudella tavalla sinunkin elämääsi! Odota tätä suurta ihmettä suurella ilolla! Ja ole suuresti siunattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *