kristityn elämä

Odottamisen tarkoitus

Odottamisen tarkoitus

Odottaminen on osa elämää. Useimmiten se ei ole kivaa, mutta meidän täytyy vain sietää sitä. Mutta mikä on odottamisen tarkoitus? Olen alkanut ajatella, että odottamisen tarkoitus on valmistella meidät tulevaan. Ja mitä kauemmin kieltäydymme valmistautumisesta, sitä kauemmin meidän pitää odottaa. Sillä me emme pääse uuteen vaiheeseen ennen kuin olemme siihen valmiit.

OK, sanot. Miten sitten voimme valmistautua tuntemattomaan? Totta, me emme tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta me tunnemme hänet, joka kannattelee tulevaisuutta. Siksi valmistaudumme tulevaan Jumalan edessä, antautumalla hänelle ilman ehtoja. Opittuamme antautumaan Jeesukselle aivan kokonaan, olemme valmiit tuntemattomaan tulevaisuuteen.

Meidät on pelastettu, se on varma toivomme. Mutta toivo, jonka jo näkee täyttyneen, ei enää ole toivo. Kukapa toivoo sellaista, minkä jo näkee! Jos taas toivomme jotakin mitä emme näe, me myös odotamme sitä kärsivällisesti. (Room. 8:24-25)

Odottamisen tarkoitus

Odottaessamme on hyvä varmistaa, ettei mikään – edes sinänsä hyvät asiat – estä meitä seuraamasta Jeesusta, kun odotus on vihdoin ohi. Odottamisen tarkoitus on siis varmistaa, ettei mitkään asiat elämässämme ole ristiriidassa Jumalan tahdon kanssa, kun aika koittaa. Oletko sinä valmis seuraamaan Jumalaa minne tahansa hän sinua johdattaakin?

Jo se, että tiedämme, että odottamisella on tarkoitus, tekee odottamisesta helpompaa, eikö? Paras tapa odotusajalle on viettää se Jeesuksen kanssa. Hän johdattaa odottamistamme niin, että olemme valmiit uuteen Jumalan aikataulussa.

Joten lopetetaan valittaminen ja käytetään aikamme viisaasti. Odottamisen tarkoitus on valmistaa sydämemme ja mielemme Jumalan suunnitelmiin meidän varallemme. Joten annetaan Jeesuksen tehdä työtään meissä ja meidän kauttamme. Silloin todellakin olemme valmiita ja halukkaita tarttumaan toimeen, kun aika koittaa.

Rakas Jumala.
Anna anteeksi valituksemme.
Auta meitä elämään jokainen päivämme sinulta saatuna lahjana.
Me antaudumme sinulle aivan kokonaan,
valmista meitä tulevaisuuteen.
Auta meitä tulemaan sellaisiksi, miksi olet meidät suunnitellut.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

P.S.

Oletko odottanut jo vuosikausia, että jotain tapahtuisi? Niin minäkin. Olen kuitenkin oppinut, että tällainen välivaihe on äärimmäisen tärkeä vaihe. Silloin Jumala saa valmistaa sisintämme uuteen. Kun tarvitsen uskonvahvistusta, mietin kuinka monta vuotta Mooses paimensi lampaita erämaassa ennen kuin Jumala kutsui hänet vapauttamaan Israelin kansan Egyptistä. Tämä antaa perspektiiviä omaan tekemiseen. Ja muistuttaa, että kaikella on tarkoituksensa. Joten iloa odotukseesi! Ei Jumala ole sinua unohtanut! Huomisesta ei tiedetä, mitä se tuo tullessaan. Mutta tänään saamme ylistää Herraa! Ole suuresti siunattu, rakas ystävä! Parempaa kohti olemme menossa!

1 thought on “Odottamisen tarkoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *